Arazide Karşılaşılanlar
halibut 24.02.2015 20:43:00
Selamlar,
Arazideyken, jandarma , yerel halk gibi unsurlardan nasıl etkileniyorsunuz. Ben insanımızın çok ta misafirperver olmadığını görüyorum araziye çıktıkça, özellikle arabadan çekim yaparken , (Tarla yolu bile olmayan, köy yolunda) arabasını sağa çekip ; - Hayırdır, ne yapıyorsun ? gibi tavırlarla arabanın kapısına dayanan köylüler gördüm. Jandarma bir kaç sefer yanıma geldi, gelmediyse de arabanın başında uzunca süre kontrol yaptı.
Mümkün olduğunca alttan alarak , abi çekerek konuşsam da bir gün tepemin tası atacak...
Bu tarz durumlarda bizim için işi kolaylaştıracak herhangi resmi ya da gayrı resmi kulüp üyeliği var mıdır ? Yani sadece kimliği göstererek ya da bahsederek resmi hava kazandırmak gibi ?
Profesyonel olmadığımı her seferinde belirtiyorum bu seferde iplemiyorlar, "buralarda çok durma, " deyip jandarmayı çağırmakla dahi tehdit eden oldu...
Ben ne kadar gezdiğimi söylesem , zararım olmadığından bahsetsem de nafi..!
demokritos 24.02.2015 22:53:00 Defalarca asker-polis ve bilimum kolluk kuvveti ve köylülerce "yakalanmış" biri olarak olayın bir çizgisinin olmadığına kanaat getirdim. Radyo programı için çekim yapıyoruz, içişleri bakanlığından geliyoruz, meteorolojiden geliyoruz a kadar bir sürü şey anlatmışımdır absürd tiplere, ama laftan anlayacak kişilere vakit ayırıp bir şeyler anlatmışlığım da var tabi, en güzeli sakin olmak, önce "karşıdakini gözlemek", bu bizim iyi yaptığımız bir şey unutmayın :)
zaferK 24.02.2015 22:40:00 Bazı dergiler ,eklerinde amblemli güneşlik,magnet v.s.veriyorlar.Örneğin bende National Geographinin güneşliği ve TRAKUS'un magneti var.Araziye çıkarken bunlardan mutlaka takıyorum.Varsa siz de takın.Bölge insanına çok nazik ve sabırlı davranın ,aman diyeyim asla sert yapmayın. Hatta gerekirse biraz uçun...:)) Şöyle ki ;bu bölgeyle ilgili önemli bir araştırma yapıyoruz ,yakında televizyonda belgesel olarak yayınlanacak v.s. şeklinde...etik değil belki ,ama beladan iyidir...:) Avcılara iyi davrandıkları konusuna katılmıyorum.Çoğu kez bizleri ya avcı ,ya da defineci sanıp o yüzden tavır alıyorlar.Ama doğa ve kuş fotoğrafı çekmek için geldiğimizi beyan edince genelde yumuşuyor ,hatta yardımcı oluyorlar... Selamlar... Sil