TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür ekleme sayısı

cihaner62 cihaner62 29.04.2015 22:48:00
Değerli yönetici arkadaşlarım, sizden bir isteğim olacak. Günde 1 tür eklenmesinin artırılmasını talep ediyorum. Sonuçta tür sayısı belli, elimizde resimleri bekletmenin anlamını çözemiyorum. Örneğin ben yıllarca sokak fotoğrafları cektikten sonra 2-3 aydır kuş çekiyorum. 50 civarı türüm oldu ama ekleyebileceğim 100 tür daha var. Şimdi Göksudan geliyorum. Konya, Bolu ve Ankara da çekimler yaptım. Açıkçası elimde bu kadar tür varken yenilerini çekesim gelmiyor. Arşivler karışıyor. Arkada çok fotoğraf olduğu için bazı türler unutuluyor v.s. Sizden ricam tür ekleme konusuna bir serbestlik getirilsin, aynı türden 1 fotoğraf yüklenebilsin. Değerlendirilmesini ve ilginizi rica ediyorum. Emeğinize teşekkür ediyorum.

cihaner62 cihaner62 1.05.2015 21:44:00

Evet Yasin bey. Bence insan ister istemez tür konusunda belli sayılara ulaşmak için biraz daha fazla çalışma arzusu hissediyor. Sonrasında tür bulamadıkça nasıl daha kaliteli fotoğraf çekebilirim başlayacak. İnsan doğası sonuçta. Mantıklı bakıldığında ortalama kişi başı yükleme sayıları değişmeyecek. Sadece hızlı ilerlenip sonra yavaşlayacağız. Ama Serhat bey de haklı, sindirerek ilerlemeliyiz belki. Ancak burada kişilerin ayırabilecekleri zamanı kimse bilemez. Kiminin 1 yılda sindirerek ulaşabileceği sayılara imkanı olmayanlar belki 10 yılda ulaşamayacak. Ben 2-3 ayda ciddi zaman harcadım. Belki son 2 ayda benim kadar dolaşan, bu işle uğraşan olmadı. Yarın Riva da olacağım. Böyle olunca insan farklı bir şeyler olabilir mi diye düşünüyor. En azından konuyu açtım ve insanların düşüncesini öğrendik. Yorum yazan herkese teşekkürler.

yasinkaya yasinkaya 1.05.2015 18:08:00

Forumun açıldığı başlıktaki fikir güzel aslında. Ama tanımcı arkadaşlara getireceği yük düşünüldüğünde epey zorlar diye düşünüyorum. Sayfanın altına doğru konudan epey uzaklaşılmış. Bu konulara hiç girmeyeceğim. Yakın arkadaşların bile kuş için birbirlerine küstüğünü görüp üzülmüş biri olarak bana mantıktan uzak geliyor. Yakıştıramıyorum.

msaltik msaltik 1.05.2015 13:46:00

Ben de anlayamıyorum gerçekten :)) Belki de böyle küçük hesaplara girmediğimdendir. İşin özüyle ilgilendiğimden...

Taner53 Taner53 1.05.2015 13:11:00

:) daha yukarlara cikmak gibi telaşi olan kişi elinde yuklemedigi turler varsa neden yuklemesinki veya neden uzerinde baski hissetsin cevresine verdigi rahatsizliga gelincede tuhaf bir durum adamin yuklemedigi turden neden rahatsiz olsun sanirim o tarafini hicbirzaman anlamayacağim bence buyuk bir sorun

msaltik msaltik 1.05.2015 12:41:00

Haa bir de tabi türcülüğün sonu var, çok da net. Ama fotoğrafın sonu yok. Kendi düzeyimde iyi olduğunu düşündüğüm kuşları bile tekrar tekrar çekiyorum. Bunun hem sınırı yok hem de hergün tecrübene tecrübe katıyorsun. Bir önce çektiğin kötü geliyor. Yani tercih meselesi tabi. Mutlu olabilmek önemli.

msaltik msaltik 1.05.2015 11:58:00

Bi yanlışımı düzelteyim yukarda 500mm yazmışım o 500m olacak. Epey uzaktan çekmiştik. İyi fotoğrafçı olmak başka konu tabi, iyi kuşçu olmak çok daha başka. Keşke iyi bir Kuşçu olabilsem. Becerebildiğim kadar fotoğraf yönüyle ilgileniyorum Ben yukarda yazdığım gibi tür ekle ye karşı değilim. Hatta şimdi düşündüm de hiç sınır olmasın. Elindekileri çabucak yüklesin bazıları. Daha çabuk yukarılara çıksın. Üzerlerindeki baskı kalksın, etrafa da sıkıntı vermesinler. Biri beni geçecek diye endişe yaşamasınlar Çok fazla kişi olduğu için çok fazla görüş de oluyor tabi Benim görüşüm türü iyi fotoğrafları da ayrı değerlendirilsin. tıpkı uluslararası liste ile TR listesinin ayrı olması gibi

Taner53 Taner53 1.05.2015 11:07:00

ozaman şoyle olsun bence hani tur ekleyi basitlik ve tur heveslileri icin onemli ya ozaman iyi fotografci arkadaslarin sunu yapmalarini şahsen beklerim cok fazla kaliteden yoksun kuş olduğu dahi zorla belli ilan kareleri tur ekleden silsinler çunki onlar icin tur sayisinin hic ki hic onemi yok :) oyle zaman oluyirki arkadasin 200 turu var bu turlerin 180 i tur ekleden tabi bunq benzer bircok celiskiler ama sanirim bu yorumlar forumun amacini saptiriyor bir tur heveslisi olarak 4 uncu yılımda tur sayim 240 larda aslinda iyi tur heveslisi birazda cambazkik yapsan 1 yıla bu sayiyi buluyorsun. Yinede sonkez soylemek isterim tur ekle candir ama hergun degil bu konu uzerinde fikir yurututulebilir ayni fotigrqf silme gibi olabilir meselaa

alhn alhn 1.05.2015 00:46:00

tabi galeriden de el insaf dedirtecek fotolar da gelmiyor değil :)

alhn alhn 1.05.2015 00:28:00

işte bu dip notu tartışıyoruz Mustafa :) arkadan gizlice kimse görmeden yüklenen fotolar, allah ne verdiyse türünden oluyor, ama galeri gibi en azından bir gün tüm üyeler görürse ozaman işte el insaf dedirtmeyecek fotolar gelmeye başlar.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 1.05.2015 00:18:00

msaltik msaltik 30.04.2015 22:48:00

Bu arada bir not, Küçük Sakarcayı 450m'den çekmiştik ;)

msaltik msaltik 30.04.2015 22:47:00

Tür ekle basitliğinden dolayı tür heveslileri için önemli tabi. Çünkü 500mm den çekilen kare de onay alıyor. Full foto da 1, 500mm den çekilen de... bazı arkadaşların tür yarışında değilmiş gibi görünüp aslında tamamen bunun peşinde oldukları durumunu görmezden gelirsek iyi niyet hakim olduğunda çok da yanlış değil. Benim aklıma gelen ise uluslararası listenin ayrılması gibi galeri listesinin de ayrılması. Bu ayrı bir heves getirecektir, daha fazla gayret,daha çok emek gerektirecwktir diye düşünüyorum. Belki insanlar bir tür öne geçeceğim diye türlü cambazlıklara kafa yoracağına güzel kareler çekmeye harcar enerjisini

demokritos demokritos 30.04.2015 21:28:00

Tabi bir de dip not, tür ekleden de atılsa fotolar, "el insaf" dedirtmeyecek kadar eli yüzü düzgün olmalı :)

demokritos demokritos 30.04.2015 21:26:00

Ben hiç utanmıyorum öyle fotolar yüklemeye :) Analog makineden geliyorum, 36 lık pozla bir kamp bitirirdik, şimdi de 8gb lık kart bitmeden dönüyorum turlardan, elimde sürekli dürbün olunca mkn kullanmaya vakit kalmıyor. Bu durumda benim düşüncem foto galeri kaldırılmalı, aynı türün 998'ci birbirinin aynı pozunu görmektense sadece tür eklemeliyiz :)

alhn alhn 30.04.2015 19:27:00

Taner Bey, bence tüm eklenen türler göz önünde olursa zamanla iyi tür iyi fotoğraf olmaya başlar (zorunda olur) ama şu an arka kapıdan ekle gitsin mantığı ile çok kötü fotoğraflar yükleniyor. Günümüzde çok zor türlerin çok güzel fotoğrafları çekilebiliyor, çekemeyenlerde yüklemeye utanır yüklemez, daha iyisini çekmek için uğraşır :)

alhn alhn 30.04.2015 19:15:00

Cihaner Bey, heyecanınızı çok iyi anlıyorum, başta bende sizin gibiydim, onikiye beş kala bir tür beş geçe bir tür birde galeriden bir tür toplam üç tür eklediğim günler olmuştu. Ama keşke beş günde bir yükleyip zamana yaysaymışım artık hiç heyecanı kalmadı.

serhattigrel serhattigrel 30.04.2015 19:13:00

Burada değişik fikirlerin çıkması ve konuşulması açıkçası benim hoşuma gitti, birbirimiz ile konuşup, tartışıp, karşılıklı olarak fikirlere değer verip ilerleyeceğiz. Site kurulduğunda Alihan ın hayal ettiği gibi idi, bir kaç sene öyle gittik, tür ekle sonradan konuldu. Hiç de ihtiyaç duymuyorduk. Tabi ki o zaman tür yarışı yoktu. Bana kalsa tür ekle olmalı 4 günde bir olmalı, bir yıldız alana 2 günde bir olmalı. Ama oyum bir adet diğer yöneticileri kandırmıyorum.

Taner53 Taner53 30.04.2015 14:26:00

Alihan bey o zaman trakuştaki bir çok kaydı çöpe atmak gerek, bazen tür kaydı bizim için çok önemli, hepsi bir kapıdan girerse :) ortalık birbirine girer çok fazla kalabalık olur iyi - kötü fotoğraf bir birine karışır . bazen iyi fotoğraf olur bazen de iyi tür bence mantıklı ve yerinde bir ayrım

cihaner62 cihaner62 30.04.2015 13:53:00

Alihan bey, 5. gün galeriye resim koyabiliyoruz. Sizin dediğiniz gibi olursa örneğin size yetişmek için tam 5 yıl gerekir. Bence insanlar sıkılır. Amaç katılımı artırmak, doğa sevgisini yaymak olmalı. Benim acizane görüşüm bu. Mesaj yazan, çekeni tebrik eden hep aynı kişiler. Asıl hiç bir konuya katılımcı olmayan, sohbete girmeyen, yorum yapmayan arkadaşlara belki eksik yükleme şansı tanınabilir. Sizin dediğiniz sınırlama bu arkadaşlara uygulanabilir.

msaltik msaltik 30.04.2015 13:47:00

bence de.

alhn alhn 30.04.2015 11:36:00

Foto Galeri dışında tür ekleme olmasa bence daha güzel olur.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 30.04.2015 08:26:00

1-2 yıl sonra haftada bir tür bulup, öpüp başınıza koyacaksınız.

karaani karaani 30.04.2015 06:21:00

Bi zaman sonra 2 ayda bir tür yükleyince çok mutlu oluyor insan elinizdeki 150 yi bitirdiğinizde günde 1 tür fazla fazla yeter diyeceksiniz :))

cihaner62 cihaner62 30.04.2015 00:10:00

Teşekkürler Serhat Bey. Ben yapı olarak sabırsızım ve en iyiyi yapmak isterim, yaptığım her işte. Gerçekten sadece türü 2 yapsanız mutlu edersiniz. Yada bana kıyak yapın.:)))

serhattigrel serhattigrel 30.04.2015 00:03:00

İki olay bizi bunu yapmaktan alı koyuyor. 1. fotogaleri dışında tür ekleme den de gelen fotoğraflar var, tanıma zor yetişiyoruz, bu yükü daha da artırmak istemiyoruz. 2. sizlerin kuşları sindirerek öğrenmenizi hedefliyoruz.'' Bak bu halkalı ...... dır çek'' diye fotoğraf çekmenizi değil, kaynakları tarayıp kendiniz türü, davranışlarını tanıyarak çekmenizi hedefliyoruz. Sizi kırdığımız için üzgünüz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT