Bilmeyenler için fikir olur diye konuyu açıyorum
Daha önce Samsung marka 2 tane harici diskimin durduk yere arıza vermesi dolayısıyla bir çok fotoğraf ve kıymetli belgelerimi kaybettim
sonrasında ise Western Digital WD marka bir HD aldım 2 seneyi geçti sorunsuz bir şekilde kullanıyorum hatta geçen gün 1,5+ mt yükseklikten düşürdüm ve hala sağlam
alırken de cok araştırmıştım ve cok memnunum hatta laptop ın da diskini değiştirip WD marka disk aldım..
1TB fiyatı ise 185tl + - civarında şuan
Bunun haricinde ise
Yandex ve Google ın ve diğer firmaları bulut veri yükleme sistemleri mevcut
fakat gerek hız gerek güvenilirlik gerekçesi ile bu 2 firmayı kullanıyorum
en kullanışlı olanı ise Yandex Disk
bilgisayarınıza harici sürücü olarak kurulabiliyor dosyalarınızı direkt olarak atabiliyorsunuz sanki Pc de bir harici disk varmış gibi
onun haricinde telefon dan erişimi de oldukça kullanışlı ve çok basit ayrıca Türkçe
bir hesap oluşturmanız durumunda firma size 10GB ücretsiz alan veriyor
yükseltmek istemeniz durumunda ise ayda 2$ dan başlayan farklı kapasitede ki alanları size sunuyor
ve bu diski sürekli kullanmanız durumunda size hediye kapasite vermektedir
ben cok sık bir şekilde kullanıyorum bu sistemi
içersinde kıymetli dosyalarım ve aile fotoğraflarım bunun haricinde ise türlere ait güzel fotoğraflarım mevcut
istediğim bilgisayardan ve telefondan bu dosyalara rahatlıkla ulaşabiliyorum
ücretsiz 10GB alanı kullanmak için
https://disk.yandex.com.trdilerseniz küçük bir bütçe ile diskin kapasitesini arttırabilir dosyalarınızı saklayabilirsiniz
şunu da ekleyim
yandex diskin en sevdiğim özelliği ise
ör: baykuş adlı bir klasör oluşturdunuz bunu paylaşıma açarsanız size bir bağlantı adresi veriyor bu adresi dilediğiniz kişiler ile paylaşmanız durumunda - klasörü kendi bilgisayarlarına indirebiliyorlar