Farklı Önerileriniz
msaltik 25.11.2015 09:36:00
Büyük kızım 4 yaşında, Dila... Bir çoğunuz face ten zaten tanıyorsunuzdur :) Kuşlara da merakı var. Martıları, kargaları ayırt edebiliyor diğer kuşlardan şimdilik.
bu sene kreşe başlattık onu. Kreşinde veli günü gibi bir etkinlik yapılıyormuş. Eşim biz de birşey yapsak mı diye sorunca, çocukların da ilgisini çekeceğinden, hem de onlara bir kazanım sağlayabileceğinden, Kuş fotoğrafçılığı hakkında bir sunu, gösteri yapabileceğimi söyledim. Öğretmenleri de bayılmış bu fikre...
3-5 yaş aralığındaki çocukları çok da bunaltmadan ilgilerini çekebilecek, heveslendirebilecek yarım saat, 45 dk gibi bir gösteri de karar kıldım.
düşüncelerim arasında, kamuflaj kıyafetlerimi giyip sınıfa gitmek, makine ve lensimi tripod ile orda sergilemek, tabi kamuflaj ağı ve bazı diğer elemanları da... Dürbün gibi, kuşçunun cep kitabı gibi.
5-6 dakikalık bir fotoğraf gösterisi, akabinde birkaç kuşa ait videolar...
Hatta okulun bahçesinde öğrencilere fotoğraf çektirme gibi şeyler geldi aklıma. En çok da bunu seveceklerini düşündüm.
Kıymetli Trakuş üyelerinin ekleyecekleri neler olur acaba?
gedizmen 25.11.2015 09:57:00 yukarda bahsettiğiniz konulardan ziyade benim önerim... bu çocuklara kuş sesleri, kuş görselleri, dürbün, kuş boyama kitapları, kuşların beslenme şekilleri, kuşlarla ilgili oyunlar, kuş çizgi filmleri veya kuş çizgi karekterlerini tanıtmanız da fayda var derim.. lakin yukarda bahsettiğiniz kamuflaj kıyafeti ile sınafa girerek çocuklara görünmeniz ve çocukların size nasıl bir tepki vereceğini şimdiden merak ettim doğrusu...
DilekveTunç 25.11.2015 20:00:00 Oyunlarla doğayı öğretmek üzere bir kursa katıldım geçtiğimiz Pazar günü. Dokuz tane oyun öğretildi ama farklı yaşlar için. Konuyla ilgili e-posta yollarım. Bir aç haftadır biyolojik çeşitlilik(Kuş, kelebek. vb) eğitim vermeye Anaokullarına gidiyorum üye olduğum vakfın gönülleri ile. 3-4 yaş üstü harika dinliyor. Ancak 3-4 yaş üstünün konsantrasyonunu sürekli kılmak kolay değil. Gördüğüm kadarıyla şarkı ve oyun seviyorlar. Bunlarla ilgisini geri döndürebiliyorsunuz. İsterseniz anaokulları için biyolojik çeşitlilik sunumunu yollarım belki size ilham verir, kuşlar için yapacağınıza. Bu ayki "Meraklı Minik" dergisi (TUBİTAK'ın) kuşlar üzerine, alıp bakarsanız belki oradaki oyunlarla oynatırsınız. Ben de Anaokuluna kuşlu sunum yapmak için fotoğraflı, renkli çizimli ve sesleri olan bir video buldum İngilizce, onu modifiye edip (Türkçe vs.) kullanacağım. E-posta adresinize gönderirim. İlkokullar için Çiğdem Demir arkadaşımız çizgi karakterlerle bir sunum hazırladı, onu gönderebilirim. Bahçede çekim konusunda haklısınız, daha önce daha büyük yaşlar için yaptığımız etkinliklerde çok ilgi çekmişti. Keyifli geçeceğine hiç şüphem yok, Kolaylıklar, dg