Tedavi merkezini 30 yıldır ziyaret eder,son 5 yıldır da ihtiyaçlarını takip ederim. Bu konuda,başta Orman ve Su İşleri Bakanı,Gemel Müdürler,Fakülte Dekanı dahil bir çok bürokratla,milletvekiliyle görüştüm,görüşüyorum. Bakan Bey'in yönlendirdiği Genel Müdürler ; Çatalca yöresinde 100 000 m2 kadar bir araziyi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tahsis edeceklerine, Dekan Bey,İÜ Avcılar Yerleşkesi içinde yeteri kadar bir alanı tahsis edeceğine söz verdiler. Bu gün gelinen nokta ; Dekan Bey söz verdikleri gibi,araziyi bir yıl kadar evvel tahsis ettiler. Hepsi bu. Geçenlerde ziyaret ettiğimde gördüm ki,bu işe kendini adamış,Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Serhat Özsoy Hocamız,hem,amele,hem çıraklık,hem ustalık,hem kalfalık,hem sponsorluk yapıyor ve Allahın bir kulundan,bir gıdım destek,tek kuruş para almadan,tatil,bayram demeden cansiperane çalışıyor.Tüm giderleri kendi cebinden ödeyerek, çok sevdiği yırtıcılar için bir kafesi tamamlamak üzere. İhtiyaçlar neler ; 1-Yırtıcılar için 15x9x4 m boyutlarında bir adet kafes.(Hocamız tamamlemek üzere.) 2-Güvercinler için bir adet ahşap kafes.(Hocamız bunu da tamamlamış) 3-Leylekler için 24x10x5 m boyutlarında ve ek olarak 30 m2 kadar kapalı alanı olan bir kafes.(Aradığım ortak bir arkadaşımız beni kırmadı,yakınları ile birlikte bu kafesin yapımını üstlendi.Yılbaşı gibi yetişir sanırım) 4-Martılar için 15x5x3 m boyutlarında bir kafes. 5-Memeliler için (karaca,geyik,karakulak vs) 10x5x2.20 boyutlarında bir adet ahşşap,kapalı sığınak. Bu son ikisinin gönüllüler ordusunun desteğine ihtiyacı var. 25 yıldır tanıdığım Prof.Serhat Hocam,akçeli işlere girmek istemez,şov yapmayı hiç sevmez. Bu forum çerçevesinde ne yapabiliriz derseniz ; Katkı sağlayacak gönüldaşlar çıkarsa (ki hiç umudum yok) birikimleri,kendi aralarından seçecekleri bir mutemette toplayabilirler.Gerisi gelir. Sevgili Dilek,Sevgili Tunç,Sevgili Nükhet,Sevgili Mustafa duyarlılığınız için teşekkür ederim. 13 aralık 2015 İstanbul. Fikret Can (532 216 92 84)