TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Doğu Karadeniz gezi yardımı lazım

alpergun alpergun 21.06.2015 23:24:00
Merhaba,

Kısmet olursa 29 haziran da eşimle Trabzon, Rize ve Artvin gezisi yapacağız. Tarihi yerleri, yaylaları görmek, yöre insanını tanımak vs. dışında kuş fotoğrafı da çekmek istiyorum. Kuş fotoğrafı için özellikle tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır? 4x4 Dacia Duster kiralayıp gezeceğiz hafif arazi şartlarına da hayır demem.

Teşekkürler.

alpergun alpergun 28.06.2015 23:11:00

Yarın hayırlısıyla yola çıkıyoruz. İnşallah güzel bir gezi olur. Tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim.

msaltik msaltik 22.06.2015 15:16:00

Kesin ordalar derken, bulacaksınız tabi :))) Ovit tabelasının üstünde oturmuyorlar :) .

msaltik msaltik 22.06.2015 15:13:00

Ovit'te sakallı akbaba var işte, kaya kartalı standart, kerkenez standart, diğer doğanlar çok olası. sarıgagalı, kırmızıgagalı kargalar (yoktur belki diye yazıyorum) bunlar kesin ordalar. Haziran - Temmuz dönemi gözlemlerini de karıştırmakta fayda var

karaani karaani 22.06.2015 14:23:00

Kaya Kartalı İlla görürsünüz, Orman Sınırında Ayı oluyor, Ağaçsız yaylalarda Ayı tehlikesi olacağını sanmıyorum, Gündüz Her ikisi içinde tehlike yoktur, Kurt açısından Gün Batımında kayalık alanlarda dışarda olmamak daha iyi, Ancak En Vahşisi insan,İnsandan kokmayan hayvana hiç rastlamadım,

alpergun alpergun 22.06.2015 14:17:00

Yorumlarınıza teşekkür ederim. Ben de öncelikle çok popüler yerleri değil bakir yerleri gezmek istiyorum. Elbette zaman bulup oralara da gitmeye çalışacağım. Uzun süredir yazılanları okuyorum, fotoğraflara bakıyorum, bilgilenmeye çalışıyorum. Öncelikle yağmur ve soğuk için hazırlıklı olacağız. Kalacak yer belirlemedik ama tavsiye edeceğiniz yerleri yazarsanız sevinirim. Yırtıcı kuş görebilir miyim yaylalarda, dağlarda. Ayı, kurt vs. tehlikesi var mıdır?

msaltik msaltik 22.06.2015 13:34:00

Veysel abi zaten yazmış yazılacakları, son iki gözlemle ilavem olsun http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=5085 http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=5082 Hava Ocak-Şubattan beri ağırlıklı olarak kapalı gidiyor. Cumartesi günü bu gözlemlerden bağımsız olarak Sultan Murat Yaylasına farklı bir yolu izleyerek ulaştık ama 2m önümüzü göremyorduk. 1-2 kaza da atlattık diyebilirim. Dün yani Pazar günü ben gidemedim ama Cevahir hoca benim en çok sevdiğim Haçka yaylasına gitti. Orası da yağışlıydı. Yaylalarımız bir başka güzel, çimlere bastığınızda kütür kütür sesleri geliyor. Havanın temizliğini ve bunları yaşamanızı isterim. ben 10 günlük hava durumuna baktım hepsi yağışlı ve kapalı görünüyor şu an :))))) Bu seneki gibi hatırlamıyorum Ancak hiç olmazsa öğleye kadar size imkan tanıyacaktır diye düşünüyorum. Tarihi yerler için bu geri kalan zamanı kullanabilirsiniz. Ne kadar zaman kalacaksınız bilmiyorum ama iyi ve B planlı programlama yapın derim.

karaani karaani 22.06.2015 12:11:00

Şu Zamanda Heryeri güzel Karadenizin,Tarihi Mekan olarka Sümela Manastırını görmeden dönmeyin, Doğa için Uzungöl Ayderden ziyade Daha bakir yerleri Tavsiye ederim, Hemşin Yaylaları mesela.Tabi Bu benim fikrim, Fakat Karadeniz turuna çıktığınızı duyan herkeste size Bu iki mekanı soracaktır,o da ayrı tabi :)) Kuş olarak Sahilde bişey yok,Dağlar yaylalar ise Çütre dolu, Arabada Mazot ve Ekmek Zeytin olsun,Birde Kazak ve çorap, Tüm Yayla yolları illa bi yere çıkıyordur :) ve illa Güler yüzlü yardımsever insanlar karşınıza çıkacaktır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT