Sevgili Mustafa, Kır baykuşunu ilk gördüğümde beraberdik.Hani Ormanlı'da avcıların vurduğu.Elbasan Köy Merasında gezerken bir puhu gördüm.Yine evcılar vurmuş telef olmuştu. 2012 aralık ayında yaralı bir puhu ihparı geldi,Yozgat'da bir avcının vurduğu.Dostlar sayesinde getirttik.4 kez ameliyat ettirdik.Şimdi İzmir Doğal Yaşam Parkında esaret altında.4 ay yatak odamı paylaştık,birlikte yatıp,beraber kalktık.Bu deneyimi yaşayan biri olarak diyebilirim ki,değil taciz etmek,en küçük bir gürültüyü,basit bir yabancı görüntüyü risk olarak algılayan puhu,alanı terk etmekle kalmaz,üreyemez de. Her toplulukta olduğu gibi,fotoğrafçılar arasında da az sayıda da (umarım) olsa çürük elmalar var.FİAP kurallarına saygılı dostlar alınmasınlar,doğaya,canlara saygısı olmayan öyle vukuatlar gördüm ki ; 15 m den tabiri amiyane ile cillop gibi yuva yavru fotoğrafları çektiği halde,tüm uyarılara rağmen,yuvasında yavru yetiştiren Şah kartalı 5 m den çekmeye kalkan ve ebeveynlerin yuvayı terk etmesine ve yavruların ölümüne sebep olan mı ararsın, Yavrularına avlanma eğitimi veren Gökdoğanı fellik fellik kovalayıp,yavruların eğitimsiz,hatta aç kalmasına sebep olan mı, Yırtıcı çekeceğim diye avladığı sakarmekeyi yem olarak kullanan mı, Benim Taşocağındaki ünlü Uludoğana rüşfet vermek için canlı fareyi ayağından misinaya bağlayan mı ? Daha niceleri,beterleri. Her zaman söylerim,avcı bir kez öldürür.Kötü fotoğrafçı ocak söndürür. Önemli bir sızıya cesurca dikkat çektiğin için kutluyorum. Bir şey daha,böyle önemli bir konu,109 okuma sayısı ve Abirsen'den gayrı kimsede çıt yok!.. Haberi anasayfaya taşıyan Trakus Yönetimi'ni de kutluyorum.