TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Elektronik ve Optik Cihazların Sigortalanması

İbrahimozturk İbrahimozturk 6.04.2015 15:09:00
Herkese merhaba,

Konu hakkında daha önce tartışıldığını gördüm fakat sonuç olarak ne gibi bir karar alındığı ya da mantıklı bir sigortalatmayla ilgili bu işin uzmanı üyelerimizin önerilerine rastlamadım.

Ben geçen sene ekipmanımı her türlü koşula uygun bir sigorta için sigorta şirketi ile görüştüm. Asıl amaç, elimdeki optik ve elektronik cihazlara her yerde geçerli olabilecek bir sigorta yaptırmaktı. Sonuçta çoğunlukla gözlem amaçlı seyyar olarak yollardayız. Lakin sigorta şirketi böyle bir sigorta yapmadıklarını genel olarak sabit bir yere bağlı sigorta yaptıklarını bunun dışına çıkıldıktan sonra yaşanan olumsuzlukların sigorta kapsamı dışında kaldığını söylediler.

Ben de oturduğum evi sabit gösterip ev için sigorta yaptırmak istedim. Evde bulunan cihazların ve diğer ev eşyalarının toplam tutarı konusunda kabaca bir fiyat belirlendi(50000 tl). Belirlenen fiyatın yüzde 80 ini elektronik ve optik cihazlar oluşturuyor. Daha sonrasında ben kendilerine evimden bu cihazların çalınması durumundaki süreci sordum. Böyle bir olayın yaşanması durumunda sigortanın belirlediği 50 000tl nin içinden sadece yüzde 15 inin elektronik cihaz olarak baz alındığını, bunun içinden de çalınan ürünün o anki bedeli neyse (sıfır olarak değil) onun yüzde 10 unu ödüyoruz dediler.

Yani 50000 tl içinde elektronik cihazlara ayrılan toplam tutar yüzde 15, 7500 tl yapıyor; onun içinden çalınan ürünün o anki fiyatı neyse onun da yüzde 10 u yani toplamda ortalama 750 lira civarında bir para. Eğer belirlenen fiyat 7500 tl nin üzerindeyse, belirlenen limit üstünü ödemediklerini belirttiler. Doğal olarak mantıklı gelmedi ve yaptırmaktan vazgeçtim.

Doğal olarak sizlerin de yükte ve pahada ağır olan ekipmanlarınız var ve bu geçen süre zarfında sigorta anlamında yeni bir fikir ve ya kabul edilebilir bir yol bulabildiniz mi?

Sevgiler

İbrahim

Not: Bu mesajı başlık kirliliği yaratmamak için daha önce açılmış olan başlık altını yazmıştım fakat o başlığa yazılan son mesaj tarihi 2012 olunca konu gözden kaçabilir düşüncesi ile tekrar bir başlık açtım. Kusura bakmayın..

erkor erkor 9.06.2015 14:52:00

Bu tür ekipmanları hiç bir sigorta şirketi sigorta kapsamına almıyor. Bu acentalarla ilgili değildir. Sigorta Genel Müdürlüklerinin bu gibi ekipmanların sigortalarının yapılması için yetki vermemesinden kaynaklanmaktadır.

cihaner62 cihaner62 7.06.2015 10:46:00

1 ay önce bende sigortacımdan aynı talepte bulundum. Dönüş gecikince aradım, uygun bir sigorta bulamadık hala araştırıyoruz dediler. Demek ki sıkıntılı. Zaten büyük işleride sigortalasanız hasarı alırken üç ün birini bile vermiyorlar. Muafiyet var diyor üstüne yatıyorlar.

porlisb porlisb 6.06.2015 16:04:00

Daha önce söylemiştim, Risk faktörü otomobiller kadar değil, Sigortacılar kesinlikle kazançlı çıkar.

cenkog cenkog 6.06.2015 00:13:00

Bizimki gibi tüketcinin korunmadığı ülkelerde kasko ve sağlık dışındaki tüm sigortalar yararsız.. Kasko ve sağlık çok göz önünde olduğu için fena işlemiyor...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT