FF ile kuş olmaz bana komik geliyor. Lensin orta bölümünü kullanan makine ile lensin tamamını kullanan makinenin farkı ne ? 2 katı büyüklükteki sensörle aynı MP değeri sunuluyorsa, sanırım büyük sensörle daha fazla detay elde edileceği yorumu yapılabilir. Yine bu Crop mu FF mi kısır döngüsüne gidiyo iş. 7100'de çok iyi koşullarda çekim yapmıyorsan, çok fazla gayret sarfetmen gerekiyor. Bunu başarabilirsin. Ama kuş döndü, kaçtı öbür dala gitti. takip edeyim, havada yakalayayım gibi anlık durumlarla karşılaşırsan yine 10 kareden 2-3 kare ancak kalır gibime geliyor. 24MP çok fazla o sensöre... 18-20 olsaydı bu kadar göze batmazdı. Bunlar amatör ve beceriksiz birinin yorumları tabi. Aynı ekipmana sadece FF body takarak beceriksizliğimi indirgediğimi görüyorum. Ben bu yönde yorum yapabilirim. 7100'de yaşadığım bulanıklığı, iso 200'de bile oluşan çamurumsu yapıyı ne D600'de ne D750 yaşamadım. Yani o kadar yaşamadım. illa el titretiyorum, kuş hareket ediyor, bişey oluyor... 10 karede 10 alıyorum diyen var mıdır? Yine benim beceriksizlik düzeyim gözönüne alınırsa, 7100'de sabit duran bir kuşa 30-40 foto çekiyorsam FF'le 10-15 kare yetiyordu. 7100'de emin olamıyorum, illa bi yerinden tüyü net çıkmayacak, focus kaçacak falan diye. ama FF'lerimde endişe duymuyorum... Onlarda ne oluyor, işte kuşun gözü kapalı çıktı, içteki perde açıkken çıktı, gölge gözüne geldi gibi müdahale edemeyeceğimiz konular... Ben ısınamadım baştan beri bilemiyorum. Aynı koşullarda kullandığım makineler arasındaki bu kadar fark sadece benden mi kaynaklanıyor. Onu da çok kabul edemiyorum. Ama bi yetersizliğim olduğunun da farkındayım