Anladım fotoğraf çekimlerinde yada beklerken çalılıklardan geçerken kene için ilaç istiyorsun ama halkın anladığı türden oral alınan ilaç yok sprey formları var... PCL Anti Kene Büyük Boy Sprey onlardan biri ve şunu söyleyim bu zaten böcekler için kullanılan ilaçlar şimdi kene için diye satılıyor. bacaklarını kollarını açma giydiğin pantolon pacalarını bağla bunlar ilk önlemler ve ilacı solunum yollarını etkileyecek şekilde kullanma , ayrıca her hangi bir alerji durumunda vakit kaybetmeden hastaneye başvur . keneler sadece kırım kongo ateşi yapmaz lyme hastalığı ve ensefalit akla gelen ilk tablolarıdır. En önemliside memeli hayvanlardan geyik ve kemirgen sincap vb. hayvanlar doğal rezervuar olduğundan bunlardan kaçının. Bunları uzun uzadıya yazmam diğer arkadaşlarda yararlansın diye yazıyorum. Doktor olduğum için bu yaz 2 kez nallıhana gittim..Bıldırcınları vuran ve keklikleri yok eden avcıların kulakları çınlasın...Eğer şehir dışında evin varsa beç yada afrika tavuğu denen tavuklardan alırsan bahçeni yüm böcek ve kenelerden korumuş olursun.. Yumurta tavuklarında sayısı fazla olursa onlarda aynı işi görüyor...
teşekkürler mustafa bey ilginiz ve bilgileriniz icin teşekkür ederim,bu konuda herkes cok dikkat etmeli basite alınacak bir olay değil cünkü.şimdiden herkeze kenesiz bir sezon diliyorum ülkemizdeki tümgözlemci dostlarımız ALLAH korusun
Karaköy meydanındaki kamp malzemeleri satan dükkanda anti kene sprey diye permetrin ihtiva eden bir sprey satılıyor .Permetrin daha önceki maillerde keneye karşı giysiler üzerinde kalıcı bir koruma sağlayan kimyasal olarak yazılmıştı.