AYVACIK BARAJI
Haşim 24.09.2015 22:52:00
Değerli Arkadaşlar,
Gözlem sayfasında eski gözlemlere bir göz attım; görebildiğim kadarıyla Çanakkale/Ayvacık Barajı gözlemi yok. Bu sebeple o bölgeye tatil vb. sebeple gideceklere faydalı olabileceği düşüncesiyle bilgi vermek istedim. Bu sene Temmuz ayında tatil için o bölgedeydim. Bir dostumuzdan yardım isteyince Ayvacık Barajı ndan söz etti ve ertesi gün akşam üzeri oraya gittik. Asos a 30 km civarı mesafede. İsteyene detay tarif verebilirim. Arkadaşım Uğur Varlı ile birlikte gittik. Çok güzel bir kuş bölgesi. Temmuz ayı olmasına rağmen çok kuş vardı. Çok hoşumuza gidince iki gün sonra sabah erkenden tekrar gittik. En büyük avantajı da gölün hemen kenarında yol olması ve çok yakın mesafeden (batma riski olmadan) çekebilme fırsatı sunması. Neler gördük? Çok fazla sayıda kızılbaşlı örümcek kuşu, maskeli örümcek kuşu, saka, tepeli toygar, ayrıca kara leylek, balıkçıllar, yırtıcılar, küçük halkalı cılıbıtlar, dere düdükçünleri.. Tatil sebebiyle o bölgede olduğumuzdan izin kağıdımız 2-3 saatlikti :-)) Daha uzun süreli çalışmalarda çok daha fazla tür görülebileceğini düşünüyorum. İyi bayramlar diliyorum.