FotoForum a Teşekkürler
alpertuydes 26.09.2015 21:52:00
Teşekküre geçmeden hemen önce çok kısa bir şey yazmak istiyorum...
Geçmişte ne yazık ki FF den çok dert yakınırdım. Özellikle yaşadığım bir hadiseyi paylaşmak isterim..
Siteye ilk üye olduğum zamanlarda FF i haliyle sık kullanıyordum. kuşta yeniyim. Herşey kertik. Heyecan dorukta. Hemen arazi dönüşü kartı yükler, şüphellileri ayırır ve FF e doldururdum. Bir fotoğrafa 15 tane kuş koyduğum oluyordu. Ancak günlerce cevapsız kalıp 2. veya 3. sayfalara düşüyor ve ortadan kalkıyordu. Altına hiç bir yorum yapılmıyor ancak izlenme sayısı 100 ü geçiyordu. Eğer bu dönemlerde Cansu Özcan ve Zafer Kurnuç Hoca olmasaydı muhtelemen sinir olup bu işi bırakırdım. Çünkü aklımda şüphe kalınca hep kafamı karıştırıyor huzursuz ediyordu.
Haliyle kızıyordum yorum yapmayanlara :) Acemilik işte..
Neden yorum yapılmadığının sebebini anlamıyordum.
Sonra öğrendim ki tanım için yetersizmiş kolajdaki fotoğraflar. E peki ben yeni üyeyim. Bunu hiç düşünmedim. Kıyısını köşesini gagasını kafasını görseniz yeter sanıyordum. Niye kimse bunu izah etmedi de suskunları oynadı diye söylenir dururdum. Alper bu fotoyu tek paylaş. Büyük boyutta olmalı. Detaylar kaybolmuş vs.. Eğer o yorumlar yazılsaydı Bunu öğrenmem yılları bulmazdı :)
Üye olduğumdan bu yana bence FF altın çağını yaşıyor. Gözlemde ki eksik ve şüpheli türlerimi 2-3 gün içerisinde tanımlıyorum sizler sayesinde..
İyi olanı övmekte dinde bile vardır..
O sebepten FF i yeniden canlandıranlara, canlandırmak için teşvikte bulunanlara, Teşvik etmek için eski paylaşımları karıştıranlara-bulanlara, kolajlar yapanlara, fotoğraflarla kuşların ayrım noktalarını gösterenlere, net ve ya tahminen tür hakkında yorumda bulunanlara, Bu fotoğrafta kimler var diye soranlara, bence diyerek tahminde bulunduğu türü korkmadan yazanlara :)
Selamlar olsun hepinize...
Emeğinizden ötürü minnetarım. Gerçekten böyle kuşçuluk çok daha keyifli..