Ali bey elimde D600 üme afs 300f4 1.4tc takıyorum ve çok memnunum vede keyifle kullanıyorum ama bazen hep croplu gövdenin bir adım daha önde olduğunu ve bir iki tık beni konuya daha yakınlaştıracağını hissederdim ilk denememde hüsrana uğradım ama kağıtta ve kaynaklarda herkes croplu gövdenin yakınlık avantajından bahsediyor ve ikinci d7100 alma isteğimde yine test ettim ve yine hüsrana uğradım 1-2 artısı varsa 3-5 tane eksisi var d600 e göre... Şimdi ben ne kadar kamufle olsamda gizlenme ağında çekim yapsamda araziden hangimiz tam kare görüntülerle dönüyor çoğumuz hep crop yapmak zorunda kalıyoruz tabiki isteğimiz hiç yapmamak yada az krop yapıp daha çok pikselli sergilik stokluk görsellerimizin elimizde kalması. SEÇENEKLERİM NE PEKİ (Elimde daha büyük görseller kalması için) 1- D7100 gövde kullanmak : msaltik , ibrehim,goshawk67 beyinde hem d600 hem d7100 kullanarak avantaj değil dezavantaj sağladıkları ve d7100 ün faydadan çok kendilerine eksi getirdiği aşikar ve benimde iki kere test edişimde beni d7100 mutlu etmedi. Her iki makineyi kullanıp denemeyenler d7100 üstün diyebilirler bende kullanıp denemeden öyle düşünüyordum.Bu seçeneği eledim 2- 300prime 1.4TC= 420MM bir lensim var acaba 50-500 yada 150-600 gibi bir zoom lense geçsem ve konuya biraz daha yakın olsam diye denedim ama prime lens kullanan biri olarak hiç bir zoom lens bana prime lensin tadını hızını vermedi 3- Yine bir prime 500mm f4 alsam çok büyük bir bütçe çok ileride param olunca belki 2. adım olarak düşünüyorum 4- Ve son seçenek olarakta 24mp yerine ikinci el 36mplik yada bütçemi aşmazsa sıfır bir gövdeye geçmek Benim bu seçeneğimi d600-d810 kullanan ve onaynayan Şener beyin düşük isolarda 0 kırpmada bile başarılı otofokusu çok hızlı,grup afsi çok başarılı,d600 ün bufferi d7100den daha büyük ama d810 unki d600 ün iki katı ve çok sessiz çalışıyor yorumlarının üzerine Bir süre daha d600de kalıp o zamana kadar farklı bir seçenek olmazsa en akıllı tercihim bu olduğunu düşünüyorum. Ben alacağım cevabımı aldım bu bağlamda değerli yorumlarını esirgemeyen tüm trakuş ailesinden msaltik,ahmetyılmaz,şener,boraunver1,debreli,goshawk67,zien(Ali şenel),rockertr,yasinkaya,ibrehim,zafer beşikçi beye tşk ederim diyerek konumu sonlandırıyorum... Işığınız bol kadrajınız net olsun slm ve sevgilerimle...