TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yaralı yavru martı

nukkus nukkus 30.05.2015 13:35:00
Birileri itfaiye çağırmış, yaralı yavru martı indirmişler mahallede bir çatıdan. Başında yara var ama çok derin değil gibi. Epey de piliç boyunda gelmiş, minik değil. Veteriner pansuman yapmamızı önerdi. Yaban hayatı aradım, geri dönmediler. Ekmek ve yumuşak peynir ıslatıp yedirdik. Gençlerin yardımıyla kutuyla çatıya yerleştirdik. Annesi bütün bu sürede bekliyordu. Veteriner yumurta sarısı çok güç verir dedi. Oraya bıraksak anne yedirir herhalde. Ama yiyecek bırakmalı mıyız? Yoksa anneyi rahatsız etmeyelim mi, bilemedim.

matvor matvor 3.06.2015 10:16:00

Çok sevindim gerçekten, çoğu kuşlarda anne ve baba da prolaktin artışı bu dönemlerde yüksek seviyede oluyor ve aile bakımına erkek ve dişi birlikte ilgileniyorlar. Bu da güzel bir örnek olmuş gerçekten.

nukkus nukkus 3.06.2015 08:48:00

Güzel haber! Dün eşimle oğlum yemek götürdüğünde kutu boşmuş. Çatıyı araştırınca uzakta kardeşiyle birlikte hafif aksak da olsa koştuğunu görmüşler. Artık ailesine emanet:) Bize çok ilginç gelen, bu süreç boyunca (önce sırf anne zannettik) nöbet değiştirerek başında beklemeleri oldu.

nukkus nukkus 31.05.2015 12:20:00

Yavru yorgun görünüyor ama yaşıyor. Güzel de yedi. Iki yumurta, süt ve tahıllı ekmeği karıştırdık. Eşim Yaman yedirirken anne ve diğer martılar üzerine pike yapıp durdu. Anne bütün gece nöbet tuttu, ona da yiyecek bıraktık. "Diğrleri ona yiyecek getiriyor" dedi gençlerden biri. Yolda da etrafımızda uçtular. Aile veya aşiret gibiler.

nukkus nukkus 30.05.2015 17:02:00

Anne sürekli nöbet tutuyor. Etrafta da bir kaç martı sanki bekliyor. Çok ilginç. İyi haber, pişirdiğimiz iki yumurtayı eşim çatıya çıkıp çatalla ağzına atarak yedirdi, güzelce yedi, su da içirdi:)) Bakalım belki güç kazanır. Oraya yiyecek koymadık başka kuşları çeker diye.

matvor matvor 30.05.2015 16:50:00

Uzaktan gözlemleyin, eğer annesi yavrunun yanına geliyor ise hiç ellemeyin fakat annesi yavru ile ilgilenmiyorsa ( en az 8 saat gözlem sonrası ) yavruya besin takviyesi yapabilirsiniz. Yumurtayı haşlayıp sarısını bebek biskuvisi içinde su ile yumuşatıp iğnesiz enjektörle gagaya yatay olarak yavaş yavaş verebilirsiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT