Eminimki kimse yok ben istemem demez herhalde :) En azından benim için saplantı haline gelen bu konuyu bir şekilde halletmek için bir süredir internetde sıkı bir araştırma yapmaktayım. Bildiğiniz gibi bu muhteşem kuşu ülkemizde görüntüleme imkanı yok. Bize en yakın yerler ise Kuzey Avrupa ülkelerinin kuzeyleri. Ama buralardada kar baykuşu görebilmenin hem bir garantisi yok hemde bu amaça uygun bir tur ben bulamadım. Maalesef bu işin en iyi yeri Kanada ve Amerika nın kuzey eyaletleri. Tabi oralara kadar gidip elimizde kamera dolaşıncada bir şey bulamıyacağımızdan bu işi amacına uygun bir turla yapmak lazım.
Benim bulabildiğim tur bu iş için bayağı mantıklı geldi
http://www.eagle-eye.com/Locations/MB%20owls.html
eğer bir aksilik çıkmaz ise ben şahsen Mart 18-22, 2009 da bu tura katılıyorum. Detaylara bir bakın, eğer durumu müsait arkadaşlar çıkarsa ve katılırlarsa memnun olurum, bende tek başıma oralarda sıkılmam :)
Evet, hadi Enez e gidelim gibi basit bir organizsyon değil tabi ama işin sonunda Kar baykuşu, bir yığın göremeyeceğimiz diger kuşlar ve daha başkada bir sürü hayvan var :)
Niyeti olabilecekler bir düşünsün, ben sene sonuna doğru rezervasyonumu yapacağım, çünkü yer sınırlı.
Selamlar