TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Niğde Kuşları yayımlandı

rousettus rousettus 22.07.2008 00:55:00
8 ayılık bir emekle, mümkün olduğunca orijinal-araştırma bilgileriyle hazırlanan ve başlangıçta Niğde Kuşları olarak planladığımız kitap, dün (Pazartesi) yayımlandı. ALADAĞLARDAN BOLKARLARA NİĞDENİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ (ek kitabı) yaklaşık 350 sayfa olan kitabın yarıya yakını Niğdede görülen, kaydedilen kuşlar; diğer bölümleri de mantarlardan, yosunlara, çiçekli bitkilere ve yusufçuklardan kelebeklere ve memelilere kadar Niğdede bulunan yaklaşık 900 canlı türünü tanıtıyor. En uzun bölüm olan kuşlardan 300 yakın türün (10 kadar muhtemel tür listeye eklenmiştir), tamamı fotoğraflarıyla bir verilmiştir.

Toplamda 1050 fotoğrafla desteklenen çalışma, El Kitabı (field guide) tarzında hazırlanmış olup; trakuş ailesinden pek çok üyenin izniyle fotoğrafları kullanılmıştır. Ticari amaç gütmeyen bu kitap, renkli ve kuşe kağıt baskılı olup; Niğde İl çevre-orman müdürlüğünün katkılarıyla basılmıştır. Darısı Türkiye Kuşları ve diğer fauna gruplarımızın başına.

İsteme adresi Niğde Çevre-orman Il Müdürlüğü, 51100 NİĞDE

hamisami hamisami 22.07.2008 09:29:00

Dediğiniz gibi darısı diğerlerinin başına hocam. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Merakla bekliyorum.

berrinakyildirim berrinakyildirim 22.07.2008 11:17:00

Bu güzel kitap için tebrik ederim, emeği geçen katkıda bulunan herkesin eline sağlık..

Kitap ile ilgili tanıtıcı pdf dökümanını bu linkten bilgisayarınıza indirebilirsiniz...

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl55@d

selamlar,

elifürün elifürün 22.07.2008 13:21:00

öncelikle kitabınız hayırlı olsun Hocam.kitabı yazarken ne büyük fedakarlı ve emek harcadığınızı görenlerden birisi olduğum için şimdi bu emek ürününe sadece kitap demeye dilim varmıyor.Başta size olmak üzere diğer tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.

selamlar...

ömer ömer 22.07.2008 14:09:00

Emeği geçenlerin ellerine sağlık ; bu adresten ne şekilde isteniyor telefonu var mı? Biraz bilgilendirebilirmisiniz.

selimus selimus 22.07.2008 14:27:00

Tebrikler, gerçekten çok emek isteyen bir çalışma...Daha da özelleşmiş alt kitaplar doğurur umarım...Emeği geçen herkesi kutlarım...

demokritos demokritos 22.07.2008 16:02:00

Ahmet Hocam emeklerinize sağlık, ülkemizin her bölgesi için bilgilendirici kaynaklarımızın olması dileğiyle...

shooter shooter 22.07.2008 17:59:00

pdf inceledim.. Hocam, çalışmanız her türlü takdirin üzerinde olmuş... tebrik ederim...

ömer

rousettus rousettus 22.07.2008 20:50:00

yorum yazan, ilgilenen bütün dostlara çok teşekkür ediyorum. Muğla tarafındaki arazi çalışmasından dün döndüm, henüz müdürle görüşemedim, izindeymiş. Müdürlüğün telefon numarasını ve e-posta adreslerini alıp yarın buradan ileteceğim.

kitap yazarlar dışındaki fotoğrafçılar ve TRAKUŞ ailesine ithaf edilmiştir. Bu nedenle sizlerden emeği geçen bütün dostlara arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.

veyis veyis 23.07.2008 12:41:00

Güzel bir çalışma, tebrikler.

Kitabı nasıl edineceğiz? İsteme adresinden nasıl isteyeceğiz, ödemesini nasıl yapacağız, prosedürü nedir?

Teşekkürler.

atmacamana atmacamana 23.07.2008 19:40:00

Tebrikler , bu tür çalışmalar hepimizin gurur kaynağı. Sevgilerimle

riyatg riyatg 23.07.2008 20:52:00

Kutluyorum Ahmet hocam, herkesin emeğine sağlık. Seelamlar

furtun furtun 24.07.2008 01:37:00

Ahmet Hocam, emeklerinizin karşılığında harika bir çalışma çıkmış. Gurur duyduk. Emeği geçen herkese tebrikler. Selamlar.

rousettus rousettus 24.07.2008 03:38:00

hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Önsözde de belirttiğim gibi sizlerin emekleri olmadan ortaya çıkamayacak bir çalışmaydı. Trakuş ailesini zikretmeden geçemedim. diğer taraftan fotoğraflarıyla desteklerini esirgemeyen bütün dostlarla teker teker temasa geçeceğim. Kitaplar Müdürlükte ve müdür izinde olduğundan bu konuda birkaç gün daha gecikeceğim. Bu arada Akif Aykurt dostumuzdan aldığım e-postada bir uyarıyı buradan da iletmek isterim. Çünkü Niğdede de iyi anlaşılmayan ve sorulan bir soru; bütün türler Niğdeden mi: EVET. fotoğrafların hepsi Niğdeden mi: HAYIR. Önemli bir kısmı Niğdeden. Ancak türleri tanıtmak hedeflendiğinden fotoğrafın çekim yeri biraz geri plana itilmiştir. Tabiki eldeki şartlara göre. benim dışımda az sayıda kişi -şu an hatırladığım Ömer Necipoğlu, Riyat Gül ve Emin Yoğurtçuoğlu beyler gibi- dışında Niğde sınırlarında çekilmiş ve kullandığımız fotoğraf var. haliyle, kitapta yer alan türlerin yarıdan çoğunun fotoğrafı olmayacak anlamına gelirdi. Bu nedenlerle mümkün olduğunca bölgeden, yoksa Türkiyenin diğer yerlerinden ve hatta (elimizde hiç yok veya iyi bir çekim yoksa) yurtdışından fotoğraflar kullanıldı. Forumdaki tartışma bu konuda da yapılabilir. Niğdeden yoksa fotoğraf hiç mi konmamalı veya iyi kötü bir tane olsun tür fotoğrafı olsun mu. biz ikinciyi seçtik.

hakbal hakbal 24.07.2008 10:24:00

Çok değerli bir çalışma katkısı olan herkese tebrikler.

alicitak alicitak 28.07.2008 20:50:00

bu kitabı nasıl edinebilirim?.....sevgilerimle.....

kursatt kursatt 30.07.2008 09:44:00

kitabı ve değerli hocamızı tanıma fırsatı buldum. kitap gerçekten mükemel olmuş. darısı bütün illerimizin başına.

Mehmet Mehmet 1.08.2008 23:23:00

Piyasada okadar çok kitap var ki sırf isim yapmak için yazılmış veya para kazanmak için oysa bu kitap ta sadece bilime katkı amacı güdülmüş.

Çok büyük bir katkı gerek niğde flora ve faunasına gerek biyoloklara ve biyolok adaylarına gerekse canlılık merakı olanlara.

Emeğinize sağlık hocam...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT