TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Joystick Tripod kafası

KANDIZLIK KANDIZLIK 6.09.2008 14:03:00
Merhaba, forumlarda aradım fakat bulamadım joystick kafalı tripod konusunu.

Tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim bu forumda, şimdiden teşekkür ediyorum.

Geçenlerde dürbün almak için uğradığım foto malzemesi satan mağazada (sirkeci) , slik marka kapsamlı bir tripod düzeneği tepesinde gördüm joystick kısmını. izin alarak vidasından söktüm ve diğer tripodların standart vidalarına monte edildiğini denedim, yokladığımda sıkıydı ve sanırım en az 2_3 Kg. ı taşıyabilir kanaatine vardım. Tek bir yön kumandası vardı, kabza şeklinde sapı ve kabzanın altında pembe renkli yaylı tetiği. Tetiği çekip açı ve yön veriliyor, tetiği bırakınca o açıda sabitleniyor makine. Sadece bu parçayı satın almak istediğimde 100 us dolar fiyat verdiler.

1- Bu fiyat uygun mudur,

2- Joystick tripod kafası keyfe keder bir parça mıdır,

3- Alınmak istenirse kendi tripoduyla birlikte mi alınmalıdır,

Düşüncelerinizi öğrenmek istedim, tekrar teşekkürler, selamlar.

Arslan.

dede dede 15.09.2008 08:43:00

Merhaba,

Bu kafanın manfrotto marka olanını kullandım. http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=799

Ben çok rahat ve kullanışlı bulmadım ama denemek üzere verdiğim iki arkadaşımda beğendiler ve bir tanesi el koydu. Ben Gimbal tip kafaları daha kullanışlı buluyorum ve bir tane edindim.

http://www.jobu-design.com/catalog/item/2588354/6009620.htm

tabii bu tip ürünler daha fiyatlı.

Selamlar.

pagurus pagurus 15.09.2008 10:43:00

Manfrotto 322RC2 joystick kafayı yine aynı markanın hem tripodunda ve hem de monopodunda kullanmaktayım.Bu model benim Canon D40 ve 100-400mm teleobjektifi+extender+batarya gribini rahatlıkla taşıyor.Özellikle monopod üzerinde hareketli kuş görüntülerinde izleme ve pan yapmada çok kullanışlı.Tetik mekanizmalı olduğundan bir eliniz tetikte,diğer elinizle deklanşöre rahatlıkla kumanda edebiliyorsunuz.Ben çok memnunum.İthalatçısı zoom ticaretten bu yıl haziran ayı içinde almıştım.

Bu parça kendi markalı monopod-tripod ve diğer aksesuarlarına tam uyumludur.Eğer siz bir başka modelde kullanacaksanız,kendi ayağınızı yanında götürüp denemeden almayınız.

Keyfe keder değil,cebe keder :) bir parça olup çok kullanışlı olduğunu söylemeliyim.Şahsen ben bunu kullandıktan sonra başka bir kafayı kullanmak istemiyorum.Bana göre çok harika bir ürün...

KANDIZLIK KANDIZLIK 15.09.2008 22:58:00

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu, çok teşekkür ederim. Sanırım onları satıldıkları yerlerinde demo yaparak kontrol etmem gerekecek. Hoşçakalın.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT