FİKRET ABİ GÖÇ SAYIM PROJESİNE BAŞLIYOR
Fikret Can abi bu yıl Büyükçekmece Leylekel ve Güzelcede Leylek Sayım Projesi gerçekleştiriyor. Tabii arazi arkadaşı Emine Nurhan Tekinde her daim yanında olarak, destektekleyecek. Fikret abi gün gün göçü her akşam kendi sayfasından duyuracak. Kendisini takip etmek, hatta "Başta gör" ya da "Bildirimler al" seçeneği ile buradan
https://www.facebook.com/fikret.can.35?fref=ts takip edebilirsiniz. Emine Nurhan ile birlikte
https://www.facebook.com/Gutesmienchen?fref=ts araziden de anında paylaşımlarda bulunacaklar.
Geçen yılki tecrübe ve kayıtlarından 16-31 Ağustos arası yoğun göç olacağını düşünüyorlar. Tabii aynı anda binlerce leylek gelince saymak için, yazmak için desteğe ihtiyacı olacak.
Kendisinin Büyükçekmece Güzelcenin arkasındaki tarlalara Leylekel adını verdiğini hatırlarsınız. Yarın Leylekel çadırı kurup ay sonuna kadar leylek sayımına devam edecek.
Projeyi kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor. Sizde fotoğraf, video çekerek, ziyaretine giderek kendisine her konuda destek olabilirsiniz. Ayrıca unutulmaz bir deneyim yaşamanın tadını çıkartabilirsiniz. Bu yıl Almanyadan bu alana kuş gözlemi için gelecek misafirler olacak. Oysa biz ne kadar yakınız.
Sabah Leylekelde konaklayan leylekler havalandıktan sonra Güzelce Marinadaki Teras Cafede kendisini bulabilirsiniz.
Ben Teras Kafeyi çok sevdim, Gözlem izlemek için çok rahat koşullar var, müşterilerinin kullanmadığı kapalı, boş her tarafı camdan bir yeri de var. Güneşten, rüzgardan korunarak arazi deneyimi yaşamak harika. Göçü izlerken, gelsin çaylar gitsin kahveler. Marinada bir kafe olunca pahalı olacağı gelmesin aklınıza fiyatları gayet makul.
Fikret abi bir telefon uzağınızda 0532 216 9284
Geçen yıl alana giden Serhat Tigrelin videosunu hatırlayacaksınız:
www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=trakusVideo&id=138&tag=leylek
Pablo Neruda kendini tarif ederken biraz da Fikret abiyi tarif etmiş sanki;
Evet evet evet evet evet evet,
İflah olmaz bir kuşbazım ben,
Dizgin vuramam buna
Çağırmasalar da beni
Ağaçların tepesine,
Gökyüzüne,
Okyanusa,
Muhabbetlerine,