TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon 7D-Canon 100 mm. EF 2,8 USM

Gavurdağlı Gavurdağlı 28.04.2015 20:14:00
"Kamera ve lens arasındaki iletişim hatalı. Lens kontaklarını temizle."
İki ay kadar önce yüksek ve kar kaplı bir ortamda kullanırken ilk defa bu hatayı verdi. Ondan sonraki kullanımlarımda temizlik yapmama rağmen hata tekrar edip durdu. Bir diğer kusur daha peydah oldu, aynı ayarda çekilen karelerde uç sayılacak ışık dengesizlikleri gözleniyor. Bir objenin çekiminde 5-6 kareden bir tanesinin ışığı uygun oluyor. Benzer hatayı aynı gövde ile kullandığım 400 mm. ile asla yapmıyor.
Konu hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgi ve selamlar..

Gavurdağlı Gavurdağlı 5.05.2015 02:08:00

Başüstüne Mahmut bey. Çok teşekkür ediyorum.

hayabusa hayabusa 4.05.2015 23:42:00

Mehmet bey, can sıkıcı bir durum, umarım lens garanti dahilindedir veya en azından size ciddi bir maliyet getirmez. Alperen'e de selamlar, Hoşçakalın.

Gavurdağlı Gavurdağlı 4.05.2015 23:28:00

Mahmut bey, ilgi ve değerli açıklamanız için çok teşekkür ediyorum. Benim lensin akıbetini maalesef öğrendim. Diyafram hapı yutmuş, ilgili hata uyarısını da o yüzden veriyormuş. Sevgi ve selamlarımla..

hayabusa hayabusa 4.05.2015 23:23:00

Mehmet bey, Film (Kimyasal Fotograf) dönemindeki, kamera ve lens kontaktlarını silgi ile dikkatli bir şekilde silinmesi önerilirdi ve öyle yapardık. Mamiya RZ, Minolta vd. firmalar.. hiç bir sorun da yaşamamıştık. Şimdi ise alkolun bir versiyonunu içeren solüsyonlardan bahsediliyor ve silgi yöntemininden uzak durulmasını önemle vurguluyorlar. Silginin altın kaplamaya zarar vereceği söyleniyor. Siz temizliği microfiber bir bez ile yaptığınızı söylediğiniz için şu uyarıyı yapmak isterim: bez ile silmek silgi gibi sürtünme dolayısıyla altın kaplamaya zarar verebilir. Buradan şu sonuç çıkıyor: eski kameralardaki altın kaplama çok daha kalın bir katmandı, günümüzde ise üreticiler çok daha ince bir katman kullanıyorlar ve hangi ayarda altın olduğu da belirtilmiyor. Fonksiyonel kalınlıkta ve ayardaki altın kaplama katmanı Maliyet Minimizasyonuna kurban gitmiş görünüyor. MG

Gavurdağlı Gavurdağlı 28.04.2015 23:38:00

Özel bir solüsyon kullanmadım. Yalın olarak temizleme bezi ile temizlik yaptım. Bir zarar gelir kaygısı ile başkaca bir işlem yapmadım. Teşekkür ederim Mahmut bey.

Gavurdağlı Gavurdağlı 28.04.2015 23:36:00

Hasan bey, elimdeki her iki lens de kırmızı noktalardan bağlanıyor. Teşekkür ediyorum..

hayabusa hayabusa 28.04.2015 23:01:00

Mehmet bey, lens kontaklarını neyle ve nasıl temizliyorsunuz?

Gavurdağlı Gavurdağlı 28.04.2015 22:00:00

Makine sürekli Değerlendirmeli Ölçüm ayarında. Yaşadığım sorunda pozlama telafisini kullansam da, aynı pozda aşırı ışık/yetersiz ışık sorunu oluşuyor. Bu sorun, diğeri ile birlikte başladı ve devam ediyor. Yine yukarıda bahsettiğim gibi, aynı değerlerle kullandığım 400 mm. ile aynı sorunlardan tık yok. Teşekkür ederim Özgür.

ozgurkalay ozgurkalay 28.04.2015 21:13:00

Bu arada ben Değerlendirmeli Ölçüm kullanıyorum. Aşırı kontrastlı durumlarda sorun olabilir ama ondada kullanım tecrübenle (pozlama telafisi ile) sorunu çözeceğini düşünüyorum.

ozgurkalay ozgurkalay 28.04.2015 21:08:00

Diğerine bir şey diyemem ama yeni peydah olan ışık ölçüm sorununa soru ile cevap vereyim. Spot Ölçüm Modumu kullanıyorsun. Eğer kullanıyorsan kullanma derim çünkü çok tutarsız sonuçlar veriyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT