SevgiliOkyayın bir başka notunu da buraya aktarıyorum:
Sayın Trakus ailesi öncelikle birliğimiz hakkında sizlere kısa bilgi vermek istiyorum bu sayede birliğin yapısı ve işleyişi konusunda daha bilinçlenmiş oluruz. Birliğin adı İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği dir.Birliğin kısaltılmış adı , İZKUŞ dur . Birlik merkezi İZMİR (KONAK) dır. Birlik bakanlar kurulu kararıyla 2003 Yılında kurulmuş 5355 sayılı mahalli idare birlikleri kanunu ile 5442 sayılı il idaresi kanunun 56 maddesine göre kurulan ve tüzel kişiliği olan bir kamu kuruluşudur. Birlik üyelerimiz İzmir il özel idaresi, İzmir Büyük Şehir Belediyesi,Çiğli belediyesi,Menemen belediyesi,Sasalı Belediyesi,Seyrek Belediyesi,Maltepe Belediyesi ve Gerenköy Belediyesi dir. Birliğin amacı ise İzmir Kuş Cennetini Korumak,tüm deltadaki eko sistem alanların ve kuşların yaşam alanlarının korunması,hem ulusal hemde uluslar arası düzeyde tanıtım girişimlerinde bulunmak,bölgedeki kuşların,canlı varlıklarını ve doğal yaşamın kalitesini artırmak,bunlar için gerekli, her türlü çalışmayı yapmak ,tedbiri almak ve alanın tatlı su ihtiyacını karşılamaktır. Evet görüldüğü gibi birliğimiz resmi bir kurum olup Türkiye genelinde bu tip alanlar için kurulan ilk resmi kurumdur. Yapısından dolayı Türkiye de örnek gösterilmekte dir. Bu amaçla memeleketimizin tüm sulak alanlarının böyle bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir. Gediz deltası ,habitatları,florası ,faunası ,kuşları,insan faaliyetleri ile akdeniz havzasının en önemli sulak alanıdır. şimdiye kadar alanın yönetiminde olan T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği alanın devri birliğimize geçmiştir. Bu devir teslim yetişirse bu ay yetişmediği takdirde gelecek ay tüm basın kuruluşları önünde Birliğimiz başkanı tarafından kamo oyuna açıklanacak tır. uzun emek ve uğraşılar vererek hazırladığımız yeni projelerle gerek türkiye de olsun gerekse dünya da ses getirecek adımlar atmak üzereyiz. Bu projeler kapsamında Türkiyenin en iyi kuşcularının ve kuş fotoğrafcılarının bir araya geldiği trakuş ailesini aramızda görmekten büyük onur ve mutluluk duyacağız.