TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KIZILIRMAK DELTASI

mimarsancak mimarsancak 3.11.2015 21:42:00
Bu gün kuş fotoğrafçısı ve tesislerin mimari proje müellifi olarak sayın Samsun valisi ve sayın Büyük Şehir Belediye başkanının davetlisi olarak Kızılırmak Deltasındaydım. Delta ile ilgili olarak prof. Ali Kemal Ayan ve ben çok geniş bilgiler verdik ve taleplerimiz oldu. Ben özellikle kuş fotoğrafçılarının talep ve ihtiyaçlarını aktarmaya çalıştım. SAHADA ŞİMDİYE KADAR KULLANDIĞIMIZ ARAÇLARIMIZIN KULLANILAMAYACAĞI ANLAŞILIYOR.. YÖNETİMLER ULAŞIM İÇİN ELEKTRİKLİ ARAÇ DÜŞÜNÜYORLAR..BU DÜŞÜNCE KUŞ FOTOĞRAFÇILIĞINDA ULAŞIM SIKINTISI YARATACAĞINI İFADE ETTİM. KUŞ FOTOĞRAFÇILARININ KULLANIMINA UYGUN TASARLANMIŞ KUM ALNAD DAHİ KULLANILABİLEN ARAÇLARA, KAMUFLAJ MATERYALINA , GÖL ULAŞIM ARAÇLARINA İHTİYAÇ OLABİLECEĞİNİ ANLATTIM.. Bunun üzerine sayın valim ve sayın belediye başkanım kendilerine BİLGİ+PROJE yardımı yapılmasını. Kendilerinin de bizlere yardımcı olacaklarını ifade ettiler. TRAKUŞ birlikteliğinden yani bizlerden bahsettim. Hatta bu önemli proje için TRAKUŞ içinde konuyu çok iyi bilenlerin davet edilerek bilgi alınmasını önerdim. Başkan Serhat beyden , Emin beyden ve Soner beyden bahsettim. ..YANİ. SONUÇTA KZD İÇİN YENİ DÖNEMİN BAŞINDAYIZ.... ALAN İÇİ ULAŞIM ARAÇLARI NASIL OLMALI NEREDEN TEMİN EDİLEBİLİR.. KAMUFLAJ GEREÇLERİ NELER OLABİLİR.. VE DİĞER İHTİYAÇLARIMIZ İÇİN BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMASINI ÖNERMEKTEYİM. Bu durumu telefonla Serhat başkana bildireceğim. Bilgilerinize arz olunur. Saygılarımla.

mimarsancak mimarsancak 8.11.2015 18:56:00

Arkadaşlar her yazılanı kayıt altına alıyorum. Herkese teşekkürler... Daha çok somut örnekli materyallerin bilinmesinde fayda vardır..... Mesela su kuşları için Çernek gölü kenarında veya uygun bulunacak başka yerde sabit kamuflaj düzenlemesi .... seyyar kiralanacak kamuflaj aparatları...fotoğraf çekmeye uygun aracın nitellikleri sayıları ..kapasiteleri .FOTOĞRAF GEZİ PLANLAMSINDA Kİ ÖNERİLERİNİZ... Kolay gelsin

DilekveTunç DilekveTunç 7.11.2015 23:27:00

Danimarka'da THY Milli Park'nın bir bölümü üreme döneminde herkese kapalı, Nisan ve Temmuz ayları arasında. Romanya'nın en popüler sulak alanına Danube Delta'sına (Avrupa'nın en büyük sulak alanı) araç girişi yasak. Ziyaretçileri elektrikli motor (kayık değil su aracı) ile alanda gezdiriyorlar. Çok gezenleri bu örnekleri ya da farklı uygulamaları çoğaltırlar. Konu canlıların hayatı olduğundan örneğinizi sevmedim, dersem alınmaz ve savunmaya girmezsiniz umarım. Gözümle gördüklerimden sonra fikrim bu :)

wolfkenan wolfkenan 7.11.2015 00:15:00

eski gezileri de katarsak neredeyse tüm sulakalanları gezmişim ülkemizde ve ilk başarılı örnek İzmir Kuş Cenneti,yaban hayatında başarı maalesef yasaklarla geliyor çünkü başka türlü koruma şansımız yok ülkemiz büyük bir alana sahip ve nüfusta bu yönde olunca her çeşit saldırının olacağı malum olduğundan öncelikle yaban korunmalı,o olmazsa çekecek ne tür ne de kuş bulunur,bu yönde İzmirdeki ekibi tekrar kutlarım,darısı Samsun ve diğer sulakalanlara...sevgi ve saygımla...

mimarsancak mimarsancak 6.11.2015 23:47:00

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

levent35 levent35 6.11.2015 22:56:00

Tamamını okudum evet destekliyorum çoğumuzun bildiği üzere araç içinde güzel fotoğraflar elde edilemiyor şans faktörü hariç bu gibi alanlarda hem yaşayan canlıların rahatsız edilmemesi açısından hemde biz fotoğrafçılara imkan verilmesi açısından avrupada örneklerine rastladığımız konforun üst seviyede tutulacağı kamuflaj alanlarını oluşturulmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum darısı İzmir kuş cennetinin de başına bu arada tabi teknik açıdan kamuflaj alanlarının inşası tamamen doğal malzemelerle olmalı (Ahşap saz kamışı v.b) gibi malzemelerle yapılmalı ve demonte yapılmalı dönem dönem yer değiştirilebilir olmalı bu alanlara ulaşım elektrikli çevre dostu araçlarla yada bisikletlerle yapılmalı

msaltik msaltik 6.11.2015 18:00:00

Bilgisayarımıza internet üzerinden virüs girmemesinin iki yöntemi var. 1- Bilgisayarın internet erişimini engellemek 2- Bilinçli olarak internette dolaşmak. 1 bana saçma geliyor. O bilgisayarın hesap makinesinden farkı kalmaz .

savgat savgat 6.11.2015 01:13:00

Bence deltanın belli noktalarına kadar araç sonrası olmaması gibi geliyor, tanıtım ve koruma için fotoğrafçılardan çok gözlemcilik için kampanyalar olabilir, malum herkes o paraları verip ekipman alamayabilir, ama en azından bir dürbün sahibi olmak daha kolay.hocam çok güzel çabalar kesinlikle emeklerinize sağlık, her türlü bir farkındalık yaratacağınıza gönülden inanıyorum. Teşekkür ederim...

msaltik msaltik 4.11.2015 07:37:00

Alan oldukça büyük, aracın tamamen kaldırılması giden sayısını ciddi düşürecektir. Elektrikli araçların da amacının ne olduğunun anlatılması gerekiyor. Dünya kadar ekipmanımız var. onları taşamaya elverişli olacak mı? camına büyük lens ve objektiflerimizi koyabilecek miyiz... Elektrikli araçtan kasıt Elektrikli Fluence tarzı araçlar ise tamam, ama böyle blip blip golf arabası tarzında abidik gubidik araçlar ise gene bir anlamı olacağını sanmıyorum. Araç girişinden çok kuşçu dışında araç girişine kapalı olabilir. Ben en son Delta'ya girdiğimde 5-6 araç peşpeşe dizilmişti. kuşçu olmadıkları kesindi. Biraz daha ilerleyince tüfek sesleri geldi. Sanırım avcılar, Delta'da araçlardan daha büyük bir tehdit

mimarsancak mimarsancak 4.11.2015 05:52:00

Teşekkürler.. her yaşta kuş fotoğrafçısını da düşünmek gerekirse .. araç gerekli olabilir..

abrecchia abrecchia 3.11.2015 22:09:00

Çabalarınız için teşekkürler. Şahsi fikrim olarak; araç girişine kapatılmasını önemli bir gelişme olarak görüyorum. Varsın biz de yürüyerek gezelim. Kum aracı vs... Gerek var mı?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT