TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Manfrotto 190XPROB & 055XPROB Mu?Kararsızım

hakbal hakbal 25.09.2008 05:34:00
Merhaba arkadaşlar,

Tripod ve kafa almak istiyorum kararsızım sizlere danışmak istedim.

190XPROB hafif ancak boyu kısa,

055XPROB daha ağır ancak uzunluğu fazla...

Kafa olarak da arazide kullanım için hangisi avantaj sağlar 486 rc2 mi?804 rc2 mi?

Ekipman olarak Canon EOS 40 D + Canon 70-300mm IS var.Ancak ilk fırsatta 400mm f/5.6 ya geçmeyi planlıyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

rockisland rockisland 25.09.2008 09:14:00

Hakan bey merhaba,

Bence 804RC2 arazide pek uygun olmayabilir. Çünkü 3 adet kol var. Tek tek aç-kapa yapmak biraz pratik değil. Bir de kollar el altında olunca biraz sıkıntı yaratabilir.

Manfrotto nun sitesine bakarsanız, orada Tripod-Head Configurator diye bir sayfa var. Toplam ekipman ağırlığınızı giriyorsunuz, seçtiğiniz tripod ve kafa için stabil ve dengeli olup olmadığını size söylüyor.

Oradaki bilgilere göre;

190XPROB + 486RC2 = Uygun değil

190XPROB + 804RC2 = Uygun

055XPROB + 486RC2 = Uygun

055XPROB + 804RC2 = Uygun değil

190 ve 055 in bir de Carbon malzemeden olan modelleri var. CX serisi

Çok hafifler ama fiyatları yüksek.

Bir de birkaç arkadaş ile görüşmelerim sonucu ben de bu aralar 055XPROB ve 486RC2 düşünüyorum da. Araştırma yapmıştım.

Bilgiler işinize yarar umarım.

Selamlar

rockisland rockisland 25.09.2008 10:04:00

Tekrar merhaba,

Sitede belirtilen kelime "Unbalanced", yani dengesiz diye geçiyor.

Ball headlerde de dediğiniz doğru, mandalı gevşetirken bir yandan da makineyi tutmak gerekiyor. Benim de deneme fırsatım olmadı ama youtube da bir videoda izlemiştim.

Yasaklı ama http://www.youtubevideo.gen.tr/

adresinden ballhead, manfrotto, tripod gibi aratırsanız bazı videolara ulaşabilirsiniz.

Tabi denemek gibi olmuyor ama.

Ballhead i kullanırken zaten makineyi tutuyorsunuz birde objektifi tutacaksınız. Yani elde çekimin destekli hali gibi.

hamisami hamisami 28.09.2008 13:20:00

Geçenlerde bir arkadaş anlattı, bir ip alıp makinenin altına sabitliyorsunuz.

İpin alt ucunu da ayağınızla yere bastırıp kamerayı yukarı gerdiğinizde sehpa görevi yapıyormuş.

Ben denemedim:)

Bilgilerinize.

cropfactor cropfactor 29.09.2008 13:21:00

Ben 055XproB ve 486R kafa kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmıyorum :)

Aslında arazide o kadar da pratik olmuyor tripod. Ama kamuflaj gibi sabit bir ortamda rahat ve faydalı.

ilerde 400 5.6 almayı düşünüyorsanız 190x uygun olmaz diye düşünüyorum.

kafa olarak 486 işinizi görür, 488 de daha fazla ağırlık taşıma dışında pan için de ayrıca bir kol yardımıyla pan işini kolaylaştırıyor, bu modele de bakabilirsiniz.,

Birde joystick kafalar var ama ben kullanışlı bulmadım kendimce. Taşımas kapasitesi de düşük ayrıca..

Ballheadler kulanım olarak hoş aslında, kol yardımıyla sürtünme gücünü uygun şekilde ayarlayıp, bir süre kola bir daha dokunmadan rahatca her yöne makinenizi hafif bir güçle çevirebiliyorsunuz, bıraktığınızda o şekilde sabit olarak duruyor. Ama sık sık o sürtünme ayarını yapmak zorunda kalıyorsunuz.. Çok problem olmuyor ama.. Ağırlık merkezi ve yerçekimi yüzünden makine öne doğru düşme eğilimde oluyor genelde.

Aslında pahalı olan iyi bir ballhead almak gerekli. Ama bu fiyata idare eder bir kafa 486.

X modellerinde orta kolun monopod gibi kullandığını bilmiyorum/sanmıyorum ama ufak bir hareketle yatay konuma geçip özellikle makro çekimler için uygun hale geliyor.

Birde orta kol tripodun en zayıf yeri titreme anlamında. Mümkün olduğu kadar yükseltmemek gerekiyor. Çok esniyor.

Sonuç olarak 055 ve 486rc başlangıç için iyi bir set. Ama genel kanı tripod için parayı bastırıp bir kez, iyi bir tripod iyi bir kafa almak. O da nerden baksanız 1500-2000 ytl :(

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT