TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7D Mark II

flu flu 26.08.2015 00:54:00
7D Mark II de dosya ismi :OF5A7227228-229 şeklinde gidiyor.
Adobe Dng Convertor ile Jpege dönüştürebiliyorum bu Raw dosyalarnı ,ama Windows Fotoğraf Galerisinde açıp silmem gerekiyor işe yaramayanları, açmıyor ,neden bu şekilde isim verdiğini diğer 7D makinemdeki gibi IMG_6150 -51-52 gibi isim vermediğini anlamadım ?

cenkog cenkog 15.09.2015 07:50:00

Sebebi neymiş?

flu flu 12.09.2015 02:08:00

Teşekkürler ... Hallettim...

alhn alhn 26.08.2015 11:34:00

Vermesini istediğiniz dosya adını menüden değiştrebilirsiniz. İçinden çıkan DPP programını Canonun sitesinden yenisine update edebilir ve dng ye çevirmeden dosyaları görebilir ve editleyebilirsiniz.

cenkog cenkog 26.08.2015 11:28:00

7DMKII sahibi değilim ama böyle bir dosya ismi olacağını sanmıyorum. Bence ya kartınızın formatında veya kendisinde veya bunu okuyan bilgisayarınızda bir problem var gibi görünüyor. Öncelikle kartınızı 7DMKII içinden formatladığınızdan emin olunuz... Canon RAW dosyalarını (.cr2) DPP ile JPEG'ye dönüştürmelisiniz bu arada, önce dilediğiniz gibi işleyerek tabii ki... Diğer tüm 3. parti convertor'lar (Adobe Camera RAW, Adobe Lightroom, Corel Aftershot Pro 2, Capture One, DxO Optics Pro vb) ters mühendislik yöntemi ile bu dosyaları okumaya çalışırlar ve sonuçlar birbirinden çok farklı olur. Makinenizin çekim anındaki ayarlarını tanımazlar. Üstelik RAW dosya üzerinde yaptığınız değişiklikleri bizzat RAW'ın kendi "metadata"sına değil bir "sidecar" dosyasına yazarlar... Canon için öncelikle kendi DPP RAW editörünü ve Nikon için de öncelikle kendi Capture NX-D RAW editörünü denemeli ve kullanmalısınız... Kendi orijinal RAW editörleri yaptığınız değişiklikleri "metadata"ya yazarlar, ayrı bir yan dosya oluşturmazlar ve makinenin çekim anındaki tüm ayarlarını (WB, EXIF, Picture Styles, Lens Aberration Correction, Vignetting Correction vb) tanır ve baştan yüklerler, bu da büyük avantaj sağlar... Orijinal RAW editöründen aldığınız, RGB renk bilgisi de üzerinde tanımlı 16 bit TIFF dosyayı Windows kullanıyorsanız Adobe Photoshop veya Apple Mac kullanıyorsanız "Affinity Photo" (şiddetle öneririm) gibi profesyonel bir pixel bazlı editörde işlemeniz (curves, levels, output sharpening vb) gerekir tabii ayrıca...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT