1 serisi kameralarda bataryanın lens motoruna daha fazla akım yollayabilmesi lensin fokus giden hareketini çok hızlandırıyor. Ama sadece hızlanarak daha başarılı fokus elde edilmez bunun için fokus algılayıcı, işlemci gücüde hatasız ve bu hızla senkron çalışabilmesi gerekiyor. Canonda 1 serisi kameralarda giriş ve orta seviye dslr e göre aynı fokus algılayıcı kullanılsa dahi total başarım daha fazladır. Güncellenen modellerlede daha önceki 1 serilerine göre farklılık yaratarak işi geliştiriyor. Buda biz her ne kadar beğenmesekte canonun firma olarak ticari takdiğidir. Örneğin 1DX te çift digit V plus, 1 adet digic IV işlemci var, bu digic IV işlemci sadece fokus, ışık ölçümü ve renk sıcaklığı işlemleri için özelleşmiştir. 1DIV te çift digic IV işlemci var ve yanlış hatırlamıyorsam digit V plus digit IV ten 17 kadat daha hızlı işlem yapabiliyor. Bunların hepsini ve kameralardaki cash bellek miktarını düşününce fokus ve pozlama kararlığı istiyorsanız hele premium serisi L serisi 400, 500, 600 ve 800mm lenslerden birisini kullanıyorsanız cevap 1DX tir. Şahsi deneyimim 1DX 500mmLII 1,4TC ile çekimde , 2XTC ile p-80 doğru AF elde edebiliyorum. 400L f/5,6 ile 7DM2 ideal ekonomik bir kuş fotoğrafı seçeneği iken premium serisi lensler için hele kamera - lens arasındaki yazılım optimizasyonu (yine canonun ticari taktiğidir) ve arazide fotoğraf çekerken daha dengeli bir tutuş için 1 serisi ve mümkün se 1DX diyorum. Dengeli tutuş önemsiz gibi gelebilir ama 1 serisi kameralarda sizin lensinizde lens ağırlık merkezi önde iken ağır bir body ile ağırlık merkezi size yaklaştığı için elde fotoğraf çekerken daha az yorulursunuz ve uzun süre taşımalarda daha dengeli bir ekipman sizi daha az yoracaktır. 1DMIV 500mm mi yoksa 1DX 500mm 1,4TC mi kıyaslamasındada bana göre pixel birim alan fazlalığı dinamik aralık avantajı ve 1DX göre 1DMIV düşük İSO da bile dip noise dejavantajını düşünürsel 1Dx li seçenek yine tercih edilmelidir diyorum. Ama 7DM2 mi 1DMIV mü derseniz 1DMIV derim ama avantaj dezavantaj anlamıda 1DX teki gibi çok ciddi fark yoktur.