TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bodrum Kuşları

kuzeycem kuzeycem 13.09.2015 13:08:00
Merhaba, 2 haftalığına Bodrum dayım. Aslında aile tatili ama belki araya kuş sıkıştırablirim diye düşünüyorum :)
Yolda gelirken havalimanı yakınında bir sulak alan gördüm, bura hakkında bilgisi olan var mıdır?
Bir de Bodrum da özellikle Yalıkavak etrafinda Boz yelkovan var mıdır, onun için ne kadar açılmalıdır?
Çok teşekkürler.

toshi1 toshi1 13.09.2015 15:25:00

Kuzey Cem, Milas'dan Bodrum'a gider iken Hava alanını geçtikten sonra Boğaziçi'ne gider iken Bargilya isminde sağlı sollu sulak alan var. Kuş türleri olarak poyrazkuşu, Kocagöz, ak pelikan, flamingo, yalıçapkını, balıkçılları görebilirsin. Şansın varsa Tavşancıl geçiş yapabilir. İasos (Kıyıkışlacık) yolunda, Milas'dan hava alanına gelmeden önce kahverengi tabelaya girdiğinde de Kazıklı'ya dağ yolundan gider iken Tavşancıl ve Ada doğanı çıkabilir. Güllük'den tekne ile 3-5 mil açıldığında yemleme yaparsan fırtına kırlangıcı ve boz yelkovan gelebilir. Ayrıca, bodrum datça feribotuna bindiğinde boz yelkovan görme şansın var. İyi tatilller.

kuzeycem kuzeycem 13.09.2015 18:59:00

Iki saat once havalimaninin onundeki alana gittim Bogazici kismindan girdim sagli sollu bir sulak alani taradim Yelpaze bulamadim ama tepeli pelikan kertik oldu. Onun disinda kucuk ak, gri balikcillar ve gumus martilar tek turlerdi. Poyrazkusu ne tarafta oluyor?

toshi1 toshi1 13.09.2015 19:07:00

Boğaziçi'ne gider iken sağ tarafta göletin arka sında bulunuyorlar. En iyi girilecek yer ise Milas'dan Bodrum'a gelir iken göleti ilk gördüğün yerde sağa bir toprak yol giriyor. Yol kenarındaki korkuluklar başlamadan önce o yol seni metruk evlere götürür. Orada bulabilirsin.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT