TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon EOS 350 mi Yoksa Nikon D40 mı

sapinuva sapinuva 20.08.2008 11:53:00
Sevgili arkadaşlar ve sevgili büyüklerim.Sizler sayesinde kuşlara merak sardım ve iki seneyi aşkın bir süredir amatör kuş gözlemciliği yapıyorum.Sizlerin siteye koyduğunuz resimleri gördükçe gıpta ile bakıyorum.Çok güzel ve kaliteli resimler çekiyorsunuz.Ben kuşları basit bir dijital makine ile çekmeye çalışıyorum.Dolayısıyla resimlerim sizlerin gibi kaliteli olmuyor.Sitede benzer şeyler defalarca yazılıp çizildi.Belki bana kızacaksınız ama ben sizin resimleri gördükçe iyi bir makineye ihtiyaç duyuyorum.Bütçem ölçüsünde iki makine arasında kaldım.

Canon EOS 350 ve Nikon D40.Nikon 6,1mp, canon 8,0 mp.Aralarında çok az bir fiyat farkı var.Şimdi siz değerli büyüklerime soruyorum.Hangisini alayım.Sizlerin tavsiyesi doğrultusunda karar vercem.İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler.

FotoMithat FotoMithat 22.08.2008 11:03:00

Tamer Bey,Bende Fikret Bey gibi düşünüyorum,Canon hız ve serilik bakımından iyi bir seçimdir,Fikret Beyin bahsettiği ekipman bütçeni aşmıyacaksa iyi bir seçim olacaktır.Çünkü zamanla 350 D de yeterli gelmiyecektir,bazen fotoğraflarda krop yapman gerekebilir RAW destekli yüksek MP çözünürlüklü ve yüksek perde hızına sahip bir gövde ve tabiki kendinden motorlu bir lens olmazsa olmazlardır,Nikon için AFS,Canon için ise IS USM IL gibi.Canon 30 D ve 40 D iyi bir seçim ayrıca 400 mm f/5.6 en ideal çözüm olacaktır.Nikoncular şimdi kızacak ama Nikonda D 300 lerle AFS lens guruplarıyla iyi bir seçim olabilir.Selamlar,Saygılar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT