Ben 055XproB ve 486R kafa kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmıyorum :)
Aslında arazide o kadar da pratik olmuyor tripod. Ama kamuflaj gibi sabit bir ortamda rahat ve faydalı.
ilerde 400 5.6 almayı düşünüyorsanız 190x uygun olmaz diye düşünüyorum.
kafa olarak 486 işinizi görür, 488 de daha fazla ağırlık taşıma dışında pan için de ayrıca bir kol yardımıyla pan işini kolaylaştırıyor, bu modele de bakabilirsiniz.,
Birde joystick kafalar var ama ben kullanışlı bulmadım kendimce. Taşımas kapasitesi de düşük ayrıca..
Ballheadler kulanım olarak hoş aslında, kol yardımıyla sürtünme gücünü uygun şekilde ayarlayıp, bir süre kola bir daha dokunmadan rahatca her yöne makinenizi hafif bir güçle çevirebiliyorsunuz, bıraktığınızda o şekilde sabit olarak duruyor. Ama sık sık o sürtünme ayarını yapmak zorunda kalıyorsunuz.. Çok problem olmuyor ama.. Ağırlık merkezi ve yerçekimi yüzünden makine öne doğru düşme eğilimde oluyor genelde.
Aslında pahalı olan iyi bir ballhead almak gerekli. Ama bu fiyata idare eder bir kafa 486.
X modellerinde orta kolun monopod gibi kullandığını bilmiyorum/sanmıyorum ama ufak bir hareketle yatay konuma geçip özellikle makro çekimler için uygun hale geliyor.
Birde orta kol tripodun en zayıf yeri titreme anlamında. Mümkün olduğu kadar yükseltmemek gerekiyor. Çok esniyor.
Sonuç olarak 055 ve 486rc başlangıç için iyi bir set. Ama genel kanı tripod için parayı bastırıp bir kez, iyi bir tripod iyi bir kafa almak. O da nerden baksanız 1500-2000 ytl :(