TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür tanımı

hamisami hamisami 2.08.2008 22:22:00
Başımdan geçen bir olay;

Sevgili Ömer(shooter) bir foto yüklemiş türü de küçük iskete olarak seçmiş.

Fotografın resmine yorum yapıp da türüne itirazda bulunan bir ben varım.

Foto tanımsızlarda bir süre sürünmüş ve benim niye karabaşlı olduğunu da işaretleyen yorumumun altına korhan küçük iskete yazmış ve üstelik onaylamış.

Benim niye küçük iskete olduğunu soran soruma da cevap vermek ihtiyacını hissetmemiş.

Sonra meçhul birisi çıkmış bunu 2. kere onaylamış, ne adı belli ne sanı ve bizim karabaşlı olmuş küçük iskete.

Türün 20. fotosu olarak seyredebilirsiniz.

riyatg riyatg 3.08.2008 09:07:00

Herkese günaydın,

Sanırım benim de hatam var bu konuda, açıklama yazmadığım için özür dilerim. Küçük iskete olduğunu düşünmemin nedenlerini Korhan çok güzel açıklamış, 2.ci neden de belki de kara başlı isketenin bizde sadece kışlaması, İzmirde yazın görülme olasılığının çok düşük olmasıydı. Saygılarımla

furtun furtun 3.08.2008 01:17:00

Nikon ile çekilen türleri tespitte zorlandıklarını söylüyor tür heyeti :))

Espiri bir yana önemli bir konu, ama hatalr tabi ki olur. Tür heyeti zaman zaman tür sayfalarını tek tek incelemeli, bizler de onlara yardımcı olabileceğimiz kadar takip etmeliyiz.

Özellikle Nikon fotoğraflarında. :))

korhan korhan 2.08.2008 23:39:00

Sevgili hamisami niye kiziyorsun simdi:))

Diger suclu kacak degil baktim az once riyatg onaylamis, yonetici olarak girince sayfanin en altinda onayliyanlar olarak cikiyor...

Valla bence kucuk iskete idi onun icin onayladim, o arada fazla vaktim yoktu ki herhalde yorum yazmamisim.

Zaten biresel hata olmasin diye iki kisi onayliyor. hata yine de olmaz mi olur tabii ama o kusun sorumlusu var, sen varsin olmadi degistirilir yanlis ise...

Ama illa aciklama istiyorsan soyle listeleyeyim...

Kusumuz oldukca sari, bu durumda erkek olmasi lazim ama siyah bas ve gidi yok... ayrica erkeklerd cisgilenme koyu olarak bir iki sira gogus kenarlarında var.. goguste cizgi yok... Bunda goguste belirgin cizgilenme var.. disi desek goguste biraz cizgilenme gorulebilir ama kusumuz kontrasti ve kafadaki sarilariyla disi de olamaz... ayrica karabali isketede kafa vucuda gore kucuktur. burada gayet heybetli duruyor bu da kucuk ısketeden yana...

sanırım gaganin sivriligi senin icin gecerli bir ipucuydu karabasli icin.

ancak aci gaga sekli icin hic iyi degil. onun ıcın ben gagadan bir karar veremiyorum...

halen bakiyorum ve bana kucuk ıskete olarak geliyor. tabii bunlar arazi gozleminin yerini tutmaz... keske shooter arazide gordugu kusun kanat ustunun bir tarifini yapsaydi da hemancik karar verebilseydik.

hamisami hamisami 2.08.2008 22:22:00

Bu konuya bir çözüm bulmalı derim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT