TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

YANIT ALAMADIM YARDIM LÜTFEN

avşarbey avşarbey 14.07.2015 01:49:00
Bataklık Kırlangıcını tür yetkilisi olarak aldım. Konuyla ilgili olarak iki üç arkadaşa lütfen bir yazı yazdım ve rica da bulundum. Ama hata kimseden bir tık yok.
Rica şu arkadaşlar
Tür güncellemesi için yapılması gereken, dikkate alınması gereken, güncelleme yapılırken nelerin baz alınması gerektiği, nasıl güncellendiği konusunda yardım istedim. Ama maalesef aldığım günden bu yana özelden yazdığım hiç bir arkadaştan sevgili dostlardan cevap alamadım. Lütfen bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bende şu türümü bir güncelleyeyim ve takip altına alayım. Yanlış yapmama ve yanlışla başlamamak için.
Bilen bir var bir adım öne çıksın ve lütfen elini kaldırsın. Herkese gönül dolusu selamlar

avşarbey avşarbey 15.07.2015 15:10:00

Mutlu beyy bilgi ve destek için çok teşekkür ederim. Bunlar yapılması gerekenler. Kaynaklar konusunda da tekrar teşekkür ederim. Selamlar

avşarbey avşarbey 15.07.2015 15:08:00

Çok teşekkürler Cihaner bey o yol bilinen en doğru yol. Ama yap düzeltolmasın konusundabilgi almak istedim.. Selamlar.

Tsingy Tsingy 14.07.2015 18:55:00

Mustafa Bey merhaba, Size tür sayfa sorumlusu verdiğimiz forumda bir açıklama yapmıştım, yinede tekrar açıklama yapayım. Tür sorumlusu sorumlu olduğu tür hakkında bilgileri derleyip tür sayfasına aktaran kişidir. Tür sayfasında çeşitli bölümler bulunur; habitat, göç, yayılış gibi bölümler. Bu bölümlerde türü en iyi anlatan bilgileri derler, tür hakkında güzel bir kaynak oluşturulmasına katkı sağlar. Mesela sizin türünüz bataklıkkırlangıcı, tür sayfasında çeşitli bölümler için bilgi araştırıp ekleme yapabilirsiniz. Bunun için çeşitli kitaplardan, internet sitelerinden faydalanabilirsiniz. Benim kullandığım kaynakları buraya ekliyorum. - Collins secon edition - Birds of Turkey - Guy M. Kirwan, Kerem Boyla, Peter Castell, Barbaros Demirci, Metehan Özen, Hilary Welch, Tim Marlow - 2008 - www.birdlife.org - www.surfbirds.com - www.birdforum.net - http://www.xeno-canto.org/ - wikipedia gibi kaynaklar. Umarım yardımcı olmuşumdur, selamlar.

cihaner62 cihaner62 14.07.2015 10:26:00

Avşar bey, sen gazeteci adamsın. Bence mantığını kullan herkesten iyi yaparsın. Ben 2 tür aldım, yerli yabancı yayınları araştırdım, zaten onlarda da format bizdeki gibi. Yaparsın sennnn.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT