TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gemici takvimine fotoğraf

cihaner62 cihaner62 30.09.2015 09:49:00
Arkadaşlar, gemici takvimi için fotoğraf arıyorum. DSİ işleri yaptığımız için fonu su ile ilgili olan, doğa ve çevre temalı güzel bir kuş resmi olabilir. 1 yıl boyunca duvarda benim fotoğrafım olsun derseniz yardımlarınızı bekliyorum.:))

cihaner62 cihaner62 5.10.2015 17:56:00

Arkadaşlar dünya su günü için yazılmış çok güzel bir slogan gördüm. ''Yaşamlar farklı olsa da ihtiyaç aynı, Su Hayattır''. (Konuyu özüne döndürelim.) Not:Resimde 1 bardak su ve Yalı Çapkını uçar fotoğrafı var.

drbozturk drbozturk 5.10.2015 17:14:00

Ömer bey ve tayfun bey sert bir üslubum olduğunu düşünmemekle beraber kimseyi kırma niyetinde olmadığımı da ifade edeyim. Selamlarımla

faruq488 faruq488 5.10.2015 16:42:00

Bülent bey selamlar,,, Kusura bakmayın konuya müdahil oluyorum. Fakat üslubunuzdaki sertlik biraz rahatsız edici geldi. Bakın çok güzel kuşlarla alakalı olmanız. Onlarla alakalı bir çok araştırmalardan çıkarımlarda bulunmanız. Hepsi güzel ve saygı değer çalışmalar ki herkes bunu yapa bilse, buna odaklanma imkanı olabilse ne güzel olur. Emek sarf etmişsiniz takdir edilecek şeyler. Ancak anlatım tarzınızda ki setlik pek yakışmıyor size, gibi geldi. Hedeflerin öyle yada böyle bir şekilde ortada buluştuğu bu güzide ortamda bu tarz polemikler, tartışmalar pek hoş gelmiyor insana. Hele ki sizin gibi doğayı, canlıları seven kişilerin bu şekilde sertleşmeleri yerine daha güzel ve bir birimizi kırmadan fikir alış verişi daha iyi olacaktır değil mi? Bir tarafın, tarafı ve ya muhalifi olsak bile, ortam buna maalesef uygun değil. Bu yüzden eleştirel ifadeler kullanırken daha titiz oluna bilir. Ki fotoğraf paylaşımlarında bile yorumlara bakacak olursanız kimse kusur var diye kimseyi rencide eder vari konuşmuyor. Hassas davranıyorlar. Güncendirmekten, soğutmaktan uzak duruyorlar. Böyle bir hassasiyetin olduğu ortamda sizin gibi değerli insanlarında daha hassas olacağını tahmin ediyorum. Hedef belli, dava belli, yer-zaman ilişkisi göz önüne alınarak daha dikkatli konuşulmalı. Tabi ki şahsi fikrim. Tekrar gayret ve çalışmalarınızdan dolayı size tebriklerimi sunuyorum. Ve değerinize yakışır tavır ve üslubu görmeyi ümit ediyorum. Yanlış bir ifade kullanıp şahsınızı incitmiş isem özür diliyorum. Selam ve sevgiler...

drbozturk drbozturk 3.10.2015 11:53:00

Tayfun bey öncelikle ismim murat değil ayrıca DSI konusunda yeterince bilgi sahibiyim.20 senedir kuş ve doğal hayatın içindeyim. Isterseniz size uluslararası kuruluşlarınTürkiyedeki sulaklalanlar ve tehditleri ile ilgili bilimsel raporlarını da gönderebilirim. Kurumun eski çalışanı olarak konuya duygusal yaklaşıp kurumu koruma icgudusu içinde olabilirsiniz ama bilimsel verileri yok sayamazsiniz saygilar...

drbozturk drbozturk 3.10.2015 08:53:00

Ayri bir parantez de acarak bunun kesinlikle bir siyasi propaganda olmadigini belirteyim. Neticede bir doga alani katledilmisse tum siyasiler esit derecede sucludur iktidari ile muhalefeti ile...DSİ meselesi bugunun degil en az 50 yillik bir periyodun sorunudur... Bu kurum ve uygulamalari sorgulanmali, dogaya verdigi zarar minimuma indirgenmelidir...

drbozturk drbozturk 3.10.2015 08:15:00

Unutmadan HES uygulamalari bu yuzden kuruyan dereleri de ekleyeyim...konuya basliklar halinde cevap verdim..kusura bakmayin ayrintisini internetten arastirwbilirsiniz veya doga dernegi KAD vb derneklerin konuyla ilgili raporlarindan ulasabilirsiniz...

drbozturk drbozturk 3.10.2015 08:03:00

Tayfun bey hemen bilgilendireyim.aslinda bu ulkede yasayip cevreye duyarli, dogal yasam ve doga korumayla ilgisi olan birisinin bilmemesi imkansiz dsi nin ulke dogasina verdigi geri donulmez zararlari...bir kere gorev ve amaclari arasinda bataklik alanlarinin(yani sulak alanlarin) kurutulmasi olan bir kurulusdan bahsediyoruz, acin bakin dsi internet sitesine... Gecmisten bugune islah ettikleri yani kurutulup gunumuzde yok olan ve yok olmak uzere olan sulak alanlardan bazilari: Seyfe golu, gavur golu, eregli sazliklari, esmekaya sazliklari, amik golu, avlan golu, sultan sazliklari, tuz golu vb irili ufakli bir cok sulak alan tarim alani acma tarim alanlarini sulama amaci ile tamamen veya kismen kurutlumustur, ayrica bu konudan bagimsiz baraj gollerine kus mus gelmiyor arkadaslar..cunku baraj golleri cok derin ve kuslarin beslenme ve barinma ihtimalleri yok..yillardir kus gozlemi yaparim 200 mlik bir dogal sulak alanda yuzlerce kus saydigim halde devasa baraj gollerinde veya sulama goletlerinde tek kus goremedigim olmustur...

cihaner62 cihaner62 2.10.2015 22:31:00

Teşekkürler. Bu arada takvimin bir köşesine www.trakus.org, tramem ve trakel site adreslerini yazmayı düşünüyorum. Sanırım sıkıntı olmaz. Güzel bir slogan yazmayı düşünüyoruz. Çevreye saygı, doğayı koruyalım gibi. Telif haksız fikir veren olursa :)) çok memnun olurum. Temiz çevre. Atıklarımızı doğada bırakmayalım. Doğanın gerçek sahipleri.

drbozturk drbozturk 2.10.2015 22:19:00

Sayet bu takvim DSİ tarafindan kullanilacaksa ben sahsen fotograf vermek istemem Cunku DSİ bu ulkenin dogasinin gercek anlamda katilidir. Yillar yili yanlis su politikalariyla kurutulmus sulak alanlar bunun buyuk ornegidir, sahsiniz veya sirketiniz adina bir takvimse telif hakki verilmesi konusuna katilirim,saygilarimla...

cihaner62 cihaner62 1.10.2015 16:47:00

Çok teşekkür ederim. Bu konuda hassas davranıyoruz. Balıkesir de 10 angıt büyüttük (insanlardan koruduk) ve doğaya katılımlarını gözlemledik. Barajlar bitip su tuttuktan sonra doğal alanlar oluşuyor ve yaban hayat buralarda gelişiyor. Tekrar teşekkürler.

ali6105 ali6105 1.10.2015 12:36:00

Cihaner Bey merhabalar ! Amasya - Merzifon'da 7 kır barajının ortalarına yakın bir yerde, bir adacık yapmışlar. (Yerli halk ve doğa severler, burayı her kim yapmışsa Allah ondalardan razı olsun diyor) Bu adacık, başta tepeli pelikanlar, karabataklar vb bir sürü su kuşuna güvenli bir yuva olmuş. Kuşlar burada huzur içinde kuluçkaya yatıp ürüyorlar. Bizler bi ara (Mayıs ayı 2nci haftası gibi) bu bilgileri Amasya' da İl meclis üyelerinden bir kaçına, bahse konu yerde adacağı seyrederken anlatmıştık. Onlarda yahu abi sen diyorsun bizim belediyeciler, buraya hemde bu yaz sezonu için kafeler yapıp sandalla ulaşım sağlamayı düşünüyordu, iyiki bunları söyledin, bu kuşlar bu durumda nere gider ne yapar demiş ve böyle bir fikrin önüne daha düşünde aşamasında geçerek, bu kafe ve sandal işine engel olmuşlardı. Yeni baraj projelerinde planlama yapılırken mutlaka böyle adacıklar da plana dahil edilmeli diye düşünüyoruz. Yeni projelerde, daha planlama aşamasında, sizin de müdahil olabileceğiniz şeyler olabilir diye düşünüyorum. Ama tabii şunuda unutmamak lazım ki, az önceki örnekte olduğu gibi, bizim insanımızın buraları ileride kafe yada başka tesislere dönüştürmemesi için mutlaka ek tetbirleri de almak lazım... Buraların kısmetse size fotoğraflarını da göndereceğim. Bunun dışında sizin bana ait, gerek Trakuş, gerek Tramem ( http://www.tramem.org/memeliler/?fsx=2fsdl18@d&kul=ali6105&kdx=Up6qLJjH2PAr3bxmMgiF52A3dyEwhAI@qMqHulsEX ) , gerek Doğalhayat ( http://dogalhayat.org/author/ali-seker-378537/ ) , gerek facebook ( https://www.facebook.com/aliseker.6105 ) gerekse sekerali.com 'da ( http://www.sekerali.com ) işinize yarayacağını düşündüğünüz ne kadar fotoğrafım varsa dilediğinizi isteyebilirsiniz. Bu adacık mevzusuyla ilgili daha önce paylaştığım bir bilgi ; http://dogalhayat.org/property/adi-yedikir/ Çalışmalarınızda şimdiden başarılar dilerim. Çok selam...

hayabusa hayabusa 1.10.2015 11:49:00

Rica ederim ;))

cihaner62 cihaner62 1.10.2015 08:19:00

Teşekkürler. :))

hayabusa hayabusa 1.10.2015 01:30:00

Cihaner bey merhaba; Şirketinize fotograf verecek arkadaşlar fotograflarının kullanılmasından memnuniyet, gurur veya başka herhangi bir duygu duyarlarsa duysunlar. Ancak, siz baraj işleri gibi büyük işler yapan bir şirketin yöneticisi olarak uygun ve makul bir telif ücreti ödeyin ve bunu belgeleyin ki takvimin kullanımda olacağı yıl boyunca şirketinizi bu konuyla ilgili bir dava veya benzeri istenmeyen durumlarla karşılaşmasın. Büyük bir ihtimalle bunları zaten düşünmüşsünüzdür, benimki küçük bir hatırlatma. Ayrıca, Özmen bey'in 'çakal görüntüsü' önerisine de katılıyorum. Tramem'de sulak alanda Yaban domuzlarının daha güzel fotografları var ama bu tür daha doğuştan kadersiz... Selamlar...

abrecchia abrecchia 30.09.2015 23:48:00

Tramem'den de bakın derim. "Su havzalarında yaşayan yaban hayatı" denince, hayalimde güzel bir çakal görüntüsü belirdi.

cihaner62 cihaner62 30.09.2015 23:33:00

Zafer bey teşekkür ederim. Bir yandan bakmaya çalışıyorum. Baraj işi yaptığımız için su havzalarında yaşayan yaban hayatına katkı yapıldığını düşündüren bir fotoğraf olabilir. Başka güzel fikirlerde çıkabilir diye düşünüyorum.

zaferK zaferK 30.09.2015 22:33:00

Cihaner bey merhaba...eminim üyelerimizin büyük çoğunluğu fotoğraflarının takviminizde kullanılmasından mutluluk duyacaktır.Ancak galiba ne tür fotoğrafa ihtiyaç olduğu konusunda tereddütler var. Dilerseniz siz TRAKUS arşivinden uygun kareleri seçin.Bilahare seçtiğiniz fotoğrafların sahiplerinden hem onay alırsınız ,hem de büyük formlarını talep edersiniz...selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT