TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Durgunlukmu demiştiniz...

zaferK zaferK 28.07.2015 17:31:00
Yaz durgunluğuymuş meğer...
Yakında geçer...
Sağlık ve huzurunuz daim olsun...
Selamlar ,sevgiler...

alpertuydes alpertuydes 1.09.2015 11:53:00

Ömer Abi neler diyorsun sen Allah aşkına...

furtun furtun 1.08.2015 12:34:00

Haberlerde analizleri gördüm. Analizler, grafikler, raporlar ... keşke insanlık, efendilik konusunda da veriler gösterebilseler. Evet Zafer abi olmayınca, ben olmayınca da TRAKUS olur. YOKUM dedirtecek kadar çirkin şeyler oluyor. Haftalardır Zafer abiye yapılan saygısızlığa ses çıkartmamamın nedeni onunla birlikte YOK OLMA'yı düşünmemdendir.

avşarbey avşarbey 30.07.2015 15:02:00

Zaferrrr hocammmmm valla bugün ya bende gariplik var.. Çünkü Adana'da hava sıcaklığı şu anda 45-50'lerde. Sanırım bundan dolayıda yazdıklarınıza bir anlam veremedim diyeyim. Yanim durup dururken, sitede durgunluk var, tatil ayları, kırgınlık vs. yazmanız, ya da yine durup dururken kendinizden bu kadar üstüne basa basa bahsetmeniz, yine el altından alınan özel mesajlardan kaynaklanıyor sanırım. Ama Altta ki gülümseyerek ettiğiniz savaş ilanı "Ya devlet başa, ya Kuzgun leşe.. ne haliniz varsa görün...:)" nü de anlamadım. Vallam. Dedim ya bu sıcaklardan dolayı bugün bende bir gariplik var. Diyorsunuz ki ; "Bölgemde kuş çekmek için gelmek isteyenlere -eğer İzmir dışında değilsem- hiç hayır demedim ,elimden geldiğince ağırlamaya çalıştım... " Valla ben aradım..İzmir'e geldim. Çaktırmadan haber de gönderdim :) Ulaşamadım.. Zaten telefonunuzu değiştirmiştiniz. Bizi nasıl hayır diyecektiniz :)))))) Buda size ulaşmamızı engelledi yanim. :) Diyorsunuz ki "Ama soruyorum ;bu güne kadar Müsaitsen sana geleceğim ,bölgendeki kuşlara bir bakalım...biraz fotoğraf çekelim dediğim tek bir Allahın kulu var mı?..." Arasaydınız beni sizi Alaca yalıçapkınlarına götürürdüm. Gözünü çekerdiniz. Ya da telefonu kapatır telefonunuza çıkmazdım.. :)))))))))) Kısacası hocam kendinize ait bir eliniz var. Uzatın bakın her hangi birine sağ ya da sol. Parmaklarınız eşit mi. Hayır. Hatta iki eliniz yüzde yüz birbirine bile benzemiyor. Bu yüzden her dilden, her dinden, her mezhepten, her karakterden vs vs insanın bir arada olduğu bir toplulukta bazen güzel müzik çıkar, bazen tekene sesi. Bazılarını siz anlam verirsiniz bazılarına veremezsiniz. Bu karşınızdaki içinde geçerli. Bu yüzden her türlü kavga gürültüye rağmen nice güzel günlerde buluşmak üzereeeee tüm TRAKUS ailesine selamlar....

msaltik msaltik 29.07.2015 21:52:00

bence yaz durgunluğu var. ben bile doğru dürüst bakamıyorum siteye. Bilgisayarı açınca değişmezimdir. incelerim mutlaka. ama bu ara olmuyor şimdi rahatsızlığım nedeniyle istirahat halindeyken bi anda şimşek çaktı ulen Trakuş ne oldu diye. girip baktım ve forumu gördüm. Askere gideli 13 sene oldu. gitmeden önce orda her çeşit insanı göreceğimi söylerdi büyüklerim. Size yemin ediyorum Trakuş'taki kadar çeşit adamı ben hiçbir yerde görmedim. Sadece son konuyla ilgili değil tabi. Şöyle bir geriye gitsek neler neler yaşandı Trakuş'ta. Ben de bir keresinde lanet olsun durumuna gelmiştim. Nasıl olduysa kutup çıktı da o hava değişti kaldım burda. İyiki de kalmışım diyorum şimdi. Çünkü kuş için arkadaşını satan adamı/adamları gördüm. aksine kuştan dolayı başım sıkışınca mesleğinden dolayı rahatlıkla arayabileceğim arkadaşlarım da oldu. Daha dün hiçbirini tanımazken şimdi dakikalarca telefonda kunuştuğum, yarın bulunduğu ile gitsem benimle en iyi şekilde ağırlayacağına inandığım arkadaşlarım oldu. Çok güvendiğim kişilerin abuk subuk nedenlerle yarı yolda bıraktığı da oldu. Tam tersi de... Ben Trakuş'u içinde bulundukça daha iyi anladım, anlıyorum. Çok kıymetli, hayatımda önemli bir yeri var şu an. Trakuş'un bu kıymeti, asıl amacının yanında bence içindeki kıymetli kişilerle de çok ama çok ilgili. Bu kıymetli km taşlarının yerinden oynaması Zafer hoca'nın dediği gibi Trakuş'un ilerleyeşini etkilemez, öyle de olması lazım zaten. Ancak aynı lezzeti verir mi bilemiyorum. Zafer hocam ben yazınızın sonunu bir veda olarak algılamıyorum. Bir ara herkese iyi gelecektir. Mustafa Erturhan'ın dediği gibi göç yaklaşıyor, size çok ihtiyacımız olacak. Özelden 1-2 kere yazmıştım, olur da bu taraflara gelebilirseniz, arayabileceğiniz en az 1 telefon olduğunu bilin. İmkanlar dahilinde elimden geldiğince ilgilenmek isterim her zaman. Şimdi bazıları adımı Zafer hoca yalakasına çıkarır eminim :)) ancak özelden sürekli görüştüğüm birçok kişi zaten sizinle ilgilimi düşüncelerimi biliyordur, o yönden rahatım. Bir de çok sevdiğim bir yönünüz, ben uygulayamadım hiç, başım da çok ağrır hep bu yüzden... Kuzenimden duyduğum bir ifade "Çay hak edene kahve vermeyeceksin"

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 29.07.2015 15:15:00

Zafer hocam, Siz eski topraksınız, bir, iki eleştiriyle devrilmezsiniz.Bence , ders alması / öğrenmesi gereken konular olan arkadaşlara uygun dille cevap vermek gerekli. Siz de ara ara yapıyordunuz. Dünyada çok az insan kendisini eleştireni dikkate alıyor, genelde kızıyorlar. Trakus'da görevli olan herkes burada bu işi gönüllü olarak yapıyor. Bir çıkarı yok. Sonuçta diğer arkadaşların bunu göz önünde bulundurması ve ona göre eleştirilerini yöneltmesi gerekir. Ayrıca burada bir hobiyi paylaşıyouz, ne dünyayı kurtarıyoruz ne de bir kazancımız var. Türminatörlük ve puanlariçin motivasyonu için gerekli. Amaç ise doğa, insan ve kuş sevgisi. Dolayısıyla sizi aramızda görmeye devam etmek isteriz. Mesajım diğer hevesi kaçan trakuş sevdalılarına da.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 29.07.2015 09:51:00

Zafer abi sizi ariyorum ancak tel no kullanilmiyor diyor.. Benim tel: 05326979946

demokritos demokritos 29.07.2015 00:44:00

Aman diyeyim Zafer Hocam, şurda göç mevsimine günler kaldı, güzel kuşlar, sürpriz türler geldi gelecek :) Bizdeki durum Trakuş'un kuşlar için büyük bir kaynak olmasından çok fotoğraf sitesi olarak çalışması, Dijitalde sınırlar zorlanıyor, ben ilk kuş fotoğrafı çektiğimde Türkiye'de bir elin parmaklarının sayısını geçmezdi 400-500mm sahipleri, Şimdi neredeyse tüm üyelerde en az 400mm lens var. Türlerin ilk fotoları ile son fotoları arasında kalite uçurumları var. Şu an ana sayfada kızıl Şahin'in 829'uncu (!) fotosu var dile kolay... Ben fotoğrafçı değilim şükür, gözlemci olmanın avantajı, akşam üstü tavuklarımı beslerken onların yemliğine gelen serçelere tekrar tekrar bakmak oluyor. Ama aynı hevesle fotoğraf çekecek bir kitle zor diye düşünüyorum. Kuştan kelebeğe, kelebekten bitkiye geçen çok arkadaşım oldu. Ama içimizdeki doğa aşkı hep olmalı derim, illa foto çekmek şart değil...

dede dede 28.07.2015 23:10:00

Zafer Bey, Büyük bir üzüntü ile okudum, yazdıklarınızı. Farklı dediğiniz durumun ne olduğunu bilmesem de, sizin gibi kırk düşünüp bir yazan, her sözünü akıl süzgecinden geçiren ve okuyanların heman hepsinin hemfikir olduğu bir kişiye bu satırları yazdırdığına göre, gerçekten ayıp edilmiş size. Dediğiniz gibi bu site yaşananlar nedeni ile, hepsi de beni çok üzen, ciddi kayıplar yaşadı. Yazınızın sonunu "ne haliniz varsa görün" diye bağlamanız, bende aynı endişeyi oluşturdu. İnanın bu site, siz olmadan eski tadında olmaz. Umarım ben yanlış yorumlamışımdır. Sevgilerimle.

ayasar ayasar 28.07.2015 18:02:00

Zafer Bey, Yazınızı dikkatle okudum. Sizinle ne konuştuk ne de bizzat tanıştık. Ancak; Trakuşa girdiğimden bu yana gerek fotoğraflarınızı ve gerekse yazılarınızı her zaman beğenerek izledim. Kuş türleri bilginize her zaman saygı duydum, duymaya da devam ediyorum. Yukarıda bahsettiğiniz tartışmayı hatırlıyorum. Ama bu kadar sert tepki vererek meydanı boş bırakacağınızı hiç düşünmemiştim. Foto foruma koyduğumuz türlere 'Zafer Bey bir baksa da görüşünü yazsa' diye beklerdim, ben hala bunu beklemeyi umuyorum. Zengin tür bilginiz ve öğreticiğinize her zaman saygı duydum, duymaya devam ediyorum. Sanırım bu forumu okuyanlar benimle aynı fikir olacaklar ve yazacak yer kalmayacak. Sizin gibi insanların değeri ancak kaybolduğunda anlaşılır. Ben kendi adıma böyle olmasını istemiyorum. Daha başka ne diyebilirim. Sizi her zamanki gibi aramızda, yanımızda , önümüzde görmeyi istiyorum. Selam ve saygılarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT