TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sergi için bilgi-öneri

savgat savgat 14.11.2015 11:08:00
Herkese merhaba,
Küçük çaplı bir sergi açmak istiyorum, dikkat etmem gereken ayrıntılar, fotoğraf boyutları vs. Nasıl olmalıdır, nasıl olsa daha iyi olur, önerileriniz nelerdir acaba. Tecrübeli arkadaşlarım, abilerim tecrübelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. Fotoğrafları satmayıda düşünüyorum, gelirinide kuşlara harcamayı düşünüyorum, üç beş ne olursa artık :)

savgat savgat 14.11.2015 21:52:00

:)) belkş yıllar sonra bende böle anlatırım ne güzel olur. bence çok güzel bir anı. Belkide baya bir satış yaparım zafer hocam. Aslında amacım köylerdeki ilkokullara kuş gözlem köşeleri kurmak için kaynak yaratmak :) o yüzden belki bağış gibi satış olur, inşallah, belki... :)

savgat savgat 14.11.2015 21:43:00

Hocam 40x60 düşünüyorum bende, fakat çerçeveli biraz masraflı olur bana, fotoblok mat baskı düşünüyordum. Sayı olarakta en fazla 40 fotoğraf çıkarabilirim sanki, oda zorlarsam :(( nedense artık çektiğim hiç bir fotoğrafı beğenemiyorum, sergiye değer değilmiş gibi geliyor. Özellikle sitedeki harika fotoğrafları görünce.

savgat savgat 14.11.2015 21:37:00

Yaşar hocam mutlaka arayacağım, teşekkürler.

zaferK zaferK 14.11.2015 20:01:00

Yıllar önce ben de bir sergi açmıştım.Çalıştığım işyerinin 150 metrekarelik salonu uygundu ve çok da ziyaretçi geliyordu...(Aslında gelenler hastalar ve yakınlarıydı.Gelmişken fotoğraflara da bakıyorlardı.) Fotoğraf baskılarının her biri için 17 TL. ödemiştim ,isteyene satabileceğimi de söylemiş ama fiyat belirlememiştim.Fotoğraflarım çok beğenilmiş ,inanılmaz övgüler almıştım.Ama ne hikmetse 10 günde tek bir alıcı çıktı ve ücreti nezaketle bir zarf içinde uzatmıştı.Daha sonra zarfı açtığımda içinden 5 TL.çıktı.O gün bu gündür bozdurup bozdurup harcıyorum.İki kişi de 6 fotoğraf alıp parasını bilahare ödeyeceklerini söyleyerek gittiler.Tam 7 yıl oldu ,hala bekliyorum ,bir umut...belki öderler... :)) Sergi sonunda tüm fotoğraflarımı işyeri duvarlarına asarak ,gelenleri yıllarca fotoğraflarımı izlemek zorunda bırakmakla cezalandırdım... Demem o ki ,sergi açın...çünkü yıllarca emek verdiğiniz fotoğraflarınızı sergi yoluyla paylaşmak çok daha farklı ve güzel bir duygu...ama satış beklentilerinizin altında olursa sakın üzülmeyin.Gerçi belli de olmaz ,bakarsınız beklentilerinizi de aşan satışlar olur... Benim satış hüsranım fotoğraflarımın aslında kötü olmasından da kaynaklanmış olabilir... Başarılar ,selamlar...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 14.11.2015 20:00:00

Merhaba, baskıları 40x60 yaparsanız yeterli olur. Daha ufağı fotografı iyi göstermiyor çerçeveler ağaç (yerli/ithal) veya ağaç görünümlü olmasına göre fiyatı çok değişiyor. uygun fiyatlı olsun diyorsanız 30x40 cm baskı ve ağaç görünümlü plastik çerçeve kullanırsınız. ama bana göre 40x60 ve ağaç çerçeve özellikle ithal olanı iyi olur. baskı da doğru renklerin yakalanması önemli. iyi bir yere bastırılmalı. çerçeve camı mat olmalı. fotograf sayısı sergi alanına göre ayarlanıyor. genelllikle 40-60 arası oluyor. çerçeve yerien fotoblok üzerine baskı da yapıyorlar. o zaman boyu buyuroe ama maliyet o kadar artmıyor. tabii görünüş farklı oluyor. çerçeveli olması bence öenmli.

yasar16 yasar16 14.11.2015 17:25:00

Ahmet bey merhaba ; Bende sergi çalışmaları içerisindeyim edindiğim bilgi ve tecrübeleri paylaşa bilirim . telefonum : 533 686 87 61 selamlarımla...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT