TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Arnavutluk

cihaner62 cihaner62 18.06.2015 23:17:00
Arkadaşlar Önümüzdeki hafta 10 günlük Arnavutluk seyahatim olacak. Doğal olarak makinam yanında kuş peşinde olacağım. Bu seyahatim için bilgi, öneri verecek, gidilecek yerleri söyleyecek arkadaş varsa memnun olurum. Ben oradaki gruplar ile iletişime geçmeye çalışıyorum. Teşekkürler.

cihaner62 cihaner62 4.07.2015 21:25:00

İlk gözlemimi Divyak bölgesinde yaptım. Adriyatik denizi kıyısı ve tatlı ile tuzlu suyun karıştığı bir bölge. Tepeli Pelikanlar için üreme bölgesi koruma altına alınmış ve 100 m. den fazla yaklaşmanız yasak. Koruma altındaki adaya sal ile gidiyorsunuz. Bölgede Sumrular yoğun bir şekilde bulunuyor. Yırtıcı hiç yok. Buradan biraz ileride bulunan körfeze geçtik. Burasıda koruma altına alınmış, yaklaşamıyorsunuz. Küçük ve büyük akbalıkçıllar yoğun. Sumruların yerini martılar almış. Karabatak ailesi çok geniş. Pelikanlar burada da var. Etraf orman, ancak ötücü kuşlar çok az. Çekirge sesi inanılmaz yoğun. Bu bölgede de yırtıcı yok. Körfezi çevreleyen yol olmadığı için sahilleri dolaşmak imkansız. Orman içi yollar çok bakımsız. Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT