EKMEK ŞARAP SEN VE BEN
Uzunca bir süredir bu konu hakkında yazmak istiyordum bir türlü hem gündem hemde işlerden fırsat bulamadım.şimdi haberler bölümünde başlığı görünce yazmak zorunlu oldu sanırım.
Haberin konusu bazı su kuşlarının (özellikle macar patka yeşilbaş v.s )ekmekle çok kolay çekildiği bunları fg ye yüklemenin pek etik olmadğını dileyenin ffye yükleyebileceğinden bahsediliyor.
İkinci olarak bunlar yarı evcil kuşlardır bu yüzden tanımı da zordur bunun için hem kolay çekilen hem de yarı evcilleşmiş kuşları yüklemeyin deniyor.(umarım konuyu doğru anlamışımdır.) A
Habere konu olan macarların patkaların ve yeşilbaşların yavru iken alınıp büyütüldüğü kanat uçlarının koparıldığı yarı evcilleştiridiğinden,ekmeğe hemen geldikleri kaçmadıkları böylece kolay foto çekmeye zemin hazırladıklarından bahsediliyor.
Bir su kuşunun yavru iken alınıp büyütüldüğünü kanatlarının nasıl koparıldığını yarı evcil hale nasıl getirildiğini anlayabilmek kendi açımdan imkansız.hem bulunduğum bölgenin konumu hemde uçarak gelip kondukları için böyle bir ördek henüz görmedim.
Tanım işi işin başka bir boyutu.(bu işin çözümüde gayet basit isterseniz tanım yapmayıp mesaj atarsınız lütfen silin diye)asıl mesele burada da özellikle vurgulanan kolay fotoğraf.(forumda da özellikle vurgulanan kolay fotoğrafdı)
bu haberin yayınlanmasında ki asıl amaç benim yaz başında yüklediğim macar ördeğidir.
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=154374&tit=macar_ordegi#.Vi4-XbfhDAU
fotoğrafı yükledikten sonra forum açılmış özetle ekmekle çekdiğiniz kuşları allayıp pullayıp yayınlayarak çok ayıp ettiniz denmiştir.(kişisel alınganlık değildir.)
Ne gariptir ki bugüne kadar yüklenen hiçbir macar ördeğine bunları ekmekle çekiyorsunuz bunlar çok kolay fotoğraf yüklemeyin denmemiş, aksine altındaki nefis-makro tadında yorumlarını yazanlarda aynı kişiler olmuştur..
Kurgu fotolarla ilgili daha önce yönetim tarafından forum açılmış konu en azından ağzında yemle kurgu olduğunu gösterecek emarelerle fotoğraf yüklemeyiniz diye konu bağlanmıştı.
Aynı konuyu açan yönetim bir süre sonra akbaba lokantasına topluca gidip ağzında ayağında yiyecekle fotoğraf yayınlamış fotolara nefis yorumlar yapmışlardır.
Bırakın çekmeyi görmesi bile hayal olan yırtıcıları daha açı nedir bile bilmeden gökyüzü fonlu ayağında tavukla yayınlayanlar bu lokantada iyi fotoğrafcıolmuşlardır.
belgrad da stüdyo kurup elinize dahi konan kuşları her türlü çekip belgesel yapıp yayınlayıp daha önce ve hala yayınlayanlara da övgüler düzülmüş yuva ağızlarına sopa sokulup portreleri çekilen kuşlardan övgü ile bahsedilmiştir.
Kolay fotoğraf diye eleştirenler arabalarından dahi inmeden elinde viskisiyle açı ışık-kompozisyon gözetmeksizin pahalı ekipmanlarının düğmesine tepeden basmayı fotoğraf çekmek zannedip yakın çekince nefis portre uzak çekince sanatsala bağlamışlardır.(arabayı batıranlar-parçalayanlar da çok büyük fedakarlık diye anlatmayı maharet sanmışlardır)