TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gizli yerin sonu

fotoemin fotoemin 16.03.2015 19:36:00
Kahrolsunlar. Gerçekten dayanmak güç Anadolu daki bütün bu kıyıma ve yıkıma...

Rize nin gizli yeri şu an yok ediliyor. Kutup martısı vesilesi ile orayı herkes gördü. Kuşların insanlara ne kadar alıştığını gördük. Neredeyse kendinizi Avrupa da hissedebileceğiniz bir ortamdı. Bilmiyor muyduk o alanın sonunun da böyle olacağını?

Türkiye de kuş bakacak yer kalmadığında ne olacak? Fotoğraflarını çekmek, bir tanesini görmek için binlerce kilometre yol gittiğimiz, gördüğümüzde bizi rahatlatan, gevşeten, doğanın tam ortasında huzura erdiren minik dostlarımıza yardımcı olamayacak mıyız?

Serhat başkanın geçen sefer Kazlar ile ilgili yüreğinin yandığını görmüştüm. Hepimizin yüreği yanmalı ve yıkıma karşı duracak kadar kuşları sevmeliyiz!

http://www.dha.com.tr/rizede-kus-gozlem-alanina-is-makineleri-girdi_893952.html

msaltik msaltik 16.03.2015 20:28:00

Emin teşekkürler ben de dayanamayıp artık buraya taşıyacaktım konuyu. Ben Trakuş'un ta en tepeden başlayarak bu konuya duyarlılık göstermesini talep ediyorum. Zamanımız azalıyor...

DilekveTunç DilekveTunç 16.03.2015 22:22:00

NE YAPABİLİRİZ? YAPACAĞIMIZ NELER OLABİLİR? Çok üzgünüm, gizli yerin başına gelenlere. dg

sezaigoksu sezaigoksu 16.03.2015 22:43:00

İstanbul da ve Rize de ve daha birçok yerde olup bitenlerin bir tek açıklaması var; derin bir krizde olan sermayenin daha fazla saldırganlaşacağı ve yatırımların önünde duran her türlü engeli gerektiğinde zor kullanarak yok edeceği günlere doğru gidiyoruz, bu yıkımın yaratacağı tahribat büyük olacak belli ki, herkesin kendi kazanılmış mevzisini savunması şart. TRAKUS 8 yıllık birikimiyle, sağladığı veri tabanıyla, ve saygın uluslararası ağlardaki yeriyle doğal yaşamın savunulması için önemli bir mevzidir. Hepimize bu mevziyi savunmak ve bu mevzideki birikimi yanımıza alarak mücadele etmek düşüyor. Yarın öbür gün doğal yaşamın unsurları tek tek bittiğinde bu sitede neyin fotoğrafını paylaşacağız? haber.sol.org.tr/turkiye/3-kopru-yolundaki-ormanlar-imara-acildi-otel-ve-avmler-yolda-110461 www.birgun.net/news/view/kus-gozlem-alanina-is-makineleriyle-girdiler/15159

zaferK zaferK 16.03.2015 23:31:00

Biliyorum ,siyaset kokan yazılar site kurallarına aykırı...ama artık tahammülümüz kalmadı...ve kral çıplak... Daha ne zamana kadar başımızı kuma sokacak ,daha ne kadar görmezden geleceğiz... Siyasette rant her zaman ülke çıkarlarından önce gelmiştir ,bunu hep gördük ,yaşadık... Ama cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde rant uğruna bu denli doğa katliamına tanık olmadık...karşı çıkanlar ,ülkemizin gelişmesini engellemeye çalışan vatan hainleri olarak damgalanmaya başlandı.Bu yüzden kimse doğru dürüst sesini çıkartamaz oldu. Üç-beş ağaç dikerek göz boyuyor ,doğal yaşam alanlarını ,ormanları ,tarım arazilerini birilerine peşkeş çekiyorlar... Her hangi bir siyasi platformdan olmak önemli değil ;vatandaş olarak-insan olarak-geleceği karartılan ,torunlarına bırakacak yeşil kalmayacağı endişesi taşıyanlar olarak bizler de sesimizi duyurmalıyız artık. Ne oldu bizlere ,ölü toprağımı serpildi üzerimize... Tehditlere ,şantajlara boyun eğip sinecek kadar yüreksizmi olduk... Rant istemiyoruz ,toprak-arsa istemiyoruz...sadece doğaya ,doğal yaşama dokunmasınlar diyoruz... Ulaşabildiğimiz her ortamda ,sesimizi duyuruncaya kadar çabalamalı ,uyarmalıyız... Bu ülke hepimizin ,kimselerin tepe tepe kullanacağı ,sorumsuzca yok edebileceği kadar sahipsiz değil...

sezaigoksu sezaigoksu 16.03.2015 23:40:00

1

ibrehim ibrehim 17.03.2015 00:01:00

1

DilekveTunç DilekveTunç 17.03.2015 01:32:00

1

fotoemin fotoemin 17.03.2015 16:27:00

1 Peki ne yapacağız? Bence bir heyet oluşturup Rize'ye gidelim çok geç olmadan...

msaltik msaltik 17.03.2015 16:35:00

bence gerek yok Emin, herkes halinden memnun görünüyor. Çok enteresan yorumlar geldi Face'den. Gerek yok, kimin neye hassasiyet gösterdiğini görmüş olduk.

zaferK zaferK 17.03.2015 18:10:00

Oraya gitmenin bir yararı olacağını sanmıyorum.Olayı medyada devamlı gündemde tutmak daha etkili olacaktır. Oraya gidildiğinde ,arkalarındaki güçlü desteğe güvenen çıkar çevrelerinin olmadık tepkisiyle karşılaşabiliriz. Çünkü bizim bu duyarlılığımızı ideolojik platforma oturtup ,her türlü kepazeliği yapmaya hazır bir güruh ta var karşımızda. Doğayı ,doğal yaşamı korumaktan başka amacımız olmadığını kabul etmek istemiyen garip biz zihniyet... Basın bu konuda duyarlı ve gündeme getirmeye hazır.Yeterki bölgede etkin bir farkındalık yaratılsın ,olayla basın bir şekilde buluşturulsun. Selamlar...

d40x d40x 17.03.2015 23:28:00

Zafer hocama katılırım bu konuyu basına yansıtabilirsek daha verimli sonuç alınabilir aksi takdirde karşımızda büyük bir cahil kitle ve üç beş kuruş için herşeyini verebilecek insanlar var Allah yardımcımız olsun selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 17.03.2015 23:28:00

Gizle Yerin başına gelenleri bugün radyo programına katılan İKGT üyeleri dile getirdi. dg

DilekveTunç DilekveTunç 18.03.2015 00:18:00

Güven İslamoğlu (Yeşil Doğa/CNN Türk) ile TRAKUŞ'un ilişkileri iyi diye hatırlıyorum. Bence davet edelebilinir. Ne dersiniz? Yönetimde telefonu vaardır, sanırım. Ben Facebook'tan ulaşabilyorum, https://www.facebook.com/gislamoglu?ref=ts&fref=ts dg

DilekveTunç DilekveTunç 18.03.2015 12:58:00

Rize’de Gizli Yerde son durum nedir Bilmiyoruz. Oradaki arkadaşlarımız birçok şeyi yapmıştır. Uzaktan hep beraber neler yapabiliriz sıralasak mı? 1. TRAKUŞ ta ve sanal alemde Gizli Yer haftası ilan ederek orada çekilmiş fotoğraflarımızı her mecrada paylaşabiliriz. (Trakel tür bazında bunu sitesinde güzel yapıyor) 2. Gizli Yerde çekilmiş fotoğrafları bir araya getirip video yaparak sanal alemde bunu paylaşabiliriz. (Vimeo yada youtube da Gizli Yer Kuşların Kalsın gibi bir isim açıp oradan yayınlamak v.b.) 3. Murat Saltık’ın Kutup Martısının Hikayesi adlı dergimizi sanal alemde yayabiliriz. 4. Uzun vade Kuşbank ve TRAKUŞ’tan tür adeti ve listesi çıkarabiliriz. 5. Tüm bu paylaşımları DKMP, Valilik daha hangi kurumlar varsa onlara ulaştırmaya çalışırız. Hızlıca alana Fotoğraflarımızından korsan sergi yapılabilir mi? 6. 7. 8

msaltik msaltik 18.03.2015 13:05:00

Dilek Hanım teşekkürler, özelden mesaj attım umarım ulaşır

DilekveTunç DilekveTunç 18.03.2015 13:13:00

Mesaj Gelmedi, Bildiklerini düşünüyorum ama DKMP 12. Bölge Müdürlüğü, DKMP Ankara ve Rize Valiliği Facebook sayfalarında TRAKUŞ haberin linkini paylaştım ve mesaj gönderdim. https://www.facebook.com/rize.valiligi?fref=ts https://www.facebook.com/milliparklar https://www.facebook.com/pages/Orman-ve-Su-İşleri-Bakanlığı-DKMP-12Bölge-Müdürlüğü/802560859757296?fref=ts dg

DilekveTunç DilekveTunç 19.03.2015 23:48:00

HAYTAP bir dilekçe yazdı, DKMP Ankara, 2. Bölge Müdürlüğü ve ildeki diğer kurumlara gönderdi. Dilekçe uzun, özetlersek: Alanın kuşlar için ve göç için önemi açıklandı. Kuşbank ve TRAKUŞ'taki gözlemde görülen kuş türleri yazıldı, Kutup Martısı haber fotoğrafları ve alandan başka fotoğraflarım eklendi, dikkuyruk'un IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde “Nesli Tehlike (ENDANGERED)” altında statüsünde olduğu açıklandı. HAYTAP'ın dilekçesinden alıntı; 6. Göç eden kuşlar ?sadece ülkemizin değil, ?dünyanın kuşları?dır.? Göç yolları üzerinde yaşayacakları sorunlar, dünya göç hareketini de etkileyebilecek olması ?alanın korunması ?büyük ?önem taşımaktadır. 7. Alana rekreasyon yerine insanların kuşlara baskı oluşturmayacağı kuş gözlem evi yapılması daha uygun olacaktır. ..... .... ..... Alana şu ana kadar verilmiş tahribatın uzman görüşlerine başvurularak belirlenmesini ve yine uzman görüşlerine başvurularak telafi için çalışma başlatılmasını; yapılacak çalışmalar ve gelişmeler ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesini talep ediyoruz.

DilekveTunç DilekveTunç 19.03.2015 23:53:00

İKGT'den bir arkadaşımız beni kırmayıp aşağıdaki belgesele Türkçe altyazı hazırlıyor. Bu belgeseli de yayarız. İlgililere nasıl izletebiliriz yollarını buluruz artık :) https://www.youtube.com/watch?v=Q-mMMpl_T80 Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 19.03.2015 23:57:00

Yukarıdaki DKMP 12.Bölge Müdürlüğü olacak. 2 yazmışım. Ayrıca dilekçenin kapanış cümleleri var, ama yukarıda yazmadım, dg

msaltik msaltik 20.03.2015 09:29:00

teşekkürler epey uğraş verdiniz. 1-2 kişi olayı takip ediyoruz ama ne yapalım buna da şükür. Bu hafta bakalım birşeyler elde edebilir miyiz... .

DilekveTunç DilekveTunç 20.03.2015 12:54:00

TRAKUŞ üyeleri mesaj göndermişler : http://rize.bel.tr/ziyaretcidefteri.php TRAKUŞ Gizli Yer haberinin altında paylaşılmış link. Rica ederim Murat Bey. dg

nukkus nukkus 20.03.2015 15:44:00

Dilek hanım emekleriniz için sağolun, varolun. Medyayı dahil etmek bazen işe yarıyor. Güven İslamoğluna Facebook mesajı olarak yazmak iyi fikir bence de.

mimarsancak mimarsancak 22.03.2015 23:46:00

Gizli yerin imar planını bir vesile ile Ulaştırma Bakanlığı DLH genel müdürlüğünde plan çalışmları esnasında öğrenmiştim :tam o günlerde de martımız oradaydı. İşin özü şöyle, Rizede kumsala camii yapılması talimatını cumhurbaşkanı verdi. Bunun için mevzuatın hazırlanması gerekiyordu. Bu nedenle kıyı kanunununda ilgili maddeye bir çıkıntı yapılarak '' ibadethane'' kelimesi yerleştirildi. Yani bir kanun maddesi ile bu iş halledildi. Bu durumu rahatlatmak için gene kanuna daha önce konmuş olan kruvaze liman maddesinden yararlanıldı....Şimdi bakanlıkta kıyı imar planı ve kruvaze liman planı onaylanacak.. Bilindiği gibi kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında ki imar planları Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanıyor.. ELBETTE BÜTÜN İŞLEMLERİN TALEPÇİSİ VE TAKİPÇİSİ RİZE BELEDİYESİDİR. Hazırlanan imar planını gördüm. Yasal dayanağı hazırlandığı için yargı kararı ile iptali mümkün değil. Herkese selamlar..

DilekveTunç DilekveTunç 14.04.2015 14:19:00

VİDEO: GÖÇ YOLLARININ KUŞLAR İÇİN ÖNEMİ: Türkçe altyazı ile: https://www.youtube.com/watch?v=Q-mMMpl_T80

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT