X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]ELVEDA

neşeli neşeli 12.11.2015 18:36:00
bana ve aileme haksızlıklar yapıldını düşündüğümden ben oğlum alihan ve eşim ile siteden ayrılama kararı alıp yönetime bildirdik paranız varsa ,ekin yoksa kuş peşinde koşmayın mantığı bize ters olduğundan ailecek bu kararı aldık bi her zaman doğayla içiçe olacağız tüm dostlarımıza buradan elveda diyoruz

forumfoto forumfoto 15.11.2015 18:57:00

Bu forum yönetim kararı ile kapatılmıştır.

serhattigrel serhattigrel 15.11.2015 18:44:00

Sayın Bayan Debrelinin yazısında ki konular için açıklamalardır. Açıklamalar yazı akışı sırasındadır : Sizin fotoğraflarınızın istenme nedeni doğrudan başka üyelerin şikayetidir, geçen hafta çok fazla sayıda şikayet aldık, 47 fotoğraf istedik, 9 adedi amisos, 8 adedi Debreli ye ait idi, En çok şikayet edilen iki üye sizlerdiniz. Şikayet olmasa eski fotoğraflarınızı isteme durumumuz olmazdı. İki hafta evvel başka iki üyemizin tamamen aynı olan fotoğrafı silindi ve belli bir süre üyelikleri donduruldu. Savunma istediğimizde ; ‘beraber çektik, ikimizin eli de makinedeydi ‘ şeklinde bir cevap aldık. Böyle bir savunma , veya çekim tekniğini kabul etmedik. ŞU an sizin beraber çekimlerinize de aynı yaptırımı uygulamak durumundayız. Normal Kabul ettiğimiz; Aynı makine ile çekim yapılacak ise , bir kişinin çektikten sonar makineyi yanındakine vermesi ve onun da ayrı bir kare çekmesidir. 47 adet fotoğrafı incelerken İki adet fotoğraf ta yanlış karar vermiş idik, Bunun için sahiplerinden ,Zafer bey den ve Oğlunuzdan da özür diledik. İkisine de, bire bir aynı mesaj gönderildi. Zafer beyin şikayet edilen tek fotoğrafı vardı. Dolayısı ile üyeliği açıldı, oğlunuzun ise 9 fotoğrafından biri aklanmış oldu, diğerleri yüzünden üyeliği açılmadı. Alihan ın mailerine lütfen iyi bakın ona gönderdiğimiz özür mesajını bulacaksınız. Şikayet dalgası 17 kişiyi kapsamaktadır, çoğunun üyelikleri dondurulmuştur. Bu kişilerin de içinde bulunduğu 22 kişilik bir gurup çok medeni bir şekilde siteden ayrılmayı talep etmiştir. Talepleri yerine getirilmiştir. 16 kişilik tanım kadromuz a yaptığınız itham hiç hoş değil, Biz onlar ile gurur duyuyoruz. Sitemizde fotoğraf paylaşımı fotogaleride yapılmaktadır, tür yarışına girmek isteyen arkadaşlar için de tür ekle bölümü vardır. Oradan da fotoğraf yüklenmekte, bu galeriye gelmemekte sadece tür sayısını artırmada kullanılmaktadır. Siz ceza almanız neden olan fotoğraf yüklemelerini hep tür ekle bölümünde yapmışsınız, yani tür sayınızı artırmak amacı ile. Burada arkadaşlarımız ftürün gerçekliğine çok duyarlı, şikayet etiler, ispatlayamadınız . Ceza site kuralarımızda deklere edilen çerçevede verilmiştir. Lütfen unutmayın sizi biz silmedik, üyelikten siz kendi rızanız ile çıktınız, bize mesaj atınız, biz sizin bu talebinizi yerine getirdik. Size uygulanan 3 aylık üye kısıtlaması idi Exif mekanizması yaklaşık iki senedir sitemizde kusursuz çalışmaktadır, teknik bir sorunu veya eksikliği yoktur , Zorunlu değildir,. Maalesef insanların bu kadar hırslı olabileceklerini, ve bu yüzden birbirlerini ve toplumu kandırma yoluna gidebileceklerini düşünemedik. Fotoğraf saklama sorununu aşmak için EXİF i zorunlu hale getirmek çözüm olacaktır, bu yönde bir karar alındı, duyurulup uygulanacaktır.. Fotoforum un size yazdığı yazıyı tekrar inceledik, size karşı yazılan kural dışı bir öğe göremedik. Özünde sizin konuyu fakir edebiyatına çekmenizi eleştiren sizin üslubunuzla yazılmış samimi dostça bir tavsiye görüyoruz.

serhattigrel serhattigrel 15.11.2015 17:53:00

Sayın Bayan Debreli nin cevabıdır; serhat bey sanırım fotoforumda bizlere karşı yazılanları okumadınız sizin gibi insanların bu şekilde cevap vermesini siz kendinize yakıştırdıysanız bizim için mesele yok bizlerden fotoğraf istediniz ve bizde elimizden geldiğince size yolladık ve bizden öyle fotolar istemişsinki biz bile şaşırdık yaklaşık 2-3 yıl öncesine ait fotolarda var ve biz bunları bulamadık ama burdan size söyleyebileceğim tek şey bu zamana kadar neredeydiniz üstelik biz herzaman söyledik tek ekipmanımız var çektiğimiz fotolar tabiki birbirine benziyecek siz bi çalışma yapmışınız ekipmanı başkasına vermek 4 saniye diye ama duran ekipmana başkasının deklanşör basması bunu hiç düşündünğzmü bu durumda fotoğrafı çekmek kaç sn sürer oğlumun bir toy fotoğrafı vardı zafer beyle birlikte sizde silip ceza vermişiniz ve hata yaptık diyorsunuz bence incelememişinşz bile incelesniz farklar ortaya çıkardı yada nasıl insanlarla çalışıyosunuz ciddiyetten ve bilgiden uzak ayrıca urfadanda aynı yalnışlıklar yapıldı bunlar nasıl tesadüf nasıl yanlışlıklar ve bunları neden bildiremiyorsunuz ayrıca zafer beyden özür dilerken alihana tek bir açıklama bile yapmadınız Ayrıca şuan sanırın sitenşzden 30 a yakın bir üye ayrılması olduğunu duyduk bu doğrumudur normalmidir? bir üyenin diğerinin fotoğrafını yüklediğini ve aynı tanımcının hemen aman farkolmasın diye tanım verdiğinide burdan izliyoruz ve bunları size bildirdiğimizde bizim üstümüze çığ gibi geldiniz acaba o arkadaşların üzerine bu kadar gittiniz mi? hele bir üye bozkır kartalını italyan sitesinden indirdiği için siteden uzaklaştırmadınızmı şimdi onada bizede aynı cezayı vermek revamıdır bu siz bişeye karışmayının öbür adımıdır Eşim sitenize bazı öneriler sunmak istedi biz başka sitelere foto yüklüyoruz exıf görülüyor ama trakusa yüklediğimizde exıf görülmüyor bu teknolojik yeniliği zamanında yapsaydınız tüm fotoların exıflerini insanlardan raw isteyerek ve zamanında olsaydı bu hallere gelinmeseydi daha güzel olmazmıydı bu olaylarda sizin hiç eksiğiniz yokmu sadece üyelerinmi bu eksik ayrıca bir foto yüklendiğinde bir zamanı olsun şikayet vs gibi unsurlar bu sürede yapılsın böylelikle trakusa fotoğraf yükledik ömğr boyu saklıyacağız mantığıda ortadan kalkmazmı fotoforumun bize karşı yazdığı yazıları birde siz okuyun oradan hangi mantığı çıkarıyosunuz bende çok merak ediyorum artık üye değiliz siz yazın ben ekliyecem demişiniz buyrun gönderdim varsa cevabınız sizde yazın saygılarımızla

MuratC MuratC 13.11.2015 19:35:00

Adnan bey, bizler makina paylasimina bir sey demiyoruz zaten. Sizin bahsettiginiz sekilde ceken baska insanlarda var kaldiki . Bir cok sefer yanindaki arkadasinin makinasinin bozuldugu pilinin bittigi durumlarda oluyor, o zamanda makinalar paylasilabiliyor. Ama burada soz konusu olan ve silinen fotograflarin cogu ayni saniye veya 1-2 saniye icinde cekilen fotograflardir. Bizler bunun tesbiti icin RAW hallerini istedik ve bize ancak cok azi gonderildi. Gelen RAWlarda 1-2 saniye icinde cekilmis olan fotograflari ayiklayarak bunlari sildik. Sizde hak verirsinizki cekimi yaptiktan sonra makinanizi hemen yanindakine bile verseniz, makinayi almasi, kaldirip kusu bulmasi, netlemesi en az 5-10 san. surceketir. El degistirerek 1-2 san icinde kus fotografi cekilemez. Silinen fotograflar bunlardir veya RAW hali gelmemis olanlardir, buda kurallarda yazmaktadir. Iyi Aksamlar

Kuvvet Kuvvet 13.11.2015 18:04:00

Sayin Serhat Bey, Nese Hanimi degil ama esi Sayin Hasan Beyi ve Sevgilli ogullari Alihani yaklasik olarak 2 senedir taniyorum. Bu 2 sene icinde de birlikte cok kez arazi yapma imkanimiz oldu. Bu vesileyle biliyorum ki baba ve ogul ayni govde ve ayni lensi paylasimli olarak kullaniryorlar. Hatta ilk kez burda itiraf edeyim, bu paylasimi ben o kadar cok sevdim ve benimsedim ki kendi oglumla da benzer bir kullanim icin imrendim, benim oglum da buyudugunde biz de birlikte boyle ayni govde lensi kullanalim istedim. Belki ayni ekipmani ortak ve esit paylasarak kullanan birilerinin heycanina denk gelmediniz, hele ki bu heycani paylasan baba ve ogul olunca bunun nasil bir cosku oldugunu hic gormediniz. Arazideyken, kus gordugumuzde sirasiyla cekilen fotograflarin kiymeti cok daha fazla onlar icin. Mesela ekipman Alihandaysa ve once Alihan cekime basladiysa kus kacmadan hem kendi cekmek zorunda hem de babasinin cekmesini de istediginden ekipmani bir - iki saniye icinde babasina da vermek zorunda. Ayni durum cekime Hasan Bey basladiysa da gecerli; fotografi cekecek, ve Alihanin da cekmesi icin makineyi ona verecek. Bu nasil bir heycan ve cosku gordugunuzde ancak anlayabilirsiniz. Cunku onlar ikisi de ayni kusu cektiklerinde o fotografin cekildigini dusunuyorlar ve mutlulugunu yasiyorlar. Bu heycan ve cosku icinde bazen hangi kareyi kim cekti, cekimi once kim baslatti karistirmak elbette gayet normal ve bunun normal oldugunu anlamak da cok zor olmasa gerek diye dusunuyorum...

serhattigrel serhattigrel 12.11.2015 22:38:00

Sayın Bayan Debreli, Burası üye ve yönetici, hiç kimsenin menfaat sağlamadığı, tamamen gönüllülük esası ile yürüyen bir oluşum. Müdürü-işçisi, fakiri -zengini, hep birlikteyiz ve bu güne kadar hiç bir şekilde hiç bir sorun yaşamadan omuz omuza çok güzel işler yaptık. Statü ve ya maddiyat kaynaklı hiçbir çekişme yaşamadık. Ta ki bazı üyelerimizin tür fotoğrafı alıp vererek , diğerlerinin önüne geçmeye kalkıştığını tespit etiğimiz bu hafta başına kadar. Aramızdaki tatlı, ödülsüz tür yarışının tür fotoğrafı paylaşımı ile suiistimali, kuralların hiçe sayılması bizi bir çok üyemizi çok üzdü. Maalesef bu olaya aileniz de karıştı. Bir çok kişiden olduğu gibi , Sizden, eşinizden ve oğlumuzdan incelenmek üzere orjinal fotoğraflar istendi. Bunlar incelendiğinde sizin hatalı fotoğrafınız bulunmadı, ama maalesef Eşinizin ve Oğlunuzun ortak fotoğraflarına rastlandı. Fotoğrafları silindi, ve beli bir süre siteye girişleri kısıtlandı, onlara tebliğ edildi. Tüm bunlar üye olurken kabul etiğiniz site kuralları çerçevesinde yapıldı. Eşiniz; tebligatı aldığı gün bir forum açarak, maddi güçlükten dolayı fotoğrafları saklayamamaktan bahsedince bir yöneticimizin ona cevaben kullandığı para ile ilgili söylemi çarpıtarak tüm sosyal medyada kullandı . Şimdi haksızlıktan söz ediyorsunuz. Lütfen eşinize sorun; İnsan nasıl kendi çekmediği bir fotoğrafı , benimdir diye nasıl yükler! Buna neden olarak nasıl maddiyatı öne sürer? Bu siteyi kurarken hep birleştirici ve yapıcı olmaya çalıştım, ama hiç aklımda gelmeyecek şeyler oldu. İnsanların burada, bir hiç uğruna birbirini kandırmaya çalışması, maddiyatı öne sürerek ayrışmayı körüklemesi beni de isyan ettirdi. Not, Sizin üyeliğiniz talebiniz üzere kapalıdır, ancak bu foruma cevap yamak isterseniz iletişimden gönderin burada yayınlayacağım, Saygılar, iyi akşamlar.

fenix fenix 12.11.2015 20:43:00

neşe hnm bu kararınıza çok üzüldüm alihanla 14 yaşındayken tanıştık çanakkalede çok heyecaydı ve kuşçu olmaktan büyük gurur duyuyordu ve son iki sene onu trakusta takip ediyorum muhteşem fotoğraflar çekiyor buda sanrım birilerini rahatsız etmiş .parası olan düdüğü çalsın olmıyan baksın gibi saçma sapan bir yorum yapılmış .doğa sevgisi ve kuşçuluk bazılarının inancının tersine parayla ilgili değildir elinizde bir dürbün olması bile yeterli .herşeye rağmen trakusun türkiye için önemli bir site olduğunu düşünüyorum ama o yorum çok yanlıştı kusura bakmayında uyelerin çoğu ekipmanlarını taksitle alıyor büyük fedakarlık yapıyor ve siteye büyük katkıları oluyor insanları böyle küçümsemek doğru değil

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT