TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FİKRET ABİ GÖÇ SAYIM PROJESİNE BAŞLIYOR

DilekveTunç DilekveTunç 10.08.2015 16:18:00
FİKRET ABİ GÖÇ SAYIM PROJESİNE BAŞLIYOR

Fikret Can abi bu yıl Büyükçekmece Leylekel ve Güzelce’de “Leylek Sayım Projesi’ gerçekleştiriyor. Tabii arazi arkadaşı Emine Nurhan Tekin’de her daim yanında olarak, destektekleyecek. Fikret abi gün gün göçü her akşam kendi sayfasından duyuracak. Kendisini takip etmek, hatta "Başta gör" ya da "Bildirimler al" seçeneği ile buradan
https://www.facebook.com/fikret.can.35?fref=ts takip edebilirsiniz. Emine Nurhan ile birlikte https://www.facebook.com/Gutesmienchen?fref=ts araziden de anında paylaşımlarda bulunacaklar.

Geçen yılki tecrübe ve kayıtlarından 16-31 Ağustos arası yoğun göç olacağını düşünüyorlar. Tabii aynı anda binlerce leylek gelince saymak için, yazmak için desteğe ihtiyacı olacak.

Kendisinin Büyükçekmece Güzelce’nin arkasındaki tarlalara Leylekel adını verdiğini hatırlarsınız. Yarın Leylekel çadırı kurup ay sonuna kadar leylek sayımına devam edecek.

Projeyi kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor. Sizde fotoğraf, video çekerek, ziyaretine giderek kendisine her konuda destek olabilirsiniz. Ayrıca unutulmaz bir deneyim yaşamanın tadını çıkartabilirsiniz. Bu yıl Almanya’dan bu alana kuş gözlemi için gelecek misafirler olacak. Oysa biz ne kadar yakınız.
Sabah Leylekel’de konaklayan leylekler havalandıktan sonra Güzelce Marina’daki Teras Cafe’de kendisini bulabilirsiniz.

Ben Teras Kafeyi çok sevdim, Gözlem izlemek için çok rahat koşullar var, müşterilerinin kullanmadığı kapalı, boş her tarafı camdan bir yeri de var. Güneşten, rüzgardan korunarak arazi deneyimi yaşamak harika. Göçü izlerken, gelsin çaylar gitsin kahveler. Marinada bir kafe olunca pahalı olacağı gelmesin aklınıza fiyatları gayet makul.

Fikret abi bir telefon uzağınızda 0532 216 9284

Geçen yıl alana giden Serhat Tigrel’in videosunu hatırlayacaksınız:

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=trakusVideo&id=138&tag=leylek

Pablo Neruda kendini tarif ederken biraz da Fikret abiyi tarif etmiş sanki;

Evet evet evet evet evet evet,
İflah olmaz bir kuşbazım ben,
Dizgin vuramam buna
Çağırmasalar da beni
Ağaçların tepesine,
Gökyüzüne,
Okyanusa,
Muhabbetlerine,
Ziyafetlerine onların
Kendimi çağırıyorum ben,
Bakıyorum onlara
Hiç bir şey kaçırmadan

Pablo Neruda

DilekveTunç DilekveTunç 10.08.2015 19:07:00

15:50 DE İSTANBUL DA HARAMİDERE DEN NEREDEYSE 10.000'e YAKIN LEYLEK GÜNEŞLİ, ÇAMLICA İSTİKAMETİNE UÇUYOR DER Fikret Can ve Emine Nurhan Tekin İSTANBULLULAR GÖZÜNÜZ HAVADA OLSUN! dg Not: Bu mesajı o saatlerde yayınlamıştım silip şu saatte tekrar yayınlamak durumunda kladım

DilekveTunç DilekveTunç 13.08.2015 10:27:00

LEYLEKLER İKİNCİ KÖPRÜ YAKINLARINI KULLANIYOR GİBİ GÖZÜKÜYOR. İstanbul'da Kuzey Rüzgarı azalınca Leylekler güney rotalarını değil daha yukarı rotaları kullanıyorlar. Dünkü Leylek kayıtları Rumeli Hisarüstü, bir kayıt Etiler, bir kayıtta Kanlıca'dan var. Yani en ideal gözlem yeri OTAĞ TEPE olsa gerek (eski adı Koç (Tema) Park, yeni adı Fatih Korusu) Sizde kayıt girmek isterseniz: Burada Göçmen Kuş var bölümüne kayıt girebilirsiniz: http://bosphorusbirdmigration.com/?page_id=82&lang=tr Bu ay girilen kayıtları görmek isterseniz: http://bosphorusbirdmigration.com/map/harita.php

DilekveTunç DilekveTunç 13.08.2015 12:35:00

Güneşli'den 3000 leylek Büyükçekmece Muratbey'den Güneşliye devam ediyor. Mehmet Berber kaydı. Bu arada Taygartepe'den göç geçişi olmamış, dün ve önceki gün. dg

DilekveTunç DilekveTunç 16.08.2015 17:04:00

LEYLEK GRUPLARI 4.000 3.000 1.600 16:15'te Büyükçekmece Tepekent'ten geçmiş. Emine Nurhan Tekin ve Fİkret abi ekibi görmüş. 16:50'de 13.850 Leylek daha geçiş yapmış. Ama çok yüksekten uçuyorlar. 17:00'de 1.600 Leylek daha

DilekveTunç DilekveTunç 16.08.2015 18:37:00

MODA VE MALTEPE'DEN GEÇTİLER Aysegul Dincer Moda'dan geçtiler dedi 17:35'te 18.10 Maltepe (Adatepe) karadan gecıyorlar kuzey doguya 850 adet

DilekveTunç DilekveTunç 22.08.2015 00:14:00

BIRDLIFE İSTANBUL PAYLAŞIMI TRAKUŞ üyelerinin bugünkü Leylek göçü fotoğraflarını paylaşmış Bird Life. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.866384310077928.1073741907.160241007358932&type=3 dg

eke1 eke1 26.08.2015 21:18:00

Sevgili Dilek,okuma sayısı 533 (Trakus öyle diyo),mesaj sayısı 6 ve bu mesajların hepsi de Senin.Selam ve sevgi ile.

serhattigrel serhattigrel 26.08.2015 23:29:00

Fikret ağabey, ben şimdi okudum, 560 ıncı kişi ben oldum. facebook da sayfandan raporlara baktım harika bir bilgi kaynağı olmuş. Kutlarım. Geçen sene de çok güzeldi, Sedef ve eşi Fatih ile son arazimiz olmuştu. Allah her ikisine de Rahmet etsin. Leylekler hep geçecek, biz olsak da olmasak da. Sen yola ışık tutmaya devam et, kıymetini bilenler de az değil. İlk fırsatta gelirim.

Gavurdağlı Gavurdağlı 26.08.2015 23:47:00

Selam söyleyin geçen leyleklere, buralarda bizlere ulaştırsınlar Fikret abi.

abrecchia abrecchia 27.08.2015 00:21:00

Fikret Abi, İstanbul'daki şölen harika. Ben de kayıtlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Kafama takılan ise şu; Giderlerken yahut dönerken bizim Trakya'nın üzerinde hangi rotayı izliyorlar? Grup dağılıyor mu? Halen bulabilmiş değilim. Hayır, bozuluyorum bu işe; bir ilimizin köftesi meşhursa diğerinin peyniri. Rakı desen güzel, ciğer desen güzel... Neyi beğenmiyorlar? :))) :) Selamlarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT