TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7D mark ıı

yasar16 yasar16 19.02.2015 12:57:00
kasım ayında aldığım ve beğenerek kullandığım 7D mark ıı makinemde zaman zaman netleme sorunu yaşıyorum . En son Samsunda Küçük sakarca fotoğraflarkan aynı sorunla karşılaştım , Makineyi aldığım kişiyle yaptığım telefon görüşmesinde aynı sorunu başka kimselerinde yaşadığını öğrendim .
Ne yapabiliriz konusunda yeni yazılımı bekleyelim der arkadaş , konuyla ilgili bilgi ve görüşleri olanlar paylaşırsa memnun olurum.

leventsahin leventsahin 6.03.2015 22:18:00

Bu birazda beklentilerle ilgili bir durum sürekli her yeni model cıktığında olduğundan fazla büyütüyoruz gözümüzde,örneğin 70d cıktığında 7d ler satılıp 70d ler alındı ama gerçek olan farklı idi,,70d nin detay vermede sıkıntılı olduğu kasa kalitesinin 7d den cok cok geride olduğu görüldü,,Şimdide 7d mark II cıktıktan sonra öyle yerlere getirildki makina 1dx'in alternatifi olduğu bile söylendi takip sisteminin aynı olduğu söylentisi 7d mark II nin performansının 1dx ile aynı olduğunu bile düşündürdü,,fakat kullandıkça denedikçe durumun öyle olmadığı anlaşılıyor belki bu sorun yazılım ile ilgilidir ama bence orta yada alt sınıf yeni cıkan bir makinayı farklı yerlere koymamız daha sonra bizi hayal kırıklığına itiyor...

yasinkaya yasinkaya 4.03.2015 13:32:00

Yabancı bir forumda da benzer problemler tartışılmış. Çok inceleyemedim ama belki link işinize yarar. http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1406704

joeboss joeboss 25.02.2015 20:34:00

Difficult subjects for AF (Auto Focus) (EOS 7D Mark II) Last Updated : 18-Sep-2014 Issue Number : 8202193800 Solution Autofocus can fail to achieve focus (viewfinder’s focus indicator <> blinks) with certain subjects such as the following: Subjects Difficult to Focus Subjects with very low contrast (Example: Blue skies, solid-color flat surfaces, etc.) Subjects in very low light Strongly backlit or reflective subjects (Example: Cars with highly reflective bodies, etc.) Near and distant subjects framed close to an AF point (Example: Animals in cages, etc.) Subjects such as dots of light framed close to an AF point (Example: Night scenes, etc.) Repetitive patterns (Example: Skyscraper windows, computer keyboards, etc.) In such cases, focus by doing either of the following: (1) With One-Shot AF, focus on an object at the same distance as the subject and lock the focus, then recompose the shot. (2) Set the lens’s focus mode switch to and focus manually. NOTE Depending on the subject, focus may be achieved by slightly recomposing the shot and performing AF operation again.

mbsahan mbsahan 23.02.2015 12:36:00

Selamlar Ercan abi. Belki bildiğiniz şeylerdir yazacaklarım ama yinede yazayım ihtiyaçı olan arkadaşlar kullanırlar. 7D MII ile tanışma fırsatım olamadı ama 1DX ve 5DMII tede menüdeki olan bazı ayarlar hakkında konuşacağım bu ayarlar 7DMII dede mevcut. Yeni firmware çıkana kadar idare etmenizi sağlayabiliriz belki. * Speed - Fokus burda fokusa kaydırıyoruz ayarları http://www.grantatkinson.com/wp-content/uploads/2013/01/GrantAtkinson-CapeTown_A028447-430x286.jpg *Eğer çoklu AF noktası arka plansız kusu takip edeceksek merkezde şeklinde olan 5 Af noktası veya 9 lu merkez kare AF noktalarını seçmek lazım ve sürekli kuşu merkezde tutarak AF yi kaçırınca denlaşör 1. baskı konumunda takibe devam edip fotoğraf çekmeyip AF yenilemesine izin vermeliyiz. AF nin oturduğunu hissedince deklaşörü 2 konumuna bastırıp fotoğraf alırsak başarı şansımız artar. * Ayrıca düşük ışıkta duran kuş çekerken 600LII ve diğer LII lerde olan AF-PF-MF diüğmesini PF (power focus) a alırsak lens motor hızını düşürerek kameranın fokus algısını kolaylaştırabiliriz. Case lerde arkaplan olan kuş takibinde çok işe yarıyan ayarlar içeriyor kullanma klavuzundan detaylı bir şekilde okuyup oraya hakim olmak axion karelerinde ciddi avantaj sağlayacaktır. Saygılar hürmetler...

alhn alhn 22.02.2015 21:10:00

Yakında Firmware bekliyoruz.

yasar16 yasar16 20.02.2015 16:17:00

Bak bu hiç aklıma gelmemişti Serkan , hemen bir koşu gidip kurşun döktüreyim :))

serkan16 serkan16 20.02.2015 15:52:00

yaşar abi;gönül isterki şuradan bende sana bu konuda hakkında yardımcı olayım,marlesef bu cihazlar hakkında gerekli bilgiye sahip değilim.kendimce yinede bir fikir yürütmek gerekirse,son paylaşımlardan dolayı (malum nadir türler) sana yada makinana nazar değmiş abi.:) umarım yakın zamanda istediğin netliğe ulaşıp güzel resimler çekersin.selamlar :)

yasar16 yasar16 20.02.2015 13:24:00

Aynı menü 7D mark ıı de var ve bende on durumunda Çağlar bey ..

hyperbiker hyperbiker 20.02.2015 11:40:00

7D Mark II'de var mı bilmiyorum ama 5D Mark III menüsünde "AF olanaksızken lens hareketi" diye bir komut var ve "ON" ya da "OFF" olarak seçebiliyorsunuz. Uzun lenslerde bunu kullanırken bende hep ON konumunda duruyor. Böyle bir menü varsa onu değiştirerek deyebilir misiniz?

zien zien 20.02.2015 11:00:00

Bahsettiğiniz sorun bence yazılımsal. Muhtemelen işlemcilerden AF ile ilgilenen işlemcinin yazılımda bir kod hatası veya çakışması gibi bir durum var. Bu tür hatalar malum telefonlarda da olur ya hani açıp kapatınca düzelir. Öyle bir durum var gibi. Eski Canon gövdelerde olurdu, bazen makine donardı ve açıp kapatınca düzelirdi. Burada da böyle bir durum var. Canon'a mail atmak lazım ve takip etmek lazım. Kısa sürede bir güncelleme yayınlayıp sorunu çözeceklerdir.

yasar16 yasar16 20.02.2015 09:31:00

Ben AL SERVO AF de kullanıyorum ama fabrika ayarlarında tek bir moda bağlı olması fikri bana çok yanlış geliyor zira, duruma göre ONE SHOT AF , AL SERVO AF , AL FOCUS AF bunların üçündede sorunsuz kullanılabilmelidir .

joeboss joeboss 20.02.2015 00:38:00

hangi AF modunda kullanıyorsunuz kamerayı ? ONE SHOT AF , AL SERVO AF , AL FOCUS AF ? kamera fabrika ayarlarında AL FOCUS AF olmalı

Ercan3 Ercan3 19.02.2015 23:55:00

Zafer Abi, küçük sakarca arazisinde benim 7DII ve 600II ikilisinde gokyuzunde netlemede sorunları farkettigimde Levent Bey ile de tüm ayarlara baktık. Tum ayarları sifirladik. Yine olmadı hatta Levent Beydeki aynı model gövde ile degistirdigimizde Levent Beyin gövde ile benim lens sorunsuz çalıştı. Levent Beyin lensi ile benim gövde sorunluydu. Evde de farklı lenslerle denedim. Netlemenin kolay olduğu durumda sorun yok ama zor olduğu durumlarda ne yapacağını şaşırıyor ve kararsiz bir aramaya geçiyor. En sonunda da en yakın mesafede duruyor.

yasar16 yasar16 19.02.2015 23:07:00

Zafer bey merhaba ; bahsettiğiniz switch ayarında çok sıkıntı yaşamıyorum son beş yıldır neredeyse sadece telelens kullandığım için artık el alışkanlığı oturmuş vaziyette ve otofokus olarakta neredeyse % 95 tek nokta kullanırım . Bu öyle bir durumki , bir dakika önce her şey normalken ve gayet net fotoğraflar alırken birden bire netlememeye başlıyor ve bir müddet sonra her şey yine normale dönüyor , anlaya bilmiş değilim , fotoğraf makinesi ile tanışmam yaklaşık kırk yılı geçmiştir ilk defa bu mark iki ve 500 f4 kombinasyonunda başıma geliyor , ve Samsunda aynı durumu Ercan beyde yaşadı , ben şu anda sorun çözülene kadar eski 7D ye döndüm , selamlarımla.

zaferK zaferK 19.02.2015 22:09:00

Yaşar bey merhaba... Size çok sık karşılaştığım bir durumdan bahsetmek istiyorum ; Bir an için sorunun makineden değil de lens ayarından kaynaklandığını düşünelim.Şöyle ki;bildiğiniz gibi tele lensler üzerinde uzak ve yakını hızlı netleme ayarları için bir switch anahtar var.3,5m-sonsuz ve 8,5m-sonsuz işaretlerinden birini tercih etmekte kullandığımız anahtar.Bir şekilde anahtar 8,5-sonsuz modunda takılı kalmış ise 8,5m. den yakındaki nesneleri netleyemezsiniz. Yok eğer böyle bir durum söz konusu değilse otofokus noktası tercihlerinizi ve ayarlarını bir gözden geçirmenizde yarar var.Tek nokta otofokus tercihinizde böyle bir sorun yaşamayacağınızı umuyorum.Selamlar...

msaltik msaltik 19.02.2015 20:05:00

Peki dediğim gibi bir ayar var mı sizde. Yine de bir.bakmak lazım derim

yasar16 yasar16 19.02.2015 19:45:00

Sorun sadece bende olsa eyvallah da ... benzer düşüncelerle fabrika ayarlarına döndüm sorun yine devam ediyor.

msaltik msaltik 19.02.2015 18:46:00

Bence firmware'den önce ayarlara bakmakda fayda var. Canon'u bilmiyorum evet, en son 20D kullanmıştım. O günden bu yana da sevmem. Nikonda sürekli netleme modunun ince bir ayarı var. Yapılan netlemenin ne kadar saklanacağını ayarlayabiliyorsunuz. Bu ne demek derseniz. 5 farklı kademesi var, uzundan kısaya doğru. Siz eğer en düşükte tutarsanız makine her an netleme yapar. Uzun yaparsanız netler ama kademenün süresi kadar atıyorum 1 sn, 2 sn kadar netlemeyi saklar ve bozmaz. Acaba dedim Canonda böyle.bir ayar varsa onunla oynamış olabilir misiniz. Yok eğer gerçekten makinede problem varsa Canon müthiş bir başarısızlığa imza atmış olur. Çünkü bu makine netlemeyi (sözde) harika yapmasıyla lanse edildi

yasar16 yasar16 19.02.2015 17:42:00

Murat bey bir Nikoncuya böyle bir sorun nasıl anlatılır bilemiyorum :) AF de bir objeye netlemeye çalışıyorsunuz netleme gerçekleşmiyor , sonra bir bakıyorsunuz tekrar netlemeye başlamış , yaklaşık üç ayda dört beş sefer aynı durumla karşılaştım ..

yasar16 yasar16 19.02.2015 17:38:00

Ercan bey sizden bir saat sonra aynı sorun bende yine başladı , karşımızda doğan var ,vizörden fulu olarak görüyorum bir türlü netlemedi ve tabii doğan da by by dedi , bir gelişme olursa buradan paylaşalım..

msaltik msaltik 19.02.2015 16:01:00

netleme sorunundan kastınız nedir tam olarak

Ercan3 Ercan3 19.02.2015 14:18:00

Yaşar Bey biliyorsunuz bende de benzer bir sorun var. Internette aradığımda bir seri üründe benzer focus sorunları olduğu bilgisiyle karşılaştım. Yeni bir firmware beklemek lazım belki de ya da varolan firmware'i yeniden yükletmeli. Bunu da ancak yetkili serviste yaptırabiliyoruz sanırım. Bilgi alırsan burada paylaşırım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT