TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Merhaba

tufan tufan 15.11.2015 02:26:00
Forumda tanışma ile ilgili bir başlık bulamadım bu yüzden konuyu buraya açıyorum eğer yanlış yaptıysam forum yöneticileri yardım edebilirlerse sevinirim
son zamanlarda kuş fotoğrafçılığına merak sardım birazda araştırınca istanbuldada kuş fotoğrafının çekilebileceğini gördüm özellikle çatalca ve ormanlı bildiğim yerlerdir
inanıyorumki fotoğraf makinesini alıp çıksam kuş fotoğrafı çekmenin tekniğini bilmediğim için bir tane fotoğraf çekemem
bu konuda öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var
birde fiyat performans açısından en iyi ekipmanı almak istiyorum
benim incelediğim lens olarak sigma 50-500 ve tamron150-600 mantıklı gibi
gövde olaraksa canon 650d 60d nikondada d7000 mantıklı geldi bütün ekipmanı ikinci el almayı düşünüyorum
birde kuş fotoğrafı çekmek ekip işi galiba
forumda fotoğraf çekmeye gitmeden duyuru yapılan bir başlık varmıdır hem usta fotoğrafçıların bir araya geldiği hemde yeni arkadaşların birşeyler öğrendiği bir başlık :)

şimdiden herşey için teşekkür ediyorum umarım bende forumdaki gibi kuş fotoğrafları çekmeye tez zamanda başlayabilirim

bakcasoy bakcasoy 20.11.2015 15:35:00

1

savgat savgat 18.11.2015 00:39:00

Bende çok korkuyorum, ve direk kaçıyorum koşuyorum. İki kişiysek falan arkadaşı geçeyim yeter valla :)) allahtan 100 mm türkiye 3. Lüğüm var :)

msaltik msaltik 17.11.2015 22:58:00

bahsettiğiniz, korkmayacağımız köpeklerin boyutu ne :) Valla ben köpekleri severim, hep de köpeğimiz olmuştur. Ama güvenemem, riske girilecek şey değil. Ben Veysel abi gibi arabadan inmemeyi, insem de uzaklaşmamayı tercih ediyorum. Sonra cesedimin yanında makinemi bulacaklar, Trakuş'ta bana saygıdan son fotoğrafımı işleyip FullHD yüklicekler... Kutup'çu gitti falan... ne gerek var bu kadar şamataya :))) .

amenevse amenevse 17.11.2015 22:51:00

Korkunun kokusu vardır; korkan insan koku salar, köpeklerin de koku algılaması canlılar aleminin başında gelir.

sonerbekir sonerbekir 17.11.2015 21:29:00

Haa korkarsan bunu hemen hissediyorlar, dedigim süreler ikiye katlaniyor:) korkmiyican abicim :)))) kuscu canlilarindan korkmaz :)

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 17.11.2015 21:28:00

Sonere hak veriyorum.. Bir keresinde elimde makina, köpek üzerime dogru geliyor.. baştan aşağı sğuk terliyorum.. köpeğe baktım göz göze geldik.. NABER LAN! dedim.. kuyruğunu sdallamaya başladı:))

EmrahKayhan EmrahKayhan 17.11.2015 21:24:00

Vaaay Şampiyon noktayı koydu :)) hakikaten arazideki korkulu rüyam,dediğine ödüm koparak harfiyen katılıyorum :)))

karaani karaani 17.11.2015 21:14:00

La korkuyoz diyoruz,Köpekten korkuyoz,Anlamıyorsunuz ki :))

sonerbekir sonerbekir 17.11.2015 21:12:00

Biraz arazi tecrubelerimden bahsedeyim. Kopeklere karsi en etkili silah umursamamaniz, hic orali olmamaniz! kesinlikle kacmiyorsunuz ve it dalasina da girmiyosunuz, ne yapmaya gittiyseniz sogukkanlilikla onu yapmaya devam ediyorsunuz. Bir sure sonra hav havlayarak devam ederse ve asiri rahatsizlik vermeye basladiysa kovaliyorsunuz ama bu kovalama ilk karsilasmadan en az 10 dakika size havlamasi ve 3-5 metreye kadar yaklasmasindan sonra olmali, buna deli oluyorlar ve anlam veremeden uzaklasmayi sonrasinda da yuz metre ilerden saatlerce havlamayi tercih ediyolar. Haa eger agil veya hayvan surusunu koruyorsa yaklasmamayi bilmeniz lazim, kabaca 50 metre yaklasmazsaniz ayni kurallarim gecerli. Arabadaysaniz ve kopek araci takip edip lastiklere havliyorsa ve siz o bolgede kus cekecekseniz, araci kovalamaya baslayinca aniden duruyorsunuz, kopek saskinca ne oldugunu anlamaya calisirken aniden aractan inip kovalamaya basliyorsunuz, boyutu ne olursa olsun arkasina bakmadan kacar. Yuzde yuz. Eger iyi niyetli yaklasmak isterseniz; sizi taciz etmesine ve umursamaz olmaniza devam ediyorsunuz sonra da cantanizda yiyebilecegi ne varsa ufak bir parca veriyorsunuz. Emin olun o onu yedigi zaman tavri degisecek ve dostunuz olacaktir. Onlarca kopek maceram var, toplasam kitap yazarim :) hosgeldiniz:)

tufan tufan 17.11.2015 20:00:00

az önce Dazer II ve biber gazı siparişi verdim böylelikle kuş fotoğrafı için ilk ekipmanlarımı almış oldum :) öneriler için çok teşekkür ediyorum

msaltik msaltik 17.11.2015 19:20:00

Bence de sağırlık yaygın :) Bu arada ben ilk cümlemde yüzde elli başatı oranını sayı olarak yazmıştım. P olarak görünmüş. Yönetim bunu da açıklasın :)

nukkus nukkus 17.11.2015 18:09:00

Dazer II ben de kullanıyorum ve memnunum. Yalnız sağırlık köpeklerde yaygınmış, dikkat!

demokritos demokritos 17.11.2015 17:39:00

HAYDAR kullanıyorum:) bütün köpeklerde etkili, bu gün 15-16 köpek denk geldi 8 km lik yürüyüşte, tabi 3 kişi yürümenin avantajı da önemli, çok yaklaşırsa biber gazını tek geçerim, rüzgara karşı tutmayın yeter :)

msaltik msaltik 17.11.2015 16:33:00

Dazzer 2 kullanıyorum. Başarı oranı P diyebilirim. Kedi kadar köpeklerde kesin işe yarıyor :) Ama pazar günü dağdaydık. arabanın camı da açıktı. Oldukça bir köpek yanımda havlaya havlaya bir süre geldi. Denemelik çıkarttım ama hiç tınmadı bile :) Bu sabah ise, işe giderken kangal ayarında bir köpeğin bir bayanıa yaklaştığını gördük. Kızacağız korktu tabi. Köpek kötü niyetle yaklaşmadı ama kızcağız korkunca seyir halinde Dazzer'ı arkadaşıma verdim... Çalıştırdı ve köpek uzaklaştı :))))))))))) Belli olmuyor yani. Eeeeeeeeen son çare olarak güvenilebilir :) . Monopod Dazzer tavsiye ederim... Ama monopod ucuz olmasın, az bişey etli olsun :) .

beratt beratt 17.11.2015 16:25:00

Manda için bir çözümü olan varmıdır ? :)) köpekten daha hızlı koştuklarına şahit oldum bir de o tip tip bakıp burrhhh diye garip ses çıkarmaları yokmu... Riva da sık karşılaştığım ve tırstığım bir canlı .....

myaman myaman 17.11.2015 15:46:00

geçen hafta mogan ve eymirdeydim.bizim çatının sağ tarafında kullanılmayan bir bina var.o tarafa doğru gidiyim dedim.2 tane alman kurdu saolsun kapıda karşıladı :) 200 metre arkamdan eşlik etti.böyle durumlarda en güzeli kaçmak :D eymir dönüşüde sanayinin oldugu bölgeye girme salaklıgında bulundum.3 köpek beni araya aldı.lensle köpeğe vurmak zorunda kaldım..araba varsa sorun yok ama benim gibi arabasızsanız en mantıklısı o bölgeye hiç yanaşmayın.başıboş köpekler genelde bişi yapmaz sadece uzaktan havlar ama zincire bağlanmış köpek biraz saldırgan oluyo

hayabusa hayabusa 17.11.2015 15:41:00

Kardeşim köpeklerden çok korktuğu için biz aşağıdaki ürünü aldık. Amerikan menşeili, 9V pille çalışan en etkin ve yaygın cihaz Dazzer 2. Dazzer 2, yüksek elektronik teknolojiyi kullanarak insanlar tarafından duyulmayan, fakat köpek ve kediler tarafından duyulup, algılanan ve onları taciz eden güçlü ve zararsız bir ses dalgası yayan alettir. Not: Sağır kedi ve köpeklere karşı hiçbir etkisi yoktur. :)

surgeon surgeon 17.11.2015 14:44:00

Her yeni katılım olduğunda, sitede anasayfada liste şeklinde tanıtımın yapıldığı bir alan oluşturulabilir.

alhn alhn 17.11.2015 13:33:00

ilk seste zaten kaçıyorlar :)

karaani karaani 17.11.2015 13:20:00

Yürek ister, :))

alhn alhn 17.11.2015 13:14:00

Bilye atan havalı tabanca.

karaani karaani 17.11.2015 12:55:00

Hoşgeldiniz, Aynı konudan bende çok yakınırım ve köpekten çok korkarım, Nadiratın Nadiratı olsa, Tr nin En güzel fotoğrafı oluşacak olsa, Hiç inmem bile arabadan :) En sağlamı bu, Biber gazı var diyorlar bilmiyorum, Birde Ses cihazı gibi bişey varmış ama büyük köpekleri dahada çıldırtıyormuş :) Siz beni dinleyin, araba iyidir.

tufan tufan 17.11.2015 11:45:00

birde benim köpeklerle aram iyi değildir nedense sevmiyolar beni sizlerdede elbet problem olmuştur bunun için bir tavsiye yada bir öneriniz varsa sevinirim

avşarbey avşarbey 15.11.2015 14:31:00

HOŞ GELDİNİZ ALLAH KOLAYLIK VE SABIR VERSİN . YANDIM KETEN HELVA AMA BU HELVA ÇO GÜZEL VE LEZZETLİ HELVA. YEMESİNİ BİLENE :)

tufan tufan 15.11.2015 13:54:00

herkeze yorumları için teşekkür ediyorum kafamda az çok bir şekil oluştu aslında fotoğrafada uzak değilim şuanda a7 kullanıyorum ama malesef sony e mountta tele lens yok kafama takılan birkaç soru daha var kuş fotoğrafçılığı için hangi saatler daha uygundur fotoğraf için bir yerde beklemekmi daha mantıklı yoksa yürüyüş halindemi olmalıyız birazdan ormanlı tarafına gidip a7 ve minolta 100-300 apo ile fotoğraf çekmeye çalışıcam amacım kaliteli fotoğraftan ziyade fotoğraf karesinde kuş görebilmek bi yerden başlamak lazım :)

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 15.11.2015 12:45:00

Tufan bey hosgeldiniz ..tanısma cok iyi fikir ... Ekipman 1-7d mark 2 2-canon 400 5.6 uzun yillar kullanacaginiz bir ekipman olur.. bir bilenle deneyerek alin ve ikinci el alin. Özgür Kalaycı ve Sadık(engineers) fotolarina bir göz atin.. 7Dm2 alamiyorsaniz 70D ikinci secenek.. En ufak danismak isteyeceginiz durumda 05326979946......arayabilirsiniz..

furtun furtun 15.11.2015 12:37:00

Tufan bey Hoşgeldiniz. Forumda tanışma bölümü güzel bir fikir. Yönetim toplantısında ele alırız. Ekipman konusunda Cihaner beye katılırım.

cihaner62 cihaner62 15.11.2015 11:29:00

Hoşgeldiniz. Kuş çekimi başlayanın kolay bırakamadığı bir hobi. Başlangıç için fiyat kalite olarak en iyi lens canon 400 mm. Yanına body olarak 70D alırsanız çok ucuz ve başarılı başlangıç yapmış olursunuz. Yan yollar diye adlandırılan diğer seçenekler bir süre sonra pişmanlık veriyor. 400 ün 2. eli 2.800 tl, 70D ise sıfırı 2.500 tl. Selamlar.

savgat savgat 15.11.2015 08:56:00

Hoşgeldiniz, bende yalnız başladım ve sonra kafama birşey takıldığında trakuşa danışdım. Çok kısa sürede çok güzel bilgiler öğrendim. Çoğu zaman yalnız çıktım, ama ekip olunca daha güzel ve zevkli oluyor. Bende canon 7d ve 400 mm var, çok memnunum, biraz bütçe meselesi ekipman işi. Tekrar hoşgeldiniz.

abrecchia abrecchia 15.11.2015 03:02:00

Merhaba. Aslında çoğumuz yalnız başladık; kuşlar bir şekilde cezbetti. Sonrası trakus... Yani süreç doğru devam ediyor :) İstanbul için Karaburun ve Riva, kuş gözlem ve fotoğrafçıları tarafından sık ziyaret edilen yerler. Özellikle Riva'ya hangi haftasonu gitseniz mutlaka bir kuşçu ile karşılaşırsınız desem sanırım abartmış olmam. Ortak yapılan arazilerde bilgi paylaşımı faydalı oluyor, ancak temel fotoğrafçılık bilginiz varsa yalnız dahi olsanız zorlanmazsınız. Umarım karşılaşırız, Trakya'ya yolunuz düşerse beklerim. Tekrar hoşgeldiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT