TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gözlem Kuşbanka Eklendi.

toshi1 toshi1 14.10.2015 21:35:00
Gözlem girer iken "Gözlem Kuşbanka Eklendi." kutusunun işlevinin ebird e geçiş nedeni ile artık gerek kalmadığını değerlendiriyorum. Bilginize.

demokritos demokritos 15.10.2015 21:34:00

Merhabalar. Şu aralar Hem kuşbank, hem de e-kuşbank (e-bird) e kayıtlar girilebiliyor. Özmen'in bahsettiği gibi Gözlem kuşbank'a eklendi seçeneğinin işaretlenmesi gözlemi kuşbanka aktarmıyor. Mükerrer kayıt olmaması ve ileride kayıtların birleştirilmesi ihtimaline karşılık hem buraya hem de kuşbanka veri girilmesi halinde işaretlenmesi gereken bir seçenek. Kuşbank verileri Ebird e aktarılacak, bu durumda yazılımda gözlemler e-kuşbanka veya e-bird e eklendi seçeneği olursa yine aynı mekanizmanın çalışacağı muhakkak. zaten kuşbank hala kapanmış değil, tamamen devreden çıkana kadar kayıt girilebilir. Ama ebird çok daha keyifli bir düzende, android telefonlardan anlık kayıtlar girilebiliyor. Esas sorun Murat'ın bahsettiği şekilde, kuşbanka girilmemiş gözlemler kuşbanka girildi olarak işaretlenince buradaki kayıtları ileride birleştirmek istersek sorunlarla karşılaşacağız. o yüzden kayıtları diğer iki siteye eklemiyorsanız lütfen gözlem kuşbanka eklendi seçeneğini işaretlemeyin. Selamlar.

toshi1 toshi1 15.10.2015 16:18:00

Gözlemi eğer kuşbank eklediysek bu kutucuğu işaretliyorduk. Otomatik olarak aktarım söz konusu değildi. Ben burada konuyu açmamın nedeni kuşbank kalmadı. Onu hatırlatmak için forumu açtım. Ben şahsen yaklaşık 4-5 aydır. Tüm gözlemlerimi ebird de paylaşıyorum. Çok güzel bir site, dünyadaki gözlemlediğim türlerin istatistik kayıtlarını tutuyor ve bölgeleri inceler iken çok yararlı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bilginize.

abrecchia abrecchia 15.10.2015 13:55:00

Trakus'a girilen gözlem, bahsi geçen işaret tıklandığında otomatik olarak Kusbank'a da girilmiyordu.

msaltik msaltik 15.10.2015 13:33:00

o çalışıyo muydu ki ? ben bi keresinde kontrol amaçlı buraya girdiğim bi gözlemi aramıştım bulamamıştım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT