TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yavru fotoğrafı

armadillo armadillo 31.07.2015 11:14:00
Yavru ve yuva fotoğraflarının yüklenmesi ile ilgili kurallar var. Sitenin ilk kurulduğu yıllarda bu konuda ben de uyarılmış ve bazı fotoğraflarımı silmek durumunda kalmıştım. Ancak aradan geçen zaman içinde bu hassas kuralın dikkate alınmadığı görülmektedir.
Kural der ki, "Yuva, yavru ve yumurta fotoğrafı yüklemeyiniz. Yeterli gelişimi gösterdikten sonra kendi çabasıyla yuvadan ayrılmış, ebeveyninin bakımına ihtiyacı kalmamış veya insanlarla iç içe yaşamaya adapte olduğu için tolerans mesafesinde fotoğrafının çekilmesinden rahatsız olmayacak kuş türleri yavrularının yuva dışında çekilmiş fotoğrafları paylaşılabilir"
Sitede bu kurala uymayan fotografların yüklendiği ve yüklenmeye devam ettiği dikkatlerden kaçmaktadır.

BoLu BoLu 3.08.2015 20:00:00

bu konu gümbürtüye gitmez inş zira çok önemli flaş konusu

armadillo armadillo 2.08.2015 07:12:00

Balık baykuşu ile ilgili tür koruma eylem planı bsşlattık.

msaltik msaltik 1.08.2015 22:19:00

aklıma Balık Baykuşu geldi

armadillo armadillo 1.08.2015 14:00:00

Baykuşların retinasında cok sayıda gece görüş reseptörü bulunur bu nedenle karanlıkta çok iyi görür. İrisleri de bizimki kadar kısılmaz. Işığı toplamak için bu denli özelleşmiş görme hücrelerine güçlü projektörlerle uzun süre ışık tutmak gözlerine zarar vereceğinden, baykuş buna fazla müsamaha göstermez ve kaçar. Gece memelilerinde de durum aynıdır. Doğayı sevdiğimiz için fotoğraflayan bizler çopu kez bu sınırları aşıyor iyi görüntüler alabilmek uğruna malesef kalıcı hasarlar bırakıyoruz.

savgat savgat 1.08.2015 01:00:00

yapmayın tayfun bey, yapmıycanızı biliyorum, biri sizin gözünüze gece karanlıkta flaşı çaksa naparsınız :)) gecede çekmeyiverelim, onuda bu işin bilimini yapanlara bırakalım derim ben, saygılarımla...

demokritos demokritos 31.07.2015 14:51:00

Genel olarak katılıyorum söylediklerinize, hayatını kendi başına sürdürebilir haldeki gençler hariç olmak üzere tüm yuva ve yavru fotoğraflarına karşı olmakla birlikte, sitede onca tartışma ve uzun pazarlıklardan sonra kurallar en son bu haliyle kabul edildi, kalan bölümü fotoğrafçıların vicdanına kalmış durumda maalesef...

armadillo armadillo 31.07.2015 14:24:00

Yavru yuva içinde yuva dışında ayrımı yaparsanız yanlış olur. Öyle kuş yuvaları var ki fiziksel olarak net bir şekle koyamaz hatta üzerinden geçip gidersiniz. Yuvanın neresi olduğunu hayvandan başkası bilemez. İçini dışını belirlemek imkansız. Anne himayesinde olan birey yavrudur ve henüz tehditleri bilemez, savunmasızdır. Yavrunun yuva dışında ve annesi ile birlikte dolaşıyor olması onun hala bakımına ihtiyaç duyduğunu gösterir. Keklik hele de kum kekliği insan tarafından en fazla baskı altında olan türlerden biri olduğu düşünüldüğünde, annenin yavrularını terk edip etmemesi gibi konuların bahane edilmemesi gerektiği kanaatindeyim

demokritos demokritos 31.07.2015 13:54:00

Gökhan Bey Kum kekliği yavrularından bahsediyorsunuz anladığım kadarı ile. Site kurulduğunda 3Y kuralının yürürlüğe koymuş ve kuralları düzenlemiştik, Keklik yavruları kuluçkada veya yuvada çekilmiş olsa kural ihlali olabilirdi ama yuvadan ayrıldıktan sonra anneleri ile sürekli mobil haldeler, yani "Yuva" içerisinde, taciz edildikleri taktirde anneleri tarafından terk edilme tehlikesi olmayan türler. Biraz muallak bir konu olduğunun farkındayım ama kuralların en esnetilmiş hali bu, ve bence fotoğraf kurallara uygun...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT