TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tebrikler

zaferK zaferK 27.02.2015 21:24:00
Değerli arkadaşlar...
Zaman zaman TRAKUS un bir fotoğraf sitesi olup olmadığı hakkında tartışmalar ,polemikler oluyor.Evet bu site bir fotoğraf sitesi değil.Kuşların hemen her yönüyle kayıt altına alındığı ,gerek gözlem ve gerekse fotoğraflarla belgelendiği ,dünya çapında önemli bir site.
Ancak bu demek değildir ki fotoğraf kalitesi sorun değil ,elbetteki önemli...hem de çok önemli.İşin görsel yanı bir tarafa ,bir türün fotoğrafı ne kadar detaylı ve iyi ise akılda kalıcılığı da o denli fazladır.
Ama tabii ki herkesin iyi fotoğraf çekme zorunluluğu yok ,bu bir tercih meselesi...kimi fotoğrafa ,kimi gözleme ,kimi de türe ağırlık verir...kimileri de sadece izler.
Üyeler bu konuda tamamen özgürdür ve hobileri ile ilgili herhangi bir yükümlülükleri yoktur.
Ne varki bazı konularda ölçüye dikkat etmekte yarar var.Birbirimize olan saygımız adına ,siteye ve yaptığımız işin saygınlığı adına bazı konuları sulandırmamak ,ölçüyü kaçırmamak gerekiyor...
Bir fotoğraf ne kadar kurcalanırsa o kadar bozulur ,çekilen fotoğraf zaten iyiyse iyi ;kötüyse kötüdür.PS ile fotoğrafı güzelleştireyim derken iyice bozmamak gerek ,belki doğal hali daha değerli olabilir.Ama çekim sırasındaki ışık ,kadraj ve pozlama telafisi yapmak -sınırlar zorlanmadığı sürece- elbetteki fotoğrafa olumlu katkı sağlar.
Bugün özellikle vurgulamak istediğim diğer bir konu ;sıradan -hatta kötü bir fotoğrafa-ardarda yapılan [tebrik ederim...] yorumları.Neyi tebrik ediyorsun arkadaş ,ortada tebrik edilecek ne var? Tür nadir değil ,fotoğraf kaliteli değil...neyi tebrik ediyorsun ? Şakamı bu ,şakaysa hiç komik değil...
Ha ,diyebilirsiniz ki fotoğraf bize göre güzel ,çok beğendim ve tebrik ettim.Yok o kadar uzun boylu değil...site kurulduğundan beri bunun mücadelesini veriyoruz.Yorum konusu böyle sulandırılırsa elbette bu sayfada tartışma eksik olmaz.
Hakedene yazılmasa da olur ,kişiyi sevmezsiniz yorum da yazmazsınız...sorun değil ,zaten kimsenin öyle bir zorunluluğu yok.
Ama alakasız bir fotoğrafa ardarada tebrikler yazmanın da bir mantığı yoktur.
Zaman zaman bu forumda polemik ve tartışmalara yer vermemek adına lütfen biraz ciddiyet...

yasinkaya yasinkaya 4.04.2015 11:55:00

1 de benden.

nukkus nukkus 4.04.2015 11:23:00

Zafer bey, haklısınız. Nadir tür de olsa belli bir fotoğraf kalitesini tutturamayan foto galeriye yüklenmemeli, tebrikleri tür sayfasında almalı.

dede dede 2.03.2015 23:11:00

Zafer Bey, yazdıklarınızın ve size hak verenlerin pek etkisi olacağını düşünmesem de fark etmez. Yazdıklarınıza yürekten katılıyorum. Sevgilerimle.

kingfisher kingfisher 2.03.2015 13:18:00

Her cümlesi düşünülerek yazılmış, sitenin daha da işlemesin için üzerinde durulması gereken bazı sorunlara dikkat çeken bir değerlenderme Hocam. Tamamına katılmamak mümkün değil. Ciddiyete çağırı mesajınıza katılan ve dikkate alacak arkadaşlarılarımızın, mevcut uygulamalarını sürdürme eğilimindekilere kıyasla daha büyük bir grup olmasını ümit edelim.

nukkus nukkus 28.02.2015 12:53:00

Şahsen nadir türse, yakaladığı için tebrik ediyorum. Güzel fotoğrafı ise beğeniyorum. Yanlış yaptığımı düşünen görüşünü paylaşırsa sevinirim. Çok nadir de olsa fotoğraf kalitesi kötü olunca gallery değil tür sayfasına eklenmeli diye düşünüyorum. Buna pek uyulmuyor galiba.

yasar16 yasar16 28.02.2015 12:35:00

Yazınıza içtenlikle katılıyorum Zafer bey , ama bu sitedeki paylaşımların büyük bir çoğunluğu fotoğraf ile olmaktadır dolayısı ile ( fotoğraf sanatından , fotoğrafın temel ve evrensel kurallarından falan hiç bahsetmeden ) diğer tüm fotoğraf sitelerinde olan ve sitemizde de " malasef " bulunan Ahbab çavuş ilişkisi dir , selamlarımla...

rockisland rockisland 28.02.2015 00:23:00

Artı 1

avşarbey avşarbey 27.02.2015 23:45:00

Şimdi diyecem ki "Tebrik ederim" yanlış anlaşılacak. Çok önemli ve güzel bir konu. Buna katılmamak elde değil. Ama malumunuz benimde kanaatimce hala devam edeceğe benziyor. Umarım bir an önce bu sorunları aşarız ve dünya çapında olan bu site dünya lideri olur.

wolfkenan wolfkenan 27.02.2015 23:36:00

1 ...

bakcasoy bakcasoy 27.02.2015 22:10:00

Zafer bey, yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Uzaktan yakından tebriklik bir durumu olmayan fotoğrafları tebrik etmek sitenin değerlendirme düzeyine ciddi zarar veriyor. Tebrik yerine yapıcı eleştiriyi her zaman tercih ederim. Yersiz şakşakcılık değil yapıcı ve nitelikli eleştiriler bizleri ve siteyi geliştirir.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT