TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Puhu Hakkında

plmt plmt 10.11.2015 22:47:00
Bazen nadir sandığımız bazı türler bulunduğunda o alanlar adeta tacize uğruyor. Bu alanlardan biriside son zamanlarda aynı alandan sıkça gelen Puhu fotoğrafları gelen alandır. Aynı yerden bu türün sıkça fotoğrafını görmeye başladım. Umuyorum ki sadece bu tür için malum alana gidilmiyordur. Bu tür sanıldığı gibi Türkiye de nadir bir tür değildir. Oldukça yaygındır. Uygun alanlar araştırıldığında herkesin pek çok yerde bulabileceği bir türdür. Herkesin hayallerini süslemesi az çekilmiş olması ve boyutuna göre gizemli oluşundandır. Bilinen bi alana uzaklardan gelinip bu türü çekmek bence biraz kolaya kaçmak. Kuş gözlemciliği, kuş fotoğrafçılığının doğasında olan keşfetme duygusunu köreltecek bir davranış. Zira bu davranışın bu hayvanları bolca rahatsız etmekten başka bir etkisini düşünemiyorum. Bölgede bu türün çekilmesi için bazı fotoğrafçıların yaptıklarını da üzüntüyle öğrendim. Eleştirimi ve yazdıklarımı kişisel bir eleştiri olarak algılamayın. Bu davranışı düşünen herkes için geçerlidir. Yeni tür ekleme adına bu ortamda ki bir takım kişilerin malum alanda ki bu türe zarar verme kaygısıdır. Sessiz sakin, uzaktan çekin, ama biraz daha yakından çekmek adına hayvana sokulmayın, saatlerce hatta günlerce bangır bangır ses vermeyin. Kertik ve güzel fotoğraf adına diğerlerini "vaaaay bee" dedirtmek adına etik kurallarını ihlal etmeyin.

abirsen abirsen 10.11.2015 23:53:00

1 Bölgedeki çobanlardan, ses ve ışık tacizi yapıldığı bilgisi geldi. Etmeyin, eylemeyin, varsın olsun Puhu fotoğrafınız olmasın ama kuşlar rahat bırakılsın. Ülkenin bir diğer ucundan kalkıp bu bölgeye Puhu çekmeye gelmek... Biraz araştırma yapılır ise bulunduğunuz yerlerde de Puhu olabileceğini görebilirsiniz. Kuşların üreme ve yavru dönemlerinde dahi rahatsız edildiğini duymak ve bunun fotoğraf için, tür adedi için yapıldığını duymak beni kahrediyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT