TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Belgesel Çekim Ekipman Tavisyesi

beratt beratt 1.11.2015 13:07:00
Merhabalar
Bir süredir kafamı kurcalıyor bu konu aklımda bazı cevaplar var kendimce, fakat teknik olarak takılıyorum
daha önce bu işi yapan var ise yada tanıdığı olan tanışmayı çok isterim ( dernek -kurum-kişiler var ise belirtirseniz irtibata geçebilirim )
tecrübeli fikir ve önerilere açığım

arazilerde pek çok güzel an denk geliyor artık sadece fotoğraf ile sınırlı kalmak istemiyorum
geçtiğimiz aylarda D7100 bazı denemelerim oldu fakat
tele lens ile bu çekimler oldukça zor geliyor bana
sabit bir nesneyi çekmiyorsunuz yada ağır bir hayvanı
çok hızlı pratik ve yüksek zoom lu bir ekipmana ihtiyacım var ayrıca gece performasının cok cok iyi olması lazım
bir kaç sorum olacak bunlar üzerinden gidersek daha netleşir kafamda herşey

Full HD çeken bir ekipmana ihtiyacım var

SLR Like yada video kamera
aslında bu ikisi arasındayım
40 50 60x zoomlu makina
cmos sensör - sarsıntı önleme sistemi
gece-karanlık çekimlerin çok iyi olmalı iso konusunda başarılı bir ekipman olmalı
video kameralar zoom da daha seri daha hızlılar bazı modellerinde gece görüşleri var-mış sanki işimi daha iyi görecek gibi
alacağım bu set sadece video amaçlı olacak ve bu konuda nokta atışı bir ekipman almalıyım
aklımda olanlar bunlar şuan için gerekirse ilave yaparım

----------------------------------

bir kaç gündür belgeselleri izliyorum
kullanılan ekipmanlar çok pahalı ekipmanlar değil zaten kendisini de belli ediyor
biraz teknik bilince güzel işler çıkartmışlar
burada bahsettiğim dünyaca ünlü kanalların yaptığı belgeseller kadar teknik ve uçuk değil
bütçe ve teknik bilgim ile en iyisini yapmak ve bunu sadece ben izlemeyeceğim
kafam da ki düşünceleri uygulayabilirsem bir çok kitleye ulaşacak gayet kaliteli bir çalışma ortaya çıkacak

-----------------------------------

not olarak belirtmek istiyorum :
ekipman değişikliğine gitmeyeceğim
şuan için d200 body m var 1 2 ay a tekrar 7000 -7100 - 7200 lerden birini tercih edeceğim

sezmez sezmez 2.11.2015 09:45:00

Selamlar ; Arkadaşlar bir çok noktayı belirtmiş ancak benim de naçizane birkaç önerim olacak bu konuda. Elinizde ekipman olsa bile çekim teknikleri konusunda bol pratik ve bilgi gerekecek. Bu konuda işi sahada nasıl yapıldığını görmek için İzTV'nin yaptığı İzle Gez adında bir etkinlik var. İncelemenizi tavsiye ederim. Sahada deneyim için güzel pratik olur hem de bir tur yapmış olursunuz. İşin bu kısmını aştıktan sonra ham görüntülerin montajını belirli bir kurgu içinde yapmanız gerekiyor. Uzun metrajlı bir çalışma için sahadaki zamandan daha çok montajı yapmakla geçecektir. Zaten en büyük heves kırıcı nokta kafanızda oturttuğunuz kurguya uygun montaj yapamamak olacaktır. Buna alışmak için kısa klipler yapabilirsiniz. Ekipman olarak ActionCam cameralar sarsıntı önleyici özelliği ve FullHD 60FPS çekim avantajıya oldukça kullanışlı. Gece performansları iyi olmayabilir ayrı bir ışık kaynağı gerekebilir. Örnek vermek gerekirse biz Özmen Bey ile birlikte Enez'de İzTV ile belgesel çalışması yaptığımızda gelen ekibin kullandığı ekipmak Canon xDMarkxx Body Sigma 50-500mm Lens, Tripod ve mikrofon idi.

beratt beratt 1.11.2015 21:58:00

Özmen Bey kesinlikle bu sekilde ilerlemeyi düşünüyorum Guzel bir full hd ceken slr like yada video kamera Biraz ozellikleri ile iso basarisi gece basarisi hizi gb Ortaya zamanla guzel sonuclar cikacaktir mutlaka

abrecchia abrecchia 1.11.2015 20:02:00

Sarsıntıyı engelleyecek ağır bir tripod alıp mevcut ekipmanınız ile denemeler yapın derim. Duruma göre peyderpey ilerleyebilirsiniz.

beratt beratt 1.11.2015 16:45:00

Mehmet Bey , Cenk Bey teşekkür ederim yorumlarınız için kuş fotoğrafını baz alırsak 70 300 lens kullanan da var 600mm de arasında uçuk rakamlar oynuyor haliyle kalitede fark etmekte fakat bir yerden başlamak lazım hiç teknik bilgi bilmeden milyarlar vermenin sonuçları kötü olur eskisi kadar ulaşımsız değil çoğu ekipman çok hesaplı makineler bile artık çok güzel çözünürlükte kayıtlar almakta teknik bilgi ile birleşince ortaya mükemmel ürünler-sonuçlar çıkmakta şuan ihtiyacım olan güzel bir HD kalitesi veren slr like yada video kamera az da olsa montaj ses kayıt gibi konularda bilgim var bir yerden başlayarak gelişerek zamanla güzel sonuçlar mutlaka çıkacaktır 1 haftadır ntv belgesel ve trt belgesel deki yaba hayatı ve doğa üzerine çekilen belgeselleri izliyorum kullanılan ekipmanlar çok uçuk rakamlı ürünler değil teknik bilgi ile birleşip güzel ürün ortaya çıkarmışlar

cenkog cenkog 1.11.2015 15:26:00

İşin sadece ses boyutu bile bir bilim...

cenkog cenkog 1.11.2015 15:17:00

Bahsettiğiniz iş (profesyonel kalite) pahalı ekipmanlar olmadan olmaz... Gece çekiminde iyi performans demek zaten işi uçuruyor. Ayrıca video olayında olması gereken teknik bilgi olayı fotoğrafın 100 katı falan... Çekim formatları, codecler, montaj, ekipmanlar (drone ve ronin operatörleri, vb), yönetim, kamera kullanımı , dramatik yapının oluşturulması vb hepsi profesyonel birer meslek...

damesi26 damesi26 1.11.2015 13:45:00

Bir zamanlar denemiştim, hala aklımın köşesinde durur belgesel işi.Kolay gibi gözüksede fotoğraftan kat kat zor ve tecrübenin gerekli olduğunu anladım. Makinenin ağırlığını taşıyabilecek ve hiç bir şekilde sarsıntı yapmayacak iyi ve kaliteli bir üç ayak lazım.Kuş çekilecekse kamuflaj altına girmek işi kolaylaştırıyor.Tek bir makineyle çekmek iyi, birkaç farklı makine kullanılırsa görüntüler arası kalite farkı izleyiciye rahatsız ediyor.Yakınlaştırma uzaklaştırma yapan elde kullanılan video kameraları kullanmayın makinenin motor seslerini kaydediyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT