TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Acil Yardım

engineergs engineergs 21.05.2015 09:12:00
Arkadaşlar günaydın;
Kampta Lexar 64GB 1066x kart kullandım ve birçok kare çektim.
Dün akşam kart okuyucu ile bilgisayarıma bağlandım önce kartı okudu lakin bir süre sonra DPP yavaşladı ve kendini kapattı daha sonrada kartı okumadı.Karta tıkladığım zaman biçimlendirilmesi gerekli diye uyarı çıktı.Bende Lrexar ın sitesinden Image Rescue 5 programını indirdim lakin vu programda kartı görmüyor.Ne yapabilirim kurtarmak için acil yardımınızı rica ediyorum.Selamlar.

baraccuda baraccuda 2.06.2015 10:09:00

Umarım isim vermek yanlış olmamıştır sorun olursa isim silinebilir.

baraccuda baraccuda 2.06.2015 10:08:00

Sadık Bey geçmiş olsun. Bende geçen yıl hdd sorunu yaşamıştım. Kime söylesem sorunu çözemedi. Daha sonra Seagate file Recovery programıyla Neredeyse bütün dosyalarımı kurtardım uzun zamandır forumda bununla ilgili bir konu açmak istiyordum. Ama elim değmedi. Geçen haftada karttaki fotoğrafları oğlum yanlışlıkla bilgisayara aktarılmış diye silmişti yine aynı programla çoğunu geri aldım ama üzerine yeni bir şey yazılmamış olması gerekiyor. Programın tam adından emin değilim. Eve gidince tekrar kontrol ederim. Umarım işinize yarar.

engineergs engineergs 21.05.2015 16:17:00

Çağlar Bey ilginiz için teşekkür ederim Lexar a göndereceğim kartı onlar ilgileneceklerini söylediler.

hyperbiker hyperbiker 21.05.2015 12:35:00

Sadık bey, dilerseniz bana gönderebilirsiniz kartı. Çok işe yarayan bir veri kurtarma programı kullanıyorum, belki işe yarayabilir. Ben bir çok kez o programla kurtardım verilerimi. Selamlar.

rockisland rockisland 21.05.2015 11:02:00

Üzücü bir durum. O zaman veri kurtarma şirketlerine göstermek lazım, ama maliyeti fazla olabilir.
Bir ihtimal başka bir gövdede denenebilir belki.
Veya risk alıp kartı biçimlendirdikten sonra kart okunabilir hale gelirse, o zaman image rescue programı işe yarayabilir.

engineergs engineergs 21.05.2015 10:51:00

Okan Bey tamamını denedim ama nafile.Kamera kartı görmüyor maalesef.

rockisland rockisland 21.05.2015 10:32:00

Merhaba Sadık bey,
Kartı makinede denediniz mi?
Fotoğrafları görüyor musunuz? Eğer görüyorsanız makineden aktarmayı deneyin.
Yada başka bir kart okuyucu ile deneyin.
Yada PC nin başka USB portuna bağlamayı deneyin.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT