Başbakanlık Bilgilendirme Merkezine
faruq488 2.03.2015 18:54:00
Gözlem yaptığım alanda iyice canımı sıkan bir konuda başbakanlık bilgilendirme merkezin, Orman Ve Su İşlerine, Çevre Ve Şehirciliğe bir şikayette bulundum. Madem doğayı sevdiğimizi iddia ediyoruz ve madem doğanın, doğacının dostu olduğumuzu söylüyoruz, o zaman elimizden ne gelirse bunu yapmaktan çekinmemeliyiz değil mi...! Bana ne de diye bilirdik. Ama insan olan veya azıcık vicdanında insaniyetlik namına bir duygu emaresi bulunan her doğa dostunun yapacağı şeyler bunlar değil mi... Bunları yapmazsak işte o zaman şüphelenmeliyiz insanlığımızdan... Yeri gelip buz gibi suya girer, ağa takılmış hayvanı kurtarır, yeri gelir karaya vurmuş yunuslara kovalarla su taşır... kimi zaman da kanadı kırılmış bir kuşa anne şefkati ile yaklaşır bizim dostlarımız. Çünkü onlar doğanın da canlının da fotoğrafından çok nefes alıp vermesiyle ilgilenirler. Bu bir sitem değil belki bir serzeniştir, esas gayemiz ve esas hedefimiz neydi ne durumdayız bunu bilmeliyiz değil mi ama... Yazdığım şikayet dilekçesini sizlerle paylaşıyorum kusurlarını olsa da genel hatlarıyla durumu izah ettiğimi düşünüyorum:
"Sayın yetkili, Bursa Uluabat Gölü Akçalar Mahallesi sulak alan durumunda kalan göl kıyısında karşılaştığımız bir durumu size bildirmek isteriz. Malumunuz alan 3TR008nolu 15. Nisan 1998 tarihli Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi kapsamında olup, sözleşme gereği alan koruma altındadır. Bu Yönetmeliğin maksadı, Türkiyenin karasal sınırları ve kıta sahanlığı dâhilinde yer alan sulak alanların korunması, yönetimi ve geliştirilmesi ile bu konuda görevli kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyon esaslarını belirlemektir. Fakat gölün kıyı noktasında 40.176374, 28.724580 koordinatlı mevkiiye hafriyat dökülmüş, bir bina yapılmış ve çevresine direkler dikilmiş durumda olup bina için ruhsat alma girişimine başlanmıştır. Söz konusu alana ruhsat verilmesi demek, alanın ev, barakalar ve binalarla dolmasına müsaade eden bir emsal teşkil edeceği kanaatindeyiz. Bu durum Ramsar sulak alanlar sözleşmesine aykırı olup gereğinin yapılmasını rica ediyoruz. Ayrıca söz konusu yapıya izin alına bilmesi için bazı yetkili personelin dostluk anlayışı ile yardımlarından yararlanıldığını alanda yaptığımız araştırma neticesinde öğrenmiş bulunmaktayız. 4 Nisan 2014 CUMA tarihli, 28962 sayılı
Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğine, Ramsar Sözleşmesine, Doğa ve tabiata aykırı olduğunu tespit ettiğimiz bu durum karşısında sizin hassasiyetinizi ve alakanızı beklemekteyiz. Çalışmalarınız ve alakanızdan dolayı teşekkür ve takdirlerimizi sunarım."
Selam ve sevgiler...