TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Farklı Önerileriniz

msaltik msaltik 25.11.2015 09:36:00
Büyük kızım 4 yaşında, Dila... Bir çoğunuz face ten zaten tanıyorsunuzdur :) Kuşlara da merakı var. Martıları, kargaları ayırt edebiliyor diğer kuşlardan şimdilik.

bu sene kreşe başlattık onu. Kreşinde veli günü gibi bir etkinlik yapılıyormuş. Eşim biz de birşey yapsak mı diye sorunca, çocukların da ilgisini çekeceğinden, hem de onlara bir kazanım sağlayabileceğinden, Kuş fotoğrafçılığı hakkında bir sunu, gösteri yapabileceğimi söyledim. Öğretmenleri de bayılmış bu fikre...

3-5 yaş aralığındaki çocukları çok da bunaltmadan ilgilerini çekebilecek, heveslendirebilecek yarım saat, 45 dk gibi bir gösteri de karar kıldım.

düşüncelerim arasında, kamuflaj kıyafetlerimi giyip sınıfa gitmek, makine ve lensimi tripod ile orda sergilemek, tabi kamuflaj ağı ve bazı diğer elemanları da... Dürbün gibi, kuşçunun cep kitabı gibi.

5-6 dakikalık bir fotoğraf gösterisi, akabinde birkaç kuşa ait videolar...

Hatta okulun bahçesinde öğrencilere fotoğraf çektirme gibi şeyler geldi aklıma. En çok da bunu seveceklerini düşündüm.

Kıymetli Trakuş üyelerinin ekleyecekleri neler olur acaba?

gedizmen gedizmen 25.11.2015 09:57:00

yukarda bahsettiğiniz konulardan ziyade benim önerim... bu çocuklara kuş sesleri, kuş görselleri, dürbün, kuş boyama kitapları, kuşların beslenme şekilleri, kuşlarla ilgili oyunlar, kuş çizgi filmleri veya kuş çizgi karekterlerini tanıtmanız da fayda var derim.. lakin yukarda bahsettiğiniz kamuflaj kıyafeti ile sınafa girerek çocuklara görünmeniz ve çocukların size nasıl bir tepki vereceğini şimdiden merak ettim doğrusu...

msaltik msaltik 25.11.2015 10:00:00

3D kamuflajım yok. bildiğimiz mont ve pantolon işte :)

msaltik msaltik 25.11.2015 10:01:00

diğer önerileri not aldım. teşekkür ederim.

gedizmen gedizmen 25.11.2015 10:06:00

şimdi oldu.. püsküllü müsküllü, kabarık bir şey olsaydı sıkıntı olabilirdi diye düşünüyorum.....

furtun furtun 25.11.2015 10:11:00

Çocuklar söz konusun olunca bence kuş Gözlemciliği, dürbün ön planda olmalı.

msaltik msaltik 25.11.2015 10:12:00

aramızda kalsın, ondan ben de korkuyorum :)

msaltik msaltik 25.11.2015 10:13:00

bkz. Trakuş Karacabey Kampı diyorsun sanırım Ömer abi...

abrecchia abrecchia 25.11.2015 10:55:00

Ben de geçen yıl kızımın sınıfına bir sunum yaptım. (4-5 yaş grubu) Çok basit, onların anlayacağı ve sıkılmayacağı 8-10 görselle kuş gözlemciliği (bulabilirsem sunumu gönderebilirim) Sonrasında serçe, ağaç serçesi (yanakta siyah leke) ve söğüt serçesi ayrımı çalıştık. Hemen öğrendiler :) çünkü bahçede bile görebilecekleri türler. Getirdiğim bir kaç dürbünü , kuş kitaplarını ve foto ekipmanlarını incelediler. Finalde , getirdiğim kuş şekillerini boyama çalışması yaptık, istedikleri renkleri kullandılar. Onlar kadar ben de keyif aldım.

msaltik msaltik 25.11.2015 11:07:00

ağaç serçesini ben zor kerttim ya :) daha bildik kuşları deniyim :) Dila gibi martı, karga falan :) benim için de eğlenceli olacağını düşünüyorum. Garip garip sorular da geliyor değil mi :) Hatta videoya kaydetmek lazım bunu komple

msaltik msaltik 25.11.2015 11:42:00

teşekkürler Kutup martısını niye kimse söylemiyor :) O zaman yapılan ropörtajları bu işe gönül verenler, düştükleri pozisyonları da ekliyim

avşarbey avşarbey 25.11.2015 12:06:00

Allah kolaylık versin aga ne diyelimm..

dursunbal dursunbal 25.11.2015 12:45:00

Murat Bey; Bence sınıfı kaydedecekseniz kamerayı görmemeliler, sıkılıp gerilebilirler. ve en önemlisi kuşların kafeste neler hissettiği anlatılabilir.

msaltik msaltik 25.11.2015 13:05:00

yok be Dursun Bey, onlar bizim zamanımızdaydı :) şimdi neden 3D çekmiyorsun falan diye fırça bile yeriz :)

alhn alhn 25.11.2015 13:54:00

oyuncakçılarda kuşların daha çok bez oyuncakları olmalı, ayı aslan maymun var ama kuş temelli oyuncaklar çok az. mesela çocuklara bezden puffin güzel olurdu.

msaltik msaltik 25.11.2015 15:30:00

hakikaten, girdiğimiz oyuncakçılar geldi aklıma, kuş yok. fare bile var :) eşek bile var, kuş yok... Kuş çizgi film kahramanı bile yok.

msaltik msaltik 25.11.2015 15:31:00

düzeltiyorum, tweety var :)

msaltik msaltik 25.11.2015 16:00:00

Kanarya'dır heralde diye düşünmüştüm, 1-2 google ile ağırlık görüşün o olduğunu gördüm. Civciv değil en azından :) Yalnız lütfen bu konunun devamında Tweety kostümü giy, öyle sunu yap deme :)))))

alhn alhn 25.11.2015 16:02:00

bezden ve tahtadan oyma kuşlar iskoçyada vardi, belkide ülkedeki kuşcu sayısı arttıkca oyuncakcılarda oyuncaklarını getirir.

msaltik msaltik 25.11.2015 16:06:00

Oyuncak yok ama av malzemeleri için var http://www.decathlon.com.tr/erkek-yapay-ordek-muhre-id_8113355.html açıklamaya bakar mısınız? "Ördekleri istenen alana çekmek için idealdir." .

alhn alhn 25.11.2015 16:12:00

bende kaz ve ordek dudugu var, yegenimin cok hosuna gidiyor hel geldiginde evin ici sulak alan gibi sesten gecilmiyor :) mesela onlardan hediye verilebilir cocuklara ama anne ve babalarina yazik olur. Kostumde fena fikir degilmis :)

DilekveTunç DilekveTunç 25.11.2015 20:00:00

Oyunlarla doğayı öğretmek üzere bir kursa katıldım geçtiğimiz Pazar günü. Dokuz tane oyun öğretildi ama farklı yaşlar için. Konuyla ilgili e-posta yollarım. Bir aç haftadır biyolojik çeşitlilik(Kuş, kelebek. vb) eğitim vermeye Anaokullarına gidiyorum üye olduğum vakfın gönülleri ile. 3-4 yaş üstü harika dinliyor. Ancak 3-4 yaş üstünün konsantrasyonunu sürekli kılmak kolay değil. Gördüğüm kadarıyla şarkı ve oyun seviyorlar. Bunlarla ilgisini geri döndürebiliyorsunuz. İsterseniz anaokulları için biyolojik çeşitlilik sunumunu yollarım belki size ilham verir, kuşlar için yapacağınıza. Bu ayki "Meraklı Minik" dergisi (TUBİTAK'ın) kuşlar üzerine, alıp bakarsanız belki oradaki oyunlarla oynatırsınız. Ben de Anaokuluna kuşlu sunum yapmak için fotoğraflı, renkli çizimli ve sesleri olan bir video buldum İngilizce, onu modifiye edip (Türkçe vs.) kullanacağım. E-posta adresinize gönderirim. İlkokullar için Çiğdem Demir arkadaşımız çizgi karakterlerle bir sunum hazırladı, onu gönderebilirim. Bahçede çekim konusunda haklısınız, daha önce daha büyük yaşlar için yaptığımız etkinliklerde çok ilgi çekmişti. Keyifli geçeceğine hiç şüphem yok, Kolaylıklar, dg

DilekveTunç DilekveTunç 25.11.2015 20:45:00

Kuşlarla ilgi çocuklara oynatabileceğimiz oyunlar bilen varsa, paylaşırsa seviniriz. dg

msaltik msaltik 25.11.2015 20:55:00

mail'ler geldi Dilek Hanım. teşekkür ederim. Yarın hemen inceleyeceğim.

abrecchia abrecchia 25.11.2015 21:42:00

"Meraklı Minik (tübitak)" ben de bu ay almıştım, tavsiye ederim.

plmt plmt 25.11.2015 22:02:00

Konu çocuklar olunca yazmadan geçemedim. Sunum sonrası hediye olarak belki kuş maskeleri dağıtabilirsiniz. Normal a4 kağıda basınca kolay yıpranabiliyor ya da lastik takarken kolayca yırtılabiliyor. Hem bu maskeleri çocuklar kendileri boyadığı için onlar için oldukça zevkli olacaktır. Biz kuş gözlem topluluğu ile çocuklara yönelik yaptığımız her etkinlikte kullanıyoruz ve belli bir anaokul seviyesinden 10-12 yaş çocuklara kadar oldukça ilgi çekiyor. Kreşte ne olur bilemiyorum. Maskleri nerden bulabilirim derseniz google'a -rspb bird mask- yazarsanız bulabilirsiniz. Biraz araştırma ile çok daha farklıları da bulunabilir. Selamlar.

d40x d40x 25.11.2015 23:14:00

Murat bey mini mini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu yu hep beraber görsel eşliğinde canlandırabilirsiniz çok eğleneceklerine eminim daha çok küçükler maskeler ve kuş sesleride olabilir işiniz zor kolay gelsin selamlar

hayabusa hayabusa 26.11.2015 04:04:00

Murat bey, Çocuklara birer tane sizin kağıttan katlayıp hazırlayacağınız origami-kuş verebilrseniz, kuşların zihinlerinde daha uzun süre yer edinmelerine vesile olabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden kuş-origamilerini pdf olarak indirebilirseniz, katlama diyagramlarını izleyerek origamileri katlayabilirsiniz. Daha sonra, çocuklar kendi origami kuşlarını kendileri boyarlar; ortaya çok ilginç renk kombinasyonları çıkacaktır ve bunun üzerinde konuşmalarını da istemek ve de onları dinlemek son derece keyifli olabilecektir. Canon Creative Park: 1. Güvercin/Pigeon: http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0000148/index.html 2. Leylek/Crane: http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0000220/index.html 3. Duck/Ördek http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0000453/index.html Kolay gelsin.

msaltik msaltik 26.11.2015 08:09:00

akıl akıldan üstündür işte, çok teşekkür ederim hepinize. Çok güzel öneriler geldi. Zaman sınırlamasına göre bunları değerlendireceğim.

haniferkan haniferkan 26.11.2015 09:15:00

güzel bi etkinlik olacağından eminim. 5-6 dakika sunum o yaştaki çocuklar için fazla, dikkat süreleri daha az çünkü. 3-4 dakika şimdilik onların dikkatini tam çekip tamamını izletmeye yeter. ayrıca kamuflajla gitme fikrini bi kez daha düşünün derim :) affına sığınarak ekleyim dedim fikirlerimi, kolay gelsin.

DilekveTunç DilekveTunç 26.11.2015 20:16:00

Istanbul da olanlar NGBB de origami kursu (4-16 yaş) ilgisini ceken olur mu bilmem. http://www.ngbb.org.tr/tr/ziyaretci-rehberi/etkinlik-takvimi-ngbb/icalrepeat.detail/2015/12/20/859/-/origami-yapal-m.html Maske cizimi yok denecek kadar azdi bende oneri iyi oldu tesekkurler. dg

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT