TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Onemli-bir okuyun

fotoemin fotoemin 24.09.2015 13:29:00
Herkesin bayramini kutlar, sevdikleri ile hep mutlu zamanlar gecirmelerini dilerim.

Istanbul yim, Hindistan Kar Leopari seyahati icin hala eksiklerim var. 26si aksami yani Cumartesi aksami gidiyoruz. Himalayalarin bu bolgesi essiz manzaralarda sunacak. Onemli bir eksigim var hala...

1-Canon 7D ile kullanabilecegim genis aci bir lens ariyorum. 22 Ekim de donecegiz. 17-40, 18-135, 15-85 varsa 17-55 f2.8, 24-105 bile olur. Istanbulda besiktastayim. Odunc verebilecek birisi varsa gelip alirim evinden. Elden bayramlasmista oluruz.
2-GPS eksigim var. Oralarda cok isime yarar. Yuksekligimi, rotalarimi cikarmis olurum.
3-GoPro ya da benzeri bir aksiyon kamerasi harika olur.

Simdiden cok cok tesekkurler. Cok az gun kaldi. Bunlara bir cozum bulabilirsek cok cok sevinirim. Dunyanin catisindan 3-5 iyi kare ile donmek istiyorum.

msaltik msaltik 24.09.2015 14:03:00

İyi bayramlar Emin. Gps konusunu neden telefonun ile çözmüyorsun. Yanılma payı senin işini fazla fazla görür

fotoemin fotoemin 24.09.2015 14:43:00

Murat, gittigimiz yerde telefon hic cekmiyorki. 4S'i degistirmedim hala. Ondaki ios maps kazakistan'da isime yaramamisti.

msaltik msaltik 24.09.2015 18:41:00

Telefonun çekmesine gerek yok. Sadece GPS i kullanan yazılımlar var. Zaten telefonun interneti sadece ilk açıldığında asistance bilgisini indiriyor. Benim kullandığım yazılım birkaç koordinat sisteminde koordinat veriyor. Tabi yükseklik bilgisi de. Onun dışında gittiğim rotayı kaydetmek amacıyla da my tracks kullanıyorum. Şu an senin için bi deneme yapacam. İnterneti kapatıp eve kadar rota çizecem. Muhtemelen sadece arka plandaki haritayı yüklemicek o an ancak parkuru kaydedecek. İnternet bulunca da onları google'a yükleyecek :)) Deniyorum hazır ol :)

msaltik msaltik 24.09.2015 19:13:00

evet dostum deneme başarılı ve aynen dediğim gibi. İnternet bağlantısını kestim. My tracks ile kayda başladım. Eve geldiğimde rota çizili idi ancak altı bembeyazdı :) Ancak internet bağlantısını açar açmaz şak diye google haritası altında belirdi. Tam olmasını beklediğim gibi yaptı yani. Ordan sonra rotayı kaydettim. istatistiklerine bakabildim. Daha sonra kendime mail attım, drive'a senkron edildi. Ayrıca google.com/mymaps 'te de görüntüleyebildim... Diğer GPS programımda aynı şekilde hemen anlık koordinat vermeye başladı. Assistance bilgisini yüklememesine rağmen oldukça hızlı bir şekilde bağlandı. Özetle, telefonum varken ekstra GPS taşımazdım .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT