TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ADANA DA KARA TOYGAR

avşarbey avşarbey 18.08.2015 18:16:00
Adana da KARA TOYGAR olma ihtimali nedir acaba? bir bilen varsa acil yardım lütfen

abrecchia abrecchia 18.08.2015 20:06:00

Kara Toygar için Adana zor bir seçenek gibi. Melanistik bir birey görmüş olabilir misiniz?

avşarbey avşarbey 18.08.2015 22:23:00

Kara Toygar fotolarını inceledim.. Sonra gördüğüm kuşu düşündüm sonra rüyamı dedim. Oydu tarlanın içerisinde kesseğin üzerinde. Bu o dedim. Önümden uçup gitti.. Sonra bir süre aradım bulamadım. Yarın bir kez daha arayacağım. Bu kez makinem de yanımda olacak. Bakalım kısmet. Teşekkürler Özmen beyyyyyy. Selamlarrrrr

ali6105 ali6105 23.08.2015 22:26:00

Palandöken dağında da ben aynı hissiyata kapılmıştım. Sonra dedim ki, bunlar kara değil boğmaklı toygardır. Ertesi gün, ilk iş alanda aldığım soluğu ve gördüklerimiz aynen boğmaklı çıktı :)) Sana bol şanslar sevgili avşarbey'i
.

myaman myaman 23.08.2015 23:33:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=152782 yukarıdaki linke bakın,hayal değil gerçeğini çektim ben zaten :) forumda ekledim nası kara toygar olabilir diye kimseden ses cıkmadı..boyaya bulanmıştır dediler..

avşarbey avşarbey 28.08.2015 19:51:00

Ali beyyyyy. Öyle böyle değil. İncelediğim fotoğraflarla arasında hiç fark yok. Ama ne yazıkki aynı gün iki kez gördüğüm bizim kuşu daha sonra bir türlü göremedim. Sağlık olsun. Takibe devam

avşarbey avşarbey 28.08.2015 19:52:00

Mustafa bey sizin çektiğiniz fotoğrafı bende daha önce de gördüm. Sizin çektiğiniz neden siyah olmuş bilmem ama o tepeli toygar. Benim gördüğüm zümrüdü siyahtı. Umarım sizde bir gün bulursunuz

serhattigrel serhattigrel 29.08.2015 22:00:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=152782 link çalışmıyor du, merak edenler buraya basıp görebilir, ama bu bildiğimiz tepeli toygar. Kara toygar bir efsane gibi, henüz ülkemizde bulan olmadı, olası görülme alanı Ağrı dağı etekleri, çok az bir ihtimal ama kim bilir yolunu şaşıran bir bireye her yerde rastlanabilir.

avşarbey avşarbey 30.08.2015 00:23:00

Türkiye'de olma olasılığı çok düşük bu efsane beni gerçekten heyecanlandırdı başkanım. Önce sığırcık sandım. Fakat birden bodur boyunu görünce biraz heyecanlandım. Yavaşça yaklaştım elim ayağım titremedi desem yalan olur. Tek eksiklik yanımda fotoğraf makinesinin olmamasıydı. Biraz daha yaklaşınca daha çok benzettim. Sonra uçup gitti. Bu kez diger tarlanın kenarına kondu. Takibe karar verdiğimde bu kez su kanalının diğer tarafına geçti ve hayallerim söndü. yüzde yüz o diyemiyorum. Oma ihtimalleri çok yüksek tutuyorum. Umarım odur ve umarım ben bulurum :))))))))))))))) Herkese gönül dolusu selamlar

faruq488 faruq488 31.08.2015 09:22:00

Kayıtlara bakılırsa Rusya'da Olga Nehri ve Hazar Denizi kıyılarında ürediği bilinmekte. Kışlamak için ise en alt nokta İranın Kuzeyine, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kafkaslar ve Karadeniz'e kadar indiği gözlemlenmiş. Taksonomik açıdan ele alındığında Alauda yeltoniensis, J.R. Forster 1767'de Güney Batı Rusya'da, El’ton gölünde kayıtlara geçmiş. Öncesinde Melanistik bir tür olduğu düşünülmüş. Ama yapılan araştırmalar sonucu farklı bir tür olarak kayda geçirilmiş. Türkiye'de gözükme olasılığı; Ermenistan, Gürcistan sınırlarında bulunan; Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrının Kuzey Doğu Kesimlerinde görüle bilecek bir tür olasılığı ihtimaller dahilinde mümkün. Ancak kişisel bir görüş belirtecek olursam; alanların 7 gün / 24 saat gözlemlenmediği gerçeğini de göz önünde tutarsak kesinlikle ve kesinlikle gözükmez demek şahsi fikrimce uygun olmayacaktır. Bu yüzden Mustafa bey'in görme ihtimali kesinlikle mümkün değildir diyemiyorum. Çok düşük bir ihtimalle bile ki Lübnan ve İsrail'de rastlantısal olarak bir kaydının olması bu tezimizi güçlendirmektedir. Umarım gördüğünüzü somut bir delille kanıtlarsınız ki öyle bir şeyin olması camia için oldukça büyük bir kazanç olacaktır. Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT