TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğrafları Saklama - Yedekleme

beratt beratt 27.11.2015 14:41:00
Bilmeyenler için fikir olur diye konuyu açıyorum
Daha önce Samsung marka 2 tane harici diskimin durduk yere arıza vermesi dolayısıyla bir çok fotoğraf ve kıymetli belgelerimi kaybettim
sonrasında ise Western Digital WD marka bir HD aldım 2 seneyi geçti sorunsuz bir şekilde kullanıyorum hatta geçen gün 1,5+ mt yükseklikten düşürdüm ve hala sağlam
alırken de cok araştırmıştım ve cok memnunum hatta laptop ın da diskini değiştirip WD marka disk aldım..
1TB fiyatı ise 185tl + - civarında şuan

Bunun haricinde ise
Yandex ve Google ın ve diğer firmaları bulut veri yükleme sistemleri mevcut
fakat gerek hız gerek güvenilirlik gerekçesi ile bu 2 firmayı kullanıyorum
en kullanışlı olanı ise Yandex Disk

bilgisayarınıza harici sürücü olarak kurulabiliyor dosyalarınızı direkt olarak atabiliyorsunuz sanki Pc de bir harici disk varmış gibi
onun haricinde telefon dan erişimi de oldukça kullanışlı ve çok basit ayrıca Türkçe
bir hesap oluşturmanız durumunda firma size 10GB ücretsiz alan veriyor
yükseltmek istemeniz durumunda ise ayda 2$ dan başlayan farklı kapasitede ki alanları size sunuyor
ve bu diski sürekli kullanmanız durumunda size hediye kapasite vermektedir

ben cok sık bir şekilde kullanıyorum bu sistemi
içersinde kıymetli dosyalarım ve aile fotoğraflarım bunun haricinde ise türlere ait güzel fotoğraflarım mevcut
istediğim bilgisayardan ve telefondan bu dosyalara rahatlıkla ulaşabiliyorum

ücretsiz 10GB alanı kullanmak için
https://disk.yandex.com.tr
dilerseniz küçük bir bütçe ile diskin kapasitesini arttırabilir dosyalarınızı saklayabilirsiniz

şunu da ekleyim
yandex diskin en sevdiğim özelliği ise
ör: baykuş adlı bir klasör oluşturdunuz bunu paylaşıma açarsanız size bir bağlantı adresi veriyor bu adresi dilediğiniz kişiler ile paylaşmanız durumunda - klasörü kendi bilgisayarlarına indirebiliyorlar

msaltik msaltik 1.12.2015 06:33:00

Optik medyalar her zaman en büyük problemli grub. SSD ler dediğiniz gibi daha güvenli ama bence 1 tık... Ben artık jpeglerimi, evde, telefonda, iş yerinde, taşınabikir diskimde ve evdeki masaüstünde saklıyorum NEF leri mi de, evdeki masaüstü ve iş yerindeki makinemde E birinden birini kurtarırım heralde :) Jpeg ağırlıklı bi koruma olmuş benimki

sezmez sezmez 30.11.2015 22:53:00

Diskler her zaman sıkıntı yaratabilecek potansiyele sahip, aslında en sağlıklısı SSD Diskler. Ya da BD-RW medya. Uzak bir sunucuda yer kiralamak da ayrı bir çözüm ya da Banka kasası :) Veriler arttıkça bu konudaki paranoyalar da artıyor :)

msaltik msaltik 30.11.2015 20:57:00

Ben zaman içinde WD ve seagate de kullandım. Sadce Toshiba diskim bozuldu. Şu an Samsung disk kullanıyorum ve memnunum Wd diskimi satmıştım. Sattığım kişi masasında çalışır vaziyette tutarken birisi gelio dirseğini üstüne bastırmış. Ve diskten tık yık sesler geliyordu. Bu harici müdahale ne kdr fikir verir bilmiyorum ama WD ye de güvenirim SAMSUNG un tüm ürünlerine güveniyorum zatem

beratt beratt 30.11.2015 20:39:00

Hitachi bende kullandım fakat kafa atma sorunu yaşadım belki benim şanssızlığım dı fakat araştırdığımda yetkili bir firma bulamamıştım fakat WD ve Seagate in iyi olduğunu çoğu yerde okuyorum birde bu HD lerin bir üst segment olan ürünleri var biraz daha yüksek fiyatlı fakat malzeme ve teknik ekipman olarak daha iyi olduğunu belirtiyorlar alırken 1 kere almak lazım bu tip ürünlerde para 2,planda kalmalı diye düşünüyorum

alhn alhn 30.11.2015 19:53:00

Ben Verbatim ve WD kullanıyorum, çok memnunum. 4TB Hitachiden bende istiyorum, iyi olduğunu bende okumuştum

Ercan3 Ercan3 30.11.2015 19:09:00

Bir dönem ana yedekleme amacıyla kullandığım 3-4 aylık bir Seagate External HDD bozulunca ve içindeki fotoğrafları kurtarmak için ciddi bir tutar ödemek zorunda kalınca araştırmıştım. Hatta veri kurtarma şirketleriyle de konuşmuştum. Elde ettiğim bilgilere göre en güvenilir HDD modelleri sırasıyla: * Hitachi * Western Digital * Seagate şeklinde sıralanıyor. Bu sıralama yüzbinlerce disklerin arızalanma verileriyle elde edilmiş gerçek sonuçlara dayanıyor. Bir örnek incelemeyi http://lifehacker.com/the-most-and-least-reliable-hard-drive-brands-1505797966 sayfasında görebilirsiniz. Hitachi bildiğim kadarıyla Türkiye'de distribütörü olmayan bir marka, ben yurtdışından 2 ve 4 TB'lık dahili olanlarından getirttim ve 2 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Yedekleme için küçük boyutlu ev kullanımına uygun NAS cihazlarını da kullanabilirsiniz. Bunlar RAID denilen veriyi farklı disklere bölerek saklayan bir sistem kullanıyor ve RAID değerine göre güvenlik düzeyi de artıyor. Böylece içindeki disklerden biri bozulsa bile aynı özellikte yeni bir disk takarak hiç bir veri kaybı olmadan tüm verilerinize ulaşabiliyorsunuz. Bulutta yedeklemek de veriye her yerden ulaşmak için güzel bir seçenek. Ancak çok fazla fotoğraf çekiyor ve RAW datanız fazla ise fiber hattınız da yoksa bu biraz bunaltıcı olabilir. Berat Beyin yaptığı gibi seçerek yüklenirse kullanışlı bir yol.

Ressam06 Ressam06 30.11.2015 16:51:00

Bende 3 adet 2 tb lık seagate var 3 yıldı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım, ayrıca 500 mb lık wd var oda çok sorunsuz, samsungları daha önce bilgisayar kasasında kullandım kısa sürede arıza ve ses yapan harddisklerdi. Bir daha kullanmadım. Sonra hep seagate veya WD kullandım. Çokda memnunum. Yandex i ilk defa duydum, o konuda da teşekkürlerimi iletiyorum. Deneyeceğim.

hayabusa hayabusa 27.11.2015 21:19:00

Seagate ve Western Digital gerçek HDD üreticileri ve bu iki marka son derece güvenilir. Ancak, içlerinde hızla dönen hard diskler olduğunu da unutmamak gerekir. Benim sistemim : 1. Orijinal Bilgisayar HDD 2. Harici HDD(3 adet) 3. DVD-R(Verbatim 4X write, 2 kopya) 4. Kaliteli USB flash drive(Sandisk, Team 4-8 kopya)(En çok güvendiğim)

emekli06 emekli06 27.11.2015 19:37:00

Ben de 4 yıldan bu yana Western digital 1TB kullanıyorum, kafi gelmez oldu geçen yıl 2 TB lık olanından aldım ve gayet memnunum.

turhan98 turhan98 27.11.2015 17:55:00

Segate marka 1 TB lik Harddisk kullanıyorum. Tavsiyem google yada yandex gibi internet üzerinden saklama yapmamanız. Çünkü bilgisayarınıza bişey oldu ve reset atılması gerekiyor. Sonra lazım olan fotoğrafları geri almak için tekrar indireceksiniz. Hem zamanınız gidecek hemde daha çok internet kotası kullanımınız olacaktır. Tavsiyem en az 1 TB lik harddisk

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT