TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FOTOFORUM PUAN AVCILARI

avşarbey avşarbey 28.06.2015 13:30:00
Bugün tesadüfen Sevgili Meteferhat ın bir formunu okudum ve çoktan beri de benim aklımdaydı böyle bir form açmak. Tabi Mete Beyin başına böyle bir şey geldiğini iddia etmiyorum. O formu görünce alkıma geldiği için böylesine bir form açtım.Uzun süre cebelleştiğimiz "Yorum avcılığına" birde "Puan avcılığı" başladı. Bununda en iyi ve en kısa yolu "Forum" ve "Fotoforum" a yüklenen fotoğrafların altına bilgisi olsa da, olmasa da, anlasa da anlamasa da yorum yazması tür hakkında bilgi vermesi ya da +1 diye şerh koyması.(Belki bu kelimeyi uygunsuz zamanda uygunsuz yere koydum ama neyse).
Bugün bir kez daha geriye dönük bayağı bir inceleme yaptım Tür hakkında fazla bilgisi olmamasına rağmen bazı arkadaşların puan toplama amacıyla Fotoforum daki yüklenen fotoğrafların altına "Falan olabilir" "Tahminimce" "Bana göre" "Filan olabilir" "Falan filan diye düşünüyorum" "+1" diye yazları garibime gitti. Haa sözüm meclisten dışarı.. Bu işin piri olanlarla, Bu işten iyi kötü de olsa anlayan arkadaşlarıma sözüm yok. Bakıyoruz örneğin bir arkadaş Siteye gireli 1 yıl olmuş olmamış, yüklediği fotoğraflardan çok yaptığı bu tür puan avcılık yüzünden 3-4 yıldıza merdiven dayamış.. Ne diyelim bizim oralarda bir laf var. "HELAL SANA ADANALI CELAL" diye. anlayan anlar artık :)

avşarbey avşarbey 28.07.2015 15:50:00

Türk filmlerinde ünlü bir replik vardır "Sevgilim beni bir tek sen anladın ama o da yanlış anladın" diye. Bu formu çok iyi anlayanda oldu anlamayanda. Ben forumda bilenler yada tecrübeli olanlar bir şey yazmasın diye bir şey demedim Tayfun bey. Ama kendi fotoforuma 4 tane fotoğraf ekleyip arkasından da başkalarının yüklediği fotoğraflara bu "sanırım" "Kanımca" "öyle Zannediyorum" Ya da tecrübeli bir arkadaşımızın yazdığı bilgilendirmenin altına " 1" falan gibi yazanlaraydı. Yani bunu bu işi bilenler yapar eyvallah.. Ama hem fotoforuma tür ekleyip sorup, sorup hemde başkasının sorduklarının altında ahkam kesmek niye. Zaten bu formu açarken ben hedefe yazdım ve hedef yerini buldu. Siz meraklanmayın. Haa sizin fotoforuma yüklediğinizin altına birileri bir şeyler yazmak istiyorsa ya da bir başkasının fotoğrafının altına yazabilir. Kimseyi engellemek ya da önlemek haddim değil. Ben bir şeyi çok iyi bilirim. Adımı soyadımı, ayakkabı numaramı, elbise ölçülerimi, kilomu, boyumun ölçüsünü ve bir de haddimi :))))

zaferK zaferK 22.07.2015 10:23:00

Cihaner bey merhaba...duyarlılığınız için tekrar teşekkürler... Yazdıkça ,konuyu gündeme getirdikçe ,çözümden ziyade polemiğe malzeme olma ihtimali dolayısıyla ;dilerseniz bir süreliğine de olsa konuyu donduralım... selamlar ,sevgiler...

cihaner62 cihaner62 22.07.2015 10:09:00

Hocam imalı konuşmayın. Sizi burada istiyoruz. Son olayda size haksızlık yapıldığını hepimiz gördük. Benim iş yerimde bir hata olsa yönetim hemen arkama geçer ve destek verir. Kapı arkasını kimse bilmez. Yaptığım işte basit değil patronlarımda sıradan insanlar değil. Buradaki basit bir olayda bile herkes farklı telden çaldı. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama siz çok güzel La havle çekersiniz. Bekliyoruz.

zaferK zaferK 21.07.2015 23:13:00

Tatil iyidir...sadece dinlenmek için değil ,hemen her konuda muhasebe yapmak ,bazı kararlar almak için de iyidir... Hem zaten şu cehennemi sıcaklarda kuşmu çekilir... :)

alhn alhn 21.07.2015 21:07:00

http://www.birdforum.net/ Cihaner Bey yukarıdaki siteye de sorabilirsiniz mutlaka cevap yazıyorlar, tatil yapmıyorlar :)

alhn alhn 21.07.2015 21:03:00

Tatildeyiz :)

cihaner62 cihaner62 21.07.2015 19:31:00

Avşar bey, bende senin gibileri eleştirmek istiyorum. Sen bu işe gerçekten gönül vermişlerden birisin, tanıştık ve bana yardımcı oldun. Senin gibi çok tecrübeli en az 50, 100 arkadaş var. Neden forumların altı bu kadar boş kalıyor, neden boşluklarıda acemiler dolduruyor bir düşün. Konan resimlere tanımcılar hariç ciddi anlamda 2, 3 arkadaş cevap veriyor. Ne yani yanlış tanı yapar rezil oluruz mu diyorsunuz. Tür sayısı 300 leri geçen arkadaşlar neredesiniz. Bana biraz da kibir var gibi geliyor. Zafer hoca tatilde yorum yapan kalmadı. Yani iğne çuvaldız hikayesi. Arkadaş olarak sana yazıyorum ama diğer ustalarada sesleniyorum. Arkadaşlar biraz katılımcı olun, siteye destek verin, canlandırın. Metin bey, Alihan bey nerelerdesiniz. Diyorum ve nokta.

ademyagiz ademyagiz 21.07.2015 18:33:00

demek ki "sanıyorum", galiba", "olabilir" yazısının altına 1 yazan da o ihtimali destekliyormuş, bunu böyle de düşünebiliriz :)) Sistemi suistimal etmek niyeti ile yazanı da kendisi ile baş başa bırakmak lazım :) Çünkü iyi niyetli olan ile kötü niyetli olanı sadece bu noktaya bakarak ayırabilir miyiz?

avşarbey avşarbey 21.07.2015 13:07:00

Adem bey selamlar.. Bakın ne güzel diyorsunuz "Kendi düşüncesini belirtmek" bu işe büyük bir hevesle başlayan ve bir şeyler öğrenmek isteyen arkadaşlarımızın Fotoforum'a yüklediği ve tür hakkında bilgi almak istediği bir fotoğrafın altına "Galibam", "Olabilir", "sanırıyorum" "Muhtemelen"yada bu sanıyorlarımın, muhtemellerin altına 1 demek arkadaşa katkı sağlayacak bir düşünce ise size de eyvallah o zaman.. Ben bir fotoğraf yükleceğim ve türünü öğrenmek isteyeceğim siz altına "Galibam", Sanıyorum" yazacak ve bir başkası da onun altına 1 bir yazacak.. ben tür hakkında bilgilenmiş olacağım öylemi :))) Sağlık olsun devammmmm O zamannnnnnnnnnnnnn. Selamlar

ademyagiz ademyagiz 20.07.2015 13:09:00

Herkes kendi düşüncesini belirtmek isteyebilir ve bunda özgür, bundan rahatsız olmanızın nedenini anlayamadım.

avşarbey avşarbey 20.07.2015 00:24:00

Arkadaşlar bu veya bunun gibi forumlara tartışılarak yada forum bir katkı sağlayarak yazılan yazılar baş üstüne. herkesin fikrini söylediği bir ortamda baş üstüne. Ama fotoforum gibi birilerinin bir şeyler öğrenmek için tür hakkında yüklediği fotoğrafların altına, bilgisi tecrübesi ilgisi olmadan alakasız yazılar yorumlara ve 1'le gıcık oluyorum. 1 diyenler gerçekten tecrübeli bu işi bilen biriyse de zaten sorun yok. Ama kendi fotoforuma bir şeyler öğrenmek için tür eklerken, arkasından kalkıp onlarca fotoğrafın altına muhtemelen, galiba, öyle sanıyorum yazılması yanlış. Ben bunu anlatmak istedim ve hala da devam edenler var :)

cihaner62 cihaner62 10.07.2015 00:32:00

Avşarbey, bugün sana hak verdim, kesinlikle haklısın. Sanırım 3 oldu, son 2-3 saate kadar gf de öndesin, birden bir şey oluyor geçiliyorsun. Enteresan şekilde ben 38 im, 39 olmak için ihtiyaç kadar oy geliyor ve geçiliyorum. İnşallah yanılıyorum, inşallah rastlantıdır. Ama uzaktan kumanda ile oluyorsa hiç hoş değil. Aynı şey tekrar olunca bende rahatsız oldum.

myaman myaman 9.07.2015 18:03:00

abilerim ben sitede yeniyim.2 ay falan oldu.gezip dolaşırken foruma falan girdim baktım.bildigim konular hakkında yazılar yazdım.gruptaki bi büyüğümüz bana mesaj yazdı.acemisin herhalde bütün konulara mesaj yazmışın anasayfada hep senin ismin görünüyo yeni konuları kaybediyoz diye.ne yalan söleyim bende sinirlendim.yazdıklarımın hepsini sildim.benim puan olayından falan haberim yoktu.hevesimde yok yazıyımda puan alıyım gibisinden..sizlerin sayesinde bişiler öğrenmek amacındayım..ama puan almak için yazıldıgı anlasılan cok mesaj var.fotoyla ilgili olumlu olumsuz hiç eleştiri yapmadan tebrikler diye yazılan mesajlar var..baska fotolara bakıyorum aynı kişi virgülünü değiştirmeden diğerlerinede aynı mesajı yazmış :) ama sistem puan üzerine kurulduysa bunuda eleştirmek gerekirmi ?

myaman myaman 9.07.2015 17:54:00

ha ha ha :) bende 1 alıyım o zaman madem öyle :)

cihaner62 cihaner62 5.07.2015 13:24:00

Mustafa bey, olabilir tabi ama bir süre sonra onlara da farklı eleştiri gelir. 35 yıldır çekiyorum, kuş işi hoşuma giiti. Benim eskilere eleştirim şu, dün çok kötü bir fotoğraf kondu, benden başka eleştiri yok. 3-4 kişiye özelden mesaj attım. Kardeşim tanımcı tanı yapıyor, sen 1 diyorsun, daha yenisin bak buna buna dikkat et. Yani demem oki belki kurulacak o ekip yeni üyelere ayar veren, konan fotoğraf çok kötüyse bak bu olmamış diyen bir ekip olabilir. 2-3 kere gf yi kılpayı kaçırdım, sonra baktımki son saat oylarıyla destek gelebiliyor. 2.gün bana 3 oy gelmiş, birine 13 oy gelmiş gibi. Bunu yapanlar da pek yeniler değil. Yeni, eski işi hoşuma gitmedi. Yeniyim ama en az 20 Ankara dışı seyahatim oldu, şu an Arnavutluk'ta gözlemdeyim. Yani tek diyeceğim yenileri kazanma komitesi olsun, onlara güzel fotoğraf konusunda fotoğraf elestirisi ile bir nevi eğitim verilsin. Selamlar.

avşarbey avşarbey 5.07.2015 12:13:00

Cihaner bey aslında Alihan beyin söylediği çoktandır konuşulan ve olması gereken bence. Alınan Yorum ve beğendilerden sonra bir seçici kurulun olması çok mantıklı

avşarbey avşarbey 5.07.2015 11:43:00

1

cihaner62 cihaner62 3.07.2015 23:26:00

Alihan bey ben kesin çözümü buldum. Eskiler gördükleri yerde yenileri vursun, tüm sorunlar çözüm bulur.:)))

avşarbey avşarbey 3.07.2015 18:17:00

1

alhn alhn 3.07.2015 15:00:00

5 kişilik bir komite olsun ve bunların kişi başı beğenileri 20 beğeni değerinde olsun. bunlar günde sadece 4 fotoğraf beğenebilsin. Birileri bu fotoğrafları seçmezse her geçen gün kalite düşüyor.

avşarbey avşarbey 3.07.2015 14:00:00

Mete bey.. Zaten kimsenin ne işine yarayıp yaramadığı, migrosta ya da tansaş ta geçip geçmediği konusu ayrı bir konu. Bunun bir yarışa dönüşmesi ve bu yarış içerisinde de insanların kullanılmasından bahsediyorum. Haa diyeceksiniz ki değişen ne olacak hiç bir şey.. Sadece senin benim kafamı bulandırmaktan başka da bir işe yaradığı yok. Ama biri bir fotoğraf yüklüyor büyük bir hevesle, onun altına kalıpta "olabilir, sanıyorum, galibam, benzettim" yazması pek hoş değil. Tereddüttün varsa yazmazsın olur biter. Neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Bir şeyler bildiğini mi hayır. Eeeee. O zaman susacaksın. bakıp öğreneceksin. 10 yıldız 100 bin puan alsan ne olacak. Eğer çektiğin fotoğraf ya da tür, özel ve güzelse sorun yok. Elbetteki beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez. Öyle fotoğraflar gördüm ki belki sitede yılın fotoğrafı olacak (Ki bunu bir kaç kişiye yazdım. Fotoğrafının altına) 15-20 yorum alabiliyor. Bir bakıyorsunuz ki suluboya resim gibi fotoğraf 60-70 oy olabiliyor. Her kesin değerlendirmesine elbetti ki saygım var. Ben sadece değinmek istemiştim bu konuya.. Hepsi bu

meteferhat meteferhat 3.07.2015 12:54:00

Avşar Bey Merhaba o puanlar kimiz ne işine yarıyor bilmiyorum ama (Migros ta da geçmiyor:) ) maalesef böyle bir şey var. Gerçi benim forum daki olay kendi fotoğrafımı yanlış teşhis etmemden kaynaklıydı. Ancak daha öncesin de söz ettiğiniz unsur benim de başıma geldi. Ondan sonra Tür Tanımlayan arkadaşlar (yeşil fosforlu isimler) hariç kimsenin değerlendirmesini dikkate almıyorum.

avşarbey avşarbey 30.06.2015 21:25:00

:)))) Ben anladım hocam.Maalesef. Her şey başım üstüne...

zaferK zaferK 30.06.2015 18:47:00

Yok ,o kısmı kendi adıma ilave etmiştim farzedin Mustafa bey... ...aslında ne demek istediğim açık ,demem o ki tek sıkıntımız o puan meselesi olsaydı keşke... :)) Selamlar...

avşarbey avşarbey 30.06.2015 00:36:00

Zafer hocammmm. Yazdıklarınız doğru. Recm konusunda kafama sanki taş geldi ama alınmadım. :) Anlamadım da :)

avşarbey avşarbey 30.06.2015 00:28:00

Benim bu konuyu açmam da ki asıl amaç, fotoforum'a tür tanımı alabilmek için konulan fotoğrafların altına bilgisi, ilgisi, tecrübesi olmadan yazılan yazılar içindi. Sonrasından da sırası gelmişken yorum avcılığı konusuna da değinmek istedim. Yani bir bir tür öğrenmek istiyorsam bilen biri tecrübesi olan biri yada türü belirleyecek bilgiye sahip olan birinin yazmasını isterim. Yoksa altına "galiba" "Öyle zannediyorum" demekle bana ye yardımı olabilir ki. Bir çok fotoğraf koydum mesela hiç altına bir şeyde yazılmadı. Çünkü insanların tereddütleri vardı demek ki. Ama bir arkadaşımız güzel bir paylaşımda bulunuyorsa altına elbetti ki güzel, esprili yada aralarındaki samimiyete göre takılmaca ve iğnelemece yapılabilir. Yapılıyor da. Bunlarda işin tadı tuzu. Buna asla itirazım yok.

avşarbey avşarbey 30.06.2015 00:20:00

Yarış birinci ikinci olma yarışı anlamın da değil Alihan bey. "Star Wars" yani yıldızlar savaşı :))))) Aslında ufak tefek hatalar olmasa oda çok güzel ama dedim ya maalesef.

avşarbey avşarbey 30.06.2015 00:15:00

Benim bu yazdıklarım ve diğer dostların yazdıkları sadece bir konu üzerinde tartışma ve konuşma. Belki bir toplantı halinde olsa çok daha güzel olur. Ama yazıya dökülünce sanki herkes bir kasıt arıyormuş gibi hava oluyor. Bende asla böyle birşey düşünmüyorum burada yazılanlardan. Ne sizin yazdıklarınızdan ne de diğer arkadaşların yazdıklarından. Ben sadece bir konuya parmak basmak istedim. Bu konuyu burada tartışmamız bile hiç olmazsa arkadaşlarımızın kendine ait düşüncelerini paylaşmak bile çok güzel. Çok teşekkürler ve selamlar

alhn alhn 29.06.2015 20:28:00

Göker, Bir insan 10 gün yerine 3 günde bir fotoğraf yüklemek için böyle bir çaba harcıyorsa, bırakalım harcasın bende onu söylüyorum. Demek ki bizlerle paylaşmak istediği çok sayıda güzel fotoğrafı var demektir.

cihaner62 cihaner62 29.06.2015 19:30:00

Ankara'da öğrenci iken (35yıl önce) evdeki işler ile ilgili puan yaptım. Pazar, yemek, bulaşık, temizlik gibi tüm işlerin bir puanı vardı. Bizim Olgun hiç iş yapmaz ve sürekli geride kalırdı. En sonunda paspası eline alır iki dolaşır puanları toplardı. O zaman kızsamda şimdi hoş bir anı olarak hatırlıyorum. Demem oki herkesi memnun edecek, çok adil sistemi kurmakta zor, bu kadar farklı insanı aynı davranış ve düşünceye getirmekte. Acizane görüşüm gayet güzel ve medeni bir site kurulmuş. Mükemmel olması gerekmeyen, insanların kafa dağitabileceği, yeni arkadaşlar edinebilecegi, doğaya çikmaya teşvik eden yapisı var. Ben yanıma hanımı, termosu alıyor Kulu, Gerede, Gölbaşı, Beypazarı neresi denk gelirse gidiyorum, ciddi de deşarj oluyorum. Bazı şeyleri çok deşip sorgulamamak gerekir vardır herkesin bir derdi. Bırakalım nasıl mutlu oluyorsa öyle takılsın insanlar. Zaten kurallar belli. Çok dışına çıkan olursa da yönetici arkadaslar gerekli uyarıyı yapacaktır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

hyperbiker hyperbiker 29.06.2015 16:54:00

Bana göre de burada yazılanların hepsi olmuş :)

sener sener 29.06.2015 16:48:00

Alihan, 3 günde bir fotoğraf koysunlar ama herkese aynı uygulama var mı ? onu söyledim.

alhn alhn 29.06.2015 16:24:00

Ben insanlarin 10 gun yerine 3 gunde bir fotograf koymasinda bir zarar gormuyorum.

sener sener 29.06.2015 15:42:00

Puanla gelen yıldızlar üyelere ayrıcalık veriyorsa, örneğin 10 günde bir yerine 3 günde bir hd yükleme gibi, o zaman, evet insanların puan toplamasının bir zararı vardır. Yok öyle değil de puan ve yıldızların sitede fiili hiçbir işlevi yoksa ve sadece görsel amaçlıysa o zaman kimseye bir zararı yoktur. Ben puan ve yıldızların sitede fiili işlevi olduğunu hatırlıyorum. O zaman neden herkes kimseye bir zararı yok diyor onu da anlamadım. Kanımca: Puan ağırlığı fg deki fotoğraflara yapılan yorumlar ve değerlendirmeler ile oluşmalıdır. Yine böyle değil diye biliyorum. Örneğin 2008 den beri fotoğraf yüklüyorum, 5 gözlem yükleyen acemiler benden yüksek puanda olabilir onu da bilmiyorum, açıkçası çok da önemsemedim, ancak hakkı da yerine koymalı onun için yazdım. Yanlışsam düzeltin.

shooter shooter 29.06.2015 14:23:00

Şataşma vaaa... Ben sataşmadım ama:)

alhn alhn 29.06.2015 14:07:00

Ne yarışı Mustafa Bey, puana dayalı birincisi ikincisi olan bir yarış mı var sitede?

avşarbey avşarbey 29.06.2015 13:16:00

Evet bir zararı yok. Hatta site için haşır neşir olma açısından da çok iyi. Fakat bunu art niyet olarak kullanıp da kötü emellerine alet ederek yarışa girmek ayıp. Birde buradan bakalım. Haaaa, şimdi yine biraz başa dönecek olursam ki o iştende benim ağzım yandı. Bir arkadaşımız geriye dönük aylara bakarak puan toplama amacı güttüğü için uzaklaştırılmadı bu bu siteden. O zaman bırakalım o da mutlu olaydı ve haşır neşir olaydı derim bende :)))

cihaner62 cihaner62 29.06.2015 13:12:00

Babacan bir tavır.

karaani karaani 29.06.2015 13:03:00

Buda olmuş :))

alhn alhn 29.06.2015 12:28:00

İnsanların puan toplamasının kendine yarardan başka diğer insanlara bir zararı var mı? bırakın öyle mutlu oluyorsa olsun, kendine burayı özel görüp ekstra bir çaba sarfetmiş, girmiş birine "aşmışsın, olmuş bu" demiş :) desin bize ne zararı var, insanların davranışlarını yargılayıp eleştirmek yerine hep birlikte mutlu, sakin, huzurlu yaşayıp gitsek olmaz mı? Bırakalım zaman içinde yanlış bir hareketse sahibi zaten bunu görür, bunları sürekli dile getirmenin kimseye bir yararı olacağını sanmıyorum.

tzeybek tzeybek 29.06.2015 09:44:00

Yıllar geçmiş , insanlar değişmiş , sorun hep aynı kalmış :)

karaani karaani 29.06.2015 08:18:00

Olmuş bu :)

furtun furtun 29.06.2015 01:12:00

Kulaçoğlu bakıyorum da yeni hamamından (facebook) pek bir memnunsun.

shooter shooter 28.06.2015 23:58:00

Hocam sana katılmamak da ayıptır:) sözüne uyduk, FG foto yükledik, eski tas eski hamam tellaklar değişmiş.... dememek de ayıptır:) Dağıldık hocam...

demokritos demokritos 28.06.2015 23:13:00

Zafer Hocam Harikasın :)

zaferK zaferK 28.06.2015 22:11:00

Evet ,puan için gerekli gereksiz altyazı yazmak ayıptır... ...aynı şekilde ; -Yüklenen fotoğrafa yorum yazılsın diye çok önceden yüklenmiş fotoğraflara yorum yazmak ta ayıptır... -Hilkat geribesi fotoğraflara ''Tebrikler ''diye yazmak ta ayıptır... -Abartılı ,şova dönüştürülen hakedilmemiş yorumlar yazmak ta ayıptır... -Özel arazilerde evcil sayılacak kuşları birkaç metreden çekip ,sonra PS de allayıp pullayıp yüklemek te ayıptır... -Doğasever nutukları ile kafa şişirip ,birkaç kare için doğanın ve kuşların dengesini bozmak ta ayıptır... -Fotoğraf altı felsefik yazılarla ,uzuuun uzadıya belgesel havası vereceğim diye saçma sapan güncelimsi cevherler döktürmek te ayıptır... -Bir tür daha eklemek için olmadık yollara sapmak ,birilerini aptal yerine koymak ta ayıptır... -Olup bitenlerden haberi bile olmayanlara iftira etmek ve utanmadan bunda ısrar etmekte ayıptır... -Doğa ve kuş fotoğrafçılığının bir amaç değil ,doğayı doyasıya yaşamak için bir araç olduğunu bilmemek ;bu yüzden hem kendini ,hem çevresini üzmek te ayıptır... -Kurallar nedeniyle yapılan işlemleri ,hasmane davranış olarak nitelemek te ayıptır... Daha sayayımmı... Recm ile cezalandırılan bir mahkumun son arzusu sorulduğunda verdiği cevabı unutmayalım lütfen ; -Bana ilk taşı ,hayatında hiç günah işlememiş kişi atsın! Hadi artık dağılalım... Selamlar ,sevgiler... (Not:Bu yazı da herhangi bir kişi veya kişiler kast edilmemiştir.Gündeme ilişkin bir yazıdır...)

avşarbey avşarbey 28.06.2015 19:26:00

Azıl amaç böylesine forumlarda yazışmak bilgi paylaşmak değil.benim amacım türler altına yazılanlar... Atıyorum ak gözlü ötleğeni sorup, cevabını almadan,başkanının yüklediği akgözlü ötleğene ( 1) yazmak gibi ya da "sanıyorum" demek gibi benim anlatmak istediğim bu.Herkese selamlar

yasinkaya yasinkaya 28.06.2015 16:22:00

Bu puan muan işlerine fazla takılmamak lazım. Fotokritik sitesi ilk çıktığında fotoğraf yükleyenler fotoğrafları beğenilsin diye gidip diğer fotoğraflara yorum yapardı sonra da "bize de bekleriz" yazarlardı altına. Bir nevi kendini tatmin. Siteden midem bulandı hatta fotoğraf yüklemez olmuştum. Flikr diye bir site daha var çoğunuz biliyorsunuzdur. Orda da aynı durumlar var. Yani sadece Türklere has bir şey değil bu, tüm dünyada insanlar aynı yöntem ile kendini tatmin ediyor. Takılmamak lazım. Nasıl mutlu oluyorlarsa artık. :)

yasinkaya yasinkaya 28.06.2015 16:20:00

Bu foruma bu yazıyı yazarak ta şu anda puan aldım. :) Cevap verenlerde almaya devam edecek.

avşarbey avşarbey 28.06.2015 14:12:00

Elbette gelir Tayfun beyyy. Yüzlerce fotoğrafa bir iki tanesine takılmak puan toplamaksa size göre o zaman bakın en çok puan toplayan benim sanırım.. Bu arada Fotoforum da elbetteki sadece tür tanımı ya da belirleme için fotoğraf yüklenmiyor. Kuşçu, doğum günü, hastalık, sağlık doğum, allah göstermesin ölüm gibi çeşitli duyurular da yer alıyor. Olağan. bir çok arkadaşımın fotoğrafının altına türü belirleyici bilgiler yazma açısından yazılınca , hatta anlamadan yazılınca ortaya hem tür bilgisi almak isteyen arkadaşımız için ve hem de onu tanımak isteyen arkadaşlarımız için yanlış yönlendirme oluyor. ben bunu anlatmak ve ayrıca da sözümün arkasındayım. Buradan puan toplamak çaba sarf eden arkadaşlarımızdan bahsediyorum. Birde şöyle bakın açın şimdi fotoforum'a, kendisi sorduğu bir türün diyelim ki ötücülerden olsun soruyor. Ama bir kaç gün sonra böyle bir türün altına "Olabilir"diye düşünüyorum ya da "Öyle sanıyorum" diyorsa o zaman bende diyorum ki bu ne perhiz bu ne lahana şalgam suyu :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT