TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Site Hakkında önemli bir öneri

yasinkaya yasinkaya 2.04.2015 19:48:00
Kuş fotoğrafçılığı ile ilgilenmeye başlayan bir çok arkadaş ilk olarak ekipman araştırmaya başlıyor ve düşündüğü ekipmanlar ile çekilmiş fotoğrafları öncelikli olarak görmek istiyor.

Bu nedenle galeriye yüklenmiş fotoğraflarda altta bulunan bilgilere göre arama yaparak fotoğraflar listelenebilse harika bir çözüm olur.

Örneğin galeriden bir fotoğraf açıldığında altında hangi makine ve hangi lens ile çekildiği yazıyor. Makine adına tıklandığında galeriye yüklenmiş o Marka ve Model makine ile çekilmiş fotoğraflar listelense, Lense tıklandığında ise o fotoğrafın çekildiği lens ile çekilen diğer galeri fotoğrafları listelense bence site için büyük bir yenilik olur.

Ekipman araştıran tüm arkadaşlar için doğrudan araştırdığı ekipman ile çekilmiş fotoğrafları inceleme fırsatı verilmiş olur.

Yazılım olarak büyük bir yük getirmediğini bir yazılımcı olarak biliyorum.

Siteyi yönetiminin pozitif yaklaşımı ile kısa sürede eklenebilecek güzel bir özellik olur diye düşünüyorum.

Siteyle ilgili bir iki önerim daha var ancak bu önerime yaklaşımı değerlendirip ona göre fikirlerimi açıklamak istiyorum.

İyi çalışmalar.

İbrahimozturk İbrahimozturk 8.04.2015 02:14:00

Herkese merhaba, Başlığa yazılanların hepsinin doğru olduğu düşüncesindeyim, fakat Yasin beyin önerisi benim gibi acemilerin ilk başvurduğu şey sanırım. Şöyleki; ben Tamron 150-600 mm kullanıcısıyım. Yeni başlayan biri olarak kendimce çok para verdiğimi düşündüğüm lensin kaliteli sonuçlar verip vermediğini TRAKUS'a üye olunca hemen araştırmaya giriştim. İnsan genelde tecrübesizliğinden de kaynaklı olarak aslında olumlu sonuçlar görmek istiyor. Çünkü pahalı bir hobi. Yasin beyin önerisi bu yüzden bana kullanışlı olur gibi geliyor. Konu dışı olarak da aşağıdaki link karşılaştırma açısından kullandığım bir link. Gerçi sizler biliyorsunuzdur ama paylaşayım istedim... http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=271&Camera=736&Sample=0&FLI=3&API=3&LensComp=718&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=5&APIComp=4 Sevgiler İbrahim

d40x d40x 7.04.2015 22:08:00

Yasin beyin fikri uygulanabilir ama olması gerekenlerin hepsini bir araya getirebirsen ne makinanın nede lensin kalitesi arka pilanda kalıyor önemli olan sabırla uygun anı beklemek sitede ucuz lenslerle mükemmel fotoğraf çeken arkadaşlarda var bütün olay sabırla beklemek derim selamlar

yasinkaya yasinkaya 6.04.2015 10:49:00

Anladım Zafer bey. Bakalım. Ben teknolojik bir yenilik önerisinde bulundum. Siz de bu yeniliğe gerek olmadığını kendi gerekçelerinizle açıkladınız. Keşke 500 kez okunmuş bir başlıkta 20-30 farklı kişiden de yorum alabilseydik ama olmadı. Son söz site yönetiminindir. Uygulayacak/Uygulamayacak olan onlardır. Bol kuşlu ve güzel fotoğraflı günler diliyorum size ve tüm kuşçu arkadaşlara. Selamlar.

zaferK zaferK 5.04.2015 21:34:00

Yasin bey merhaba... Yazdıklarım konunun dışında değil ,tam konuyla ilgili... Siz sitede ekipmanların çeşidine göre fotoğraf arama modu talep etmişsiniz... Bu bir görüş ve öneridir... Ben de pek gerek olmadığını düşündüğümü yazmışım ,farklı bir öneride bulunmuşum... Bu da benim görüşümdür...son söz site yönetiminidir.Makul görürse uygulamaya koyar... Selamlar...

msaltik msaltik 4.04.2015 11:35:00

Bişey söyleyeyim. Burda bizim yazdığımız toplam satır kadar koda ihtiyaç duyulmaz bu özellik için :)))) Olsun sitemizde yenilik zararı ne ki? Ben sayfada yorum yapmış herkesin yorumunu doğru buluyorum. Ama ihtiyaç var ise böyle birşeye fayda zarar hesabına çok girmemek lazım.

yasinkaya yasinkaya 4.04.2015 10:30:00

Tayfun bey merhaba; Sizin yazdıklarınıza da söyleyeceğimiz bir şey yok. Aynı fikirdeyiz. Burada tartışma konusu iyi fotoğrafın ekipman ile çekilip çekilmemesi değil. Siteye (Site yazılımcıları tarafından 1 saatte) çok fazla emek harcamadan eklenebilecek bir özelliğin olması, siteyi kullananlara faydalı olmaz mı? Zafer bey ve sizin yorumlarınızın konunun biraz dışına taşındığını düşünüyorum. Ya da sizin yazdığınız bu yorumlarla "böyle bir özelliği eklemeye gerek yok" sonucuna mı varmalıyım. Böyle bir özelliğin olmasının siteye bir zararı/faydası olur mu? Bunları duymak istiyorum aslında. Selamlar.

yasinkaya yasinkaya 4.04.2015 00:25:00

Bence de. Beğendiklerim sayfası.

alhn alhn 3.04.2015 19:09:00

Güzel bir özellik bence de faydalı olur, birde kullanıcıların favorilerim diye bir sayfası olsa güzel olur.

yasinkaya yasinkaya 3.04.2015 11:05:00

Zafer Bey'e ben de katılıyorum. Fotoğrafı çeken ekipman olsaydı şiiri yazan da daktilo olurdu. Ancak söylediğim şey zor bir şey değil. Ve siteye eklenecek güzel bir özellik olduğunu düşünüyorum. Sadece karar vermek için de değil ben o makine ile o lens ile çekilenleri görmek istiyorum. Uzaktan çekilen kötü fotoğrafları da yakından ve iyi ışıkta çekilmiş iyi fotoğrafları da iyisiyle kötüsüyle görmek istiyorum. Daha doğrusu herkesin görmesini istiyorum. Ekipmanla yapılan testleri diğer sitelerden incelerim zaten. Ama bu sitede yüklenmiş fotoğrafları toplu olarak görmek daha güzel olmaz mı? Selamlar...

zaferK zaferK 2.04.2015 22:37:00

Berat merhaba , NİKON D7100 ve Tamron 150-600mm.lensle [A] kişisi 7 metreden güzel ışıkta bir fotoğraf çekti diyelim ,bayağı da eski bir fotoğrafçı.[B] kişisi de aynı kuşu 15 metreden yarı ters ışıkta çekmiş olsun.Bu örnekleri çoğaltabilirsin. Eeee ,nasıl değerlendireceksin...sana nasıl fikir verecek... :) Bir ekipman hakkında sağlıklı fikir sahibi olmak için o ekipmanlarla yapılan testleri incelemek lazım.Gerek sitemizde ,gerek başka kaynaklarda bu konuda değerli inceleme kayıtları var... Selamlar...

beratt beratt 2.04.2015 22:06:00

Zafer Ağabey düşüncelerine katılyorum fakat bu işe yeni başlayan çıraklar için bazen ihtiyaç duyuluyor 7100 - 150 600 tamron kullanan üyelere ulaşmak istedim fakat olmadı hatırlıyorum daha öncede bu konu açılmıştı mümkünatı var ise böyle bir uygulama harika olacaktır

zaferK zaferK 2.04.2015 21:12:00

İlk anda bayağı gerekli gibi algılanabilir... Ben pek işe yarayacağını sanmıyorum...fotoğrafı ekipman değil ,fotoğrafçı çeker... Bir fotoğrafı ,çekilen ekipmanla özdeşleştirmek teknik olarak ta zaten mümkün değil.... Fotoğrafta kaliteyi öncelikle ışık ,pozlama ve konuya yakınlık belirler...ekipman daha sonra gelir. Sonuçta filanca fotoğrafın ,falanca ekipmanla çekilmiş olmasının -doğrudan-önemli olmadığını ,sadece biraz fikir verebileceğini düşünüyorum... Selamlar...

msaltik msaltik 2.04.2015 20:53:00

zaman zaman ihtiyaç duyduğum bir durum

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT