TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Arazide Karşılaşılanlar

halibut halibut 24.02.2015 20:43:00
Selamlar,

Arazideyken, jandarma , yerel halk gibi unsurlardan nasıl etkileniyorsunuz. Ben insanımızın çok ta misafirperver olmadığını görüyorum araziye çıktıkça, özellikle arabadan çekim yaparken , (Tarla yolu bile olmayan, köy yolunda) arabasını sağa çekip ; - Hayırdır, ne yapıyorsun ? gibi tavırlarla arabanın kapısına dayanan köylüler gördüm. Jandarma bir kaç sefer yanıma geldi, gelmediyse de arabanın başında uzunca süre kontrol yaptı.
Mümkün olduğunca alttan alarak , abi çekerek konuşsam da bir gün tepemin tası atacak...

Bu tarz durumlarda bizim için işi kolaylaştıracak herhangi resmi ya da gayrı resmi kulüp üyeliği var mıdır ? Yani sadece kimliği göstererek ya da bahsederek resmi hava kazandırmak gibi ?
Profesyonel olmadığımı her seferinde belirtiyorum bu seferde iplemiyorlar, "buralarda çok durma, " deyip jandarmayı çağırmakla dahi tehdit eden oldu...
Ben ne kadar gezdiğimi söylesem , zararım olmadığından bahsetsem de nafi..!

nukkus nukkus 28.02.2015 10:49:00

Kadınlar için farklı sorunlar da var. Belki daha az tehdit olarak görülüyoruz ama, insan görünce tedirgin olamamak elde değil. Yaşım bir miktar özgürlük sağlasa da sınırlı:) Bayıldığım halde öyle her yere tek başıma gitmek mümkün değil. Özgürlüğün tadını çıkarın:))

beratt beratt 27.02.2015 22:55:00

Riva da ağaç orman bırakmadılar her tarafı parsellediler onlara sesini çıkaramayan sığ insanlar biz iki fotoğraf çekmeye gittiğimizde kıyameti koparmaktaadır.. insanların çoğu cahil bu bölgede.. sakin davranmakta fayda var..

faruq488 faruq488 27.02.2015 08:26:00

Kendi alanım için söyleye bilirim ki; Alanda kimse karışmamakta, gerçi bizim buralarda herkes herkesi tanıdığı için bu avantaj olabilir. Ancak Şöyle kamuflajlı falan çıkınca bide elinde makine olunca avcılar tedirgin oluyor ve kaçacak saklanacak yer arıyorlar... Çok kez alanda gördüğüm avcının yanına gitmişimdir... Onlar bana sormadan "Ne o? Hayırdır ne işiniz var burada diyorum!" :) yani ilk hamle benden geliyor... zamanla bölgenin sahiplenicisi pozisyonuna oturuyorsunuz... Artık alana giren size selam vermeden geçemiyor :) Buralar bizden sorulur hesabı :) Gittiğimiz yerlerde de ne jandarma ne de polisten bu gibi davranışlarla karşılaştım... Hatta askeri bölgeye bile izin isteyerek girmişliğim var... Bu konuda en önemlisi benim tespitim kararlılık ve yaptığımız işin görev bilinci, ki o zaman karşınızda ki adam sizden çekinme durumunda oluyor.. Selamlar...

halibut halibut 26.02.2015 06:55:00

Vedat Bey, yorumunuz ve uyarınız için teşekkürler. Benim bütün arazilerim tek başıma ve en ipe sapa gelmeyen yerlerde oluyor genelde... En korktuğum ise en gelişmiş hayvan türü olan insan... Boş gezmeyelim de nasıl boş gezmeyelim ? Ben dükkan sahibi değilim, tehdit unsurum yok.. Kuşçulara da taşıma ruhsatlı tabanca mı verirler ?

d40x d40x 25.02.2015 22:26:00

Anlaşılan hepimizin derdi aynı yok şöylemi yok böylemi hangi gazete hangi kanal belgeselmi çekiyon rontçuluk mu yapıyon ne yaparsın bizim işlerde böyle meraklılarla dolu ama siz siz olun tek dolaşmayın derim arazide tinercisinden tut hırsızına kadar hepsi mevcut tek düşünceleri acaba bu makina kaç para eder boş gezmeyin derim selamlarımla

turhan98 turhan98 25.02.2015 20:22:00

1

ayasar ayasar 25.02.2015 13:43:00

Ben de daha önce bu kanuda bir forum açmıştım. Önerim Trakuş logosu olan kimlik, stiker veya araba gölgeliği idi. Trakuş bir düzenleme yapıp üyelerine üçreti karşılığı verse iyi olur diyorum. Önceden talep toplamak kaydı ile yararlı olur. Kişisel iletişim yeteneğinizi kullanmakta gerekir, her zaman güler yüz ve o bölgenin ananelerine göre davranış her zaman yararlıdır.

fanus fanus 25.02.2015 07:03:00

Benim izlenimlerim; Kolluk kuvvetleri zaten ne yaptigimizi anladiklarinda ilgileri cekilen fotograflara donuyor, cok sacma bir yerde (askeri alan, ozel mulk vs) karsilasilmamissa problem yok.. Yore insanina ise daima guler yuzle yaklasmak gerekiyor. Bir tehdit unsuru olmadiginizi anlamalarini saglamali.. Baktiniz hicbir sekilde geri adim atmiyor, rahatsizlik verdigimi dusunmedim, kusura bakmayin diyerek oradan uzaklasmak gerek zannimca.. Milli parklarda ucret odemeksizin cekim yapabilmek icin tfsf nin kartini bulunduruyordum. Su anda durum ne bilmiyorum fakat o zamanlar kimse sormamisti. Sadece aractan uzaklasacagim zamanlarda on cama ilistiriyordum karti. Baska bir faydasi olmadi.. Sanirim bu sorunun tek cozumu en az iki kisi olmak..

demokritos demokritos 24.02.2015 22:53:00

Defalarca asker-polis ve bilimum kolluk kuvveti ve köylülerce "yakalanmış" biri olarak olayın bir çizgisinin olmadığına kanaat getirdim. Radyo programı için çekim yapıyoruz, içişleri bakanlığından geliyoruz, meteorolojiden geliyoruz a kadar bir sürü şey anlatmışımdır absürd tiplere, ama laftan anlayacak kişilere vakit ayırıp bir şeyler anlatmışlığım da var tabi, en güzeli sakin olmak, önce "karşıdakini gözlemek", bu bizim iyi yaptığımız bir şey unutmayın :)

zaferK zaferK 24.02.2015 22:40:00

Bazı dergiler ,eklerinde amblemli güneşlik,magnet v.s.veriyorlar.Örneğin bende National Geographinin güneşliği ve TRAKUS'un magneti var.Araziye çıkarken bunlardan mutlaka takıyorum.Varsa siz de takın.Bölge insanına çok nazik ve sabırlı davranın ,aman diyeyim asla sert yapmayın. Hatta gerekirse biraz uçun...:)) Şöyle ki ;bu bölgeyle ilgili önemli bir araştırma yapıyoruz ,yakında televizyonda belgesel olarak yayınlanacak v.s. şeklinde...etik değil belki ,ama beladan iyidir...:) Avcılara iyi davrandıkları konusuna katılmıyorum.Çoğu kez bizleri ya avcı ,ya da defineci sanıp o yüzden tavır alıyorlar.Ama doğa ve kuş fotoğrafı çekmek için geldiğimizi beyan edince genelde yumuşuyor ,hatta yardımcı oluyorlar... Selamlar... Sil

alibalkir alibalkir 24.02.2015 21:40:00

Avcılara yapamadıklarını bize yapmaya çalışıyorlar :I

halibut halibut 24.02.2015 21:18:00

elimde tüfek olsa kimse gelip bişi sormaz... makineyi elime alınca sanki araziyi üstüme yapıyorum sanıyorlar...

toshi1 toshi1 24.02.2015 21:14:00

Riva'ya gittiğimde nerdeyse adam bana saldırıyordu. O zaman daha emekli olmamıştım. Konuşarak anlaştık. Kampta magnet tipi TRAKUS amblemleri almıştık. O bazen işe yarıyor.

alibalkir alibalkir 24.02.2015 21:05:00

Bahsettiğiniz şeylerle kendi köyümde bile karşılaştım. Kimisi tarlasının çevresinde dolaşmamızdan rahatsız oluyor, kimi alaycı tavırlarla aşağılıyor "burada kuş ne gezer başka işin yok mu" gibi gibi bir sürü şey ... Elimizde kartımız olsa da cebimizde belgemiz olsa da çoğu insan bildiğini okuyacaktır. Eğitim şart ...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT