İST. KUŞLARI KİTABI ÇIKTI!
DilekveTunç 27.03.2015 17:40:00
İSTANBUL KUŞLARI KİTABI ÇIKTI
Dün 2. Kuş Göç Festival'inde “İstanbul Kuşları” kitabını hediye olarak aldım. Kuş Gözlemine gelen herkese hediye edildi. İki yıl geceler boyunca dizi izlemek yerine oturup böyle bir kitap ürettikleri için Ergün Bacak, Sercan Bilgin ve Ömral Ünsal Özkoç'u tebrik ediyorum. Kuşçulardan daha nice kitaplar, raporlar çıkması hayali ile.
Kitapta İKGT’nin anlatılması, Kerem’in önsöz yazısı ve İKGT, TRAKUŞ, Kuşbank, doğalhayat.org’nun dile getirilmesi - teşekkür edilmesi, gözlem alanlarının anlatılması ve diğer ince detaylar hoşuma gitti. Harcanan emeklere sağlık.
Alanları ve kuşları korumasının anlatılması için önce halkın neyi koruyacağını bilmesi için güzel bir çalışma.
Kitap festivale davet edilen okulların öğrencilerine de hediye ediliyor. Kerem’in ve Kuzey Cem’in kendilerine hediye edilen kuş rehber kitapları ile kuşçu olduklarını düşünürsek yeni kuşçular çıkartır mı kitap? Bu arada dün Tunç’un eğitim verdiği kız ilköğretim öğrencileri sorularıyla onu bayağı terletmiş, guguk kuşunun yumurtasını başka bir kuşun yuvasına bıraktıklarını bile biliyorlardı dedi Tunç