TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tekil Pixel Boyutu

beratt beratt 15.12.2015 20:41:00
danışmak istediğim bir konu var sizlere
dslr makinelerin pixel boyutları hakkında
geçen sene Nikon D7100 aldım D200 ile beraber kullanıyordum
aralarında teknik fark tabiki var fakat :
D7100 ile çektiğim fotoğraflar net değildi
örneğin 10 kareden 2 3 tanesi net iken
D200 de ise 10 kareden 7 8 tanesi nettir
makineyi daha tanımıyorum dedim geçiştirdim
trakus karacabey kampında ise Okan Abi ile aynı bodyleri kullanırken oda söyledi net çıkmıyor diye sonra D7000 i kullandı gayet net - titreşimsiz kareler çıktı..
aynı durumda D200 ü kullanınca onda da net fotoğraflar almaya başladım

biraz nette araştırınca durumu, tekil pixel boyutundan kaynaklandığını okudum..
bugün ise Nikon D7200 e baktım internetten örnek fotoğraflar ve özelliklerine
tekil sensör boyutları :

Nikon D7000 : 22.9 µm²
Nikon D7100 : 15.3 µm²
Nikon D7200 : 15.3 µm²

ek bilgi olarak ise Nikon D300s : 30.5 µm² ( D200 de bu rakam da yada buna yakındır )
Nikon D750 : 35.4 µm²

D7100 den sonra D7200 ün daha iyi olacağını düşünürken tekil sensör boyutlarının aynı olmasından D7100 de yaşanılan sorunu D7200 de de yaşanması olağan... durumu ortaya çıkıyor

bu 3 body arasından D7000 daha mantıklı oluyor

FAKAT : fotoğraflarımız da illaki crop yapıyoruz D200 ve D7100 ün croplarında dünya fark var
Bu durumda hangi bodyi almak daha doğru ?

D7000 ve D7200 ?

çok derin bir teknik bilgim yok bu konuda fakat aklımdaydı bir süredir bu konuyu paylaşmak,, fikri olan birşeyler yazarsa bende öğrenmiş olurum

beratt beratt 21.12.2015 18:39:00

olayı şöyle özetliyorum daha iyi olur sanırım : bilgileri bir web sitesinden aldım ayrıca yorumumu da katıyorum : D7100 sensör boyutları 23,6 15,7 pixel boyutları 6000 x 4000 tekil pixel boyutu 254 x 254 D800 sensör boyutları 36 - 24 pixel boyutları 7360 x 4912 pixel boyutları 204 x 204 bir otobüs düşünün 6000 x 4000 boyutlarında ve 254 yolcusu var başka bir otobüs düşünün 7360 x 4912 boyutlarında ve 204 yolcusu var hangi otobüs daha rahattır ? d800 daha büyük bir otobüs ve yolcusu da d7100 e göre daha az ve yolcular daha rahat gibi bir mantık yürüttüm kendimce birde D7000 e bakalım D7100 ile beraber D7100 sensör boyutları 23,6 15,7 pixel boyutları 6000 x 4000 tekil pixel boyutu 254 x 254 D7000 sensör boyutları 23,6 15,7 pixel boyutları 4928 x 3264 tekil pixel boyutu 208 x 208 7100 ve 7000 de pixel boyutuna bakmıyorum çünkü biz metrelerce büyüklüğünde baskı almıyoruz ve dibine kadar da crop yapmıyoruz ( biliyoruz ki fazla crop un fotoğrafı bozduğunu ) bu titreme olayı tekil pixel boyutundan kaynaklı D7100 de o pixel boyutlarına o tekil pixeller uymuyor en ufak bir titreme netsiz fotoğrafları ortaya çıkartıyor.. ben böyle anladım ve böyle özetledim yanlış düşünüyorsam düzeltin :) selamlar

beratt beratt 21.12.2015 17:47:00

Ali abi Ben kotu body demedim yanlis anlasilmasin :) Hiz konusunda kararlilik ve hizli af de bir sorunum yoktu Fakat o sensor o mp i kaldirmiyor Ve fotograflarda ise en ufacik bir titreme buyuk bir netsizlige sebep oluyor Burada firmanin yaptigi O sensorlere kocaman megapixeli yukluyorlar ve oda kaldiramiyor.. 1 otomobile 10 kisi bindirmek gb...

zien zien 21.12.2015 17:13:00

Tüketiciyi kandırmak demeyelim de ekonomik yolla tüketiciye yetecek ürünler üretme gayreti var bence... D7100 gayet yeterli de (şahsi kanaatim) D7200 çok daha iyi. Her iki gövde D300s den sağlamlık ve hız dışında çok daha iyi... Aşağıdaki iki yazıma bir bakın bence. Sadece sensör kalitesi olarak da D7100 ve D7200 en iyi kroplu DSLR gövdeler hala... http://www.senelfoto.com/en-guclu-sensor-hangisi/ http://www.senelfoto.com/canon-7d-mark-ii-sensor/

beratt beratt 21.12.2015 15:46:00

ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bilmediğim bir konuda yardım rica ettim herkes kendince fikirlerini beyan etti açıkçası hoşuma gitti zor bir alan yaban hayatı fotoğrafçılığı geçmişe bakınca ilerlemeye kaydetmişim fakat teknik olarak eksikler mevcut bunları tamamlamak adına tecrübelerden faydalanmak istiyorum ekipmanlarımı bir tık ileri yükseltebilsem eminim çektiğim fotoğraflar da bir tık ileri düzeyde olacak fakat bu işin sonu yok pahalı ekipman iyi iş yapar demiyorum ama yaptığıda oluyor bunu es geçemem ben mevcut şartlarda fotoğraflarımın 1 tık ileri gitmesini istiyorum body gerçekten önemli burada D200 ile portre çekimler yaptım zira 7100 ile aynı tadı alamadım fakat iş kuş ve yaban hayatına gelince d200 bu alana uygun değil daha güncel bir body almak istiyorum 7100 kötü değil fakat ben ısınamadım fotoğrafların titrek çıkması olayına belki de ilk defa bu alanda yüksek mp li bir ekipman kullanıyordum fakat bana kalırsa 7100 yada bu seriler tüketiciyi kandıma amaçlı bodyler.. fazla mp koyalım ki güzel çektiğini sansınlar.. gibi bir izlenim zaten vardı kullanıcılarda bu da firmanın işine yaramış.. olay öyle değilmiş şansımı tekrar 7100 değil de tekil pixeli büyük olan 7000 yada Bora abinin tavsiyesi üzerine 7200 den yana kullanabilirim zira AF çok önemli bizde 7200 ünde af si kendi dalında bahsettiğim bodylerden dha iyi kolay değil para harcıyorum, tavsiyeler üzerine bütçem dahilinde en güzelini almak isterim

zien zien 21.12.2015 15:29:00

Güzel yorumunuz vesilesiyle bir değerlendirme toparlama yapmak istedim... Usta fotoğrafçılardan ekipman önemli değil önemli olan fotoğrafçı sözlerini duymuşsunuzdur. Hatta en iyi tencereye sahip olanın en iyi ahçı mı olacağı veya en pahalı daktilosu olanın en iyi yazar mı olacağı değerlendirmesi vs. Ama tüm bunları söyleyen fotoğrafçılar en iyi optikleri ve gövdeleri kullanırlar :) Sizde bunu kısaca kendi hikayenizle anlatmışsınız. 70-300 ve 150-500mm den sonra 400mm ile fotoğrafların nasıl değiştiğini... Cep telefonu ile sokak fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Veya iyi bir aynasız kamera ile belgesel fotoğrafçılık. Ama konu yaban hayatı olunca imkanlar dahilinde en iyi ekipmana sahip olmak önemlidir. Bütçeyi zorlamak gerekir. Ve 300mm bir lens örneğinden yola çıkacak olursak f/4 ile f/2.8 arasında epey fark vardır ve bu etiketinde de kendisini gösterir. Portre, moda, spor ve yaban hayatı fotoğrafçıları teknik konuları daha fazla konuşmalarının asıl nedeni de işte budur. iyi ekipman çok daha fazla hız ve esneklik demektir. Zaten zor olan çekim koşullarında bir de ekipman kişiyi kısıtlayınca bazen çok sinir bozucu olabiliyor...

engineergs engineergs 19.12.2015 21:19:00

Arkadaşlar bilginize saygı duyuyorum birilerinin teknolojik gelişim ve imkanları irdeleyip biz amatörlere yol göstermesi şart.Ben kendi açımdan olayı düşününce ekipman konusunu o kadar derin düşünmedim hiç.Mesela ilk kuş çekmeye D80 ve 70-300 ile başladım.70-300 dediğim vr siz bedavaya dağıtılanlardan,satmaya çalıştığımda Hayyam da kimse fiyat vermedi.Sonra D80 in önüne sigma 150-500 aldım OS li ama hiç os yi açmadım,detay kaybı yapar yazan bir forum okuduğum için,doğrumu bilmiyordum hala da bilmiyorum:))sonra çok kıymetli bir dostumun destek ve teşfikiyle 7d m2 ve 400 5.6 ya geçtim.Önce ki ekipmanla kıyaslanmayacak kadar beni rahatlattı.Önceki lens çok zor lensti.En sonunda yani sonuç olarak tekil piksel boyutunu ya da acayip sensör özelliklerini hiç öğrenemedim,illaki çok büyük önemi var,doğada hayvanlara nasıl yaklaşmam gerektiğini,7-8 saat bekleyip tek sefer denklanşöre basamayıp sağlık olsun demeyi öğrendim.Kuşa ve doğaya yakın olmak en önemli durum bana göre.Bildiğiniz teknolojik durumlarıda kıskanıyorum bu arada. Selamlar saygılar.

beratt beratt 19.12.2015 20:12:00

af ve buffer ın iyileşmesi çok güzel zira buffer sorununu fazlası ile yaşıyorduk af de iyileşince tele lens ler ile daha performanslı olacak zira hala aklımı kurcalayan tekil pixel boyutu...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 17.12.2015 21:11:00

d7200 fazla crop imkanı vermesi yanında af si ve buffer ı olarak iyi durumda.

beratt beratt 17.12.2015 13:49:00

D7000 - D7200 arasında kalsam tercih ne olabilir ? tekil sensör büyüklüğü ile D7000 mi yoksa daha fazla crop şansı tanıyan D7200 mü bu son başka birşey sormayacağım :)

msaltik msaltik 17.12.2015 08:22:00

aslında herkes herkesle örtüşmüş :))) kimse farklı birşey yazmamış ki . Yeni bir Crop-FF başlığında görüşmek üzere :) .

beratt beratt 16.12.2015 16:38:00

yorumlarınıza tek tek kendimce cevap vereyim Göker Abi termal yada farklı sebeplerden sorunum yok D7100 ile zira 50mm 1,8 ile ürün çekimleri yaptım detaylar gerçekten harika ( D200 ile kıyaslıyorum başka body kullanmadım uzun süreli nikonda ) fakat örneğin 600mm de en ufak bir titreme fotoğrafı cropladığım da inanılmaz bir netsizliği cıkartıyor ortaya 5xxx küsür fotoğraf boyutunda crop full hd düzenleme yaptığımda emekler gerçekten boşa gidiyor D200 de ise bunu yaşamıyorum ( tekil sensör boyut farkı ) FF 750 ile deneme şansım var ondan sonra kararımı vereceğim Murat Abi, ff ile kuş olmaz demedim elimde 500 600 f4 prime olsa inan ilk body seçeneğim bir ff olacaktır düğün çekimlerinde 5dm2 kullandım vermiş olduğu detay ve arka planı yok etmesi herzaman hoşuma gitmiştir zira bunu croplu body ile çekimlerde bu tadı alamadım fakat telezoom lens ile ff body ne olur ? bilemiyorum denemek lazım hangisi mantıklı ise o tercih edilir tabiki ff in benim sorunum da sı sensör büyüklüğü olup bana daha net titreşimsiz fotoğraflar verecek olmasıdır Ali Abi, benim de sorunum tam olarak yoğun küçük pixellerin olması en ufak bir el titreşiminde çektiğim fotoğraflar da iş crop a gelince birçok güzel fotoğraf titreşmiş olarak karşıma cıkıyor buda can sıkıyor mesela daha büyük tekil sensör boyutu olan D200 de bu sorunu yaşamıyorum D300s i sadece 1 gün kullandım D7100 -- D300s ve D200 e göre cok daha detay ve keskinlik verebiliyor bana bu konuda lafım yok sadece küçük tekil pixeller titreşmiş fotoğraflar veriyor bana... el de çekim yapmak emek kaybı diyorum... Bora Abi, ff ile ornito olmaz demiyorum ama sende demişsin ff in önüne 300mm taksam tadından yenmez diye :) bende aynı şeyi dedim bende kullanmış olsam f4 500 600mm ilk seçeneğim ff body olacaktır zira galeride örnek fotoğraflar mevcut hepsi detay keskinlik görüntü bakımından harikalar D7100 24mp i kaldırmıyor o sensör e okadar minik tekil pixeller gereksiz olmuş D7200 de durum farklı sanırken onda da aynı boyutta olduğunu görünce geri adım attım aslında fakat senin yorumda hoşuma gitti aslında D750 yada farklı bir ff body ile D7200 ü tele bir lenste denemek isterdim D750 ile deneme imkanım var eğer ki arazide denk gelirsek güzel bir test yapmak isterim ondan sonra karar veririm alacağım body e almışken doğru bir seçenek olmalı aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum

Boraunver1 Boraunver1 16.12.2015 16:06:00

Murat kuş fotoğrafçılığında kesinlike FF olmaz diyen varsa zaten burda hep birlikte güleriz :) Böyle bir şey yok. Yani düşünsene elimde Nikon D4s olsa 300 mm nin arkasına takmıyacağımı mı zannediyorsun :)Takmakla kalmaz D7200 de kızıma hediye ederim.Elden çıkartmam ama :) D7100 hakkında Göker ve Ali beylerin yazdıklarına katılıyorum.Benim de yazdıklarımla örtüşüyor.Yani özü, küçük pixellerden dolayı çekimde daha fazla özen gösterilmesi gerektiğ ve düşük ISO buna bağlı düşük estantene ile yaşanan zoruklar. Ancak D7100 ile birde bir çektiğim fotolar var. Aşağıdaki örnek Birecik/Yeniakpınar Köyünden Küçük Alamecek.Bu kare elde çekildi, 1 adet exif var ve ikinci bir karesi boşluk :)1 de 1 elde çekime bir örnek: http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=155221&tit=kucuk_alamecek Ama sana şu yönden katılıyorum; "ben bu sıkıntıyı çekmem ve FF body ile daha iyi sonuçlar alırım".Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi fiyat/performans cebindeki para beklenti profesyonel olmamız gibi etkenleri ekleyip ben bir sonuca ulaşıyorum.Halk dili ile bu benim hesap kitap işlerim :) Ama D750 nin çok iyi bir body olduğunu da biliyorum.Bu işte benim danıştığım kişi de senin hemşehrin Murat ACUNER, onun önerileri benim için önemli ama mutlaka yine de araştırırım.

zien zien 16.12.2015 09:58:00

Bu D7100 gövdeden net fotoğraf alamama meselesi gerçekten bana ilginç geliyor. Daha önce uzun süre D300s kullandım ve düşük piksel sayısı nedeniyle ve o dönemlerde çok daha acemi olmamın da etkisiyle netliğin tam oturduğu ve detay alabildiğim fotoğraf sayısı çok daha azdı. Şimdi D7100 aldığımdan beri durum çok daha iyi. Net olmayan fotoğrafım çok azaldı. 300mm lensimi suya düşürmeseydim şu son dönemde çektiğim fotoğraflar daha keskin olacaktı. Zira Tamron 150-600mm ile çektiklerimi PS da çok daha fazla işlemem gerekiyor. D7100 de net fotoğraf alamamanın nedenlerinden birisi de piksel yoğunluğu olabilir ama bence bu en düşük etken. Zaten Murat bey de söylemiş titreme vs olmuş olabilir diye. Lens kalibrasyon sorunu da olmuş olabilir. D7100 gibi yüksek pikselli gövdelerde elde çekime çok fazla girmemek lazım. Titreme fotoğrafta çok daha fazla belli oluyor. Çünkü çok daha fazla yaklaştırma ve krop yapma imkanı nedeniyle kusurlar daha belirginleşiyor. Full frame gövde olayına gelince... Benim kişisel görüşüm 500mm ve üzeri lens kullananların kroplu makineler ile uğraşmasına hiç gerek yok. Full Frame tüm gövdeler kroplu modellerden halihazırda çok çok daha kaliteli görsel üretiyorlar. Ayrıca özellikle Nikon kullananlar istedikleri anda DX moda alıp kroplu olarak da en azından 15mp ile çekim yapabiliyorlar ve sonuçlar kroplu gövdelerden daha iyi oluyor. Bütçe müsait olsa ben de hemen bu gün D810 veya D750 alırım. Çünkü 150-600mm lenste f/6,3 diyafram nedeniyle iso değerlerini arttırmam gerekiyor. Çünkü lens en iyi sonucu f/7.1 ve f/8 de veriyor. D7100 de iso arttırmak ciddi sorun. Ama Full Frame gövdelerde durum çok farklı....

msaltik msaltik 16.12.2015 08:27:00

FF ile kuş olmaz bana komik geliyor. Lensin orta bölümünü kullanan makine ile lensin tamamını kullanan makinenin farkı ne ? 2 katı büyüklükteki sensörle aynı MP değeri sunuluyorsa, sanırım büyük sensörle daha fazla detay elde edileceği yorumu yapılabilir. Yine bu Crop mu FF mi kısır döngüsüne gidiyo iş. 7100'de çok iyi koşullarda çekim yapmıyorsan, çok fazla gayret sarfetmen gerekiyor. Bunu başarabilirsin. Ama kuş döndü, kaçtı öbür dala gitti. takip edeyim, havada yakalayayım gibi anlık durumlarla karşılaşırsan yine 10 kareden 2-3 kare ancak kalır gibime geliyor. 24MP çok fazla o sensöre... 18-20 olsaydı bu kadar göze batmazdı. Bunlar amatör ve beceriksiz birinin yorumları tabi. Aynı ekipmana sadece FF body takarak beceriksizliğimi indirgediğimi görüyorum. Ben bu yönde yorum yapabilirim. 7100'de yaşadığım bulanıklığı, iso 200'de bile oluşan çamurumsu yapıyı ne D600'de ne D750 yaşamadım. Yani o kadar yaşamadım. illa el titretiyorum, kuş hareket ediyor, bişey oluyor... 10 karede 10 alıyorum diyen var mıdır? Yine benim beceriksizlik düzeyim gözönüne alınırsa, 7100'de sabit duran bir kuşa 30-40 foto çekiyorsam FF'le 10-15 kare yetiyordu. 7100'de emin olamıyorum, illa bi yerinden tüyü net çıkmayacak, focus kaçacak falan diye. ama FF'lerimde endişe duymuyorum... Onlarda ne oluyor, işte kuşun gözü kapalı çıktı, içteki perde açıkken çıktı, gölge gözüne geldi gibi müdahale edemeyeceğimiz konular... Ben ısınamadım baştan beri bilemiyorum. Aynı koşullarda kullandığım makineler arasındaki bu kadar fark sadece benden mi kaynaklanıyor. Onu da çok kabul edemiyorum. Ama bi yetersizliğim olduğunun da farkındayım

sener sener 15.12.2015 23:59:00

10 fotoğraftan 2-3 ü net diğerleri değilse bu makinadan değildir. d7100 olsun d7200 olsun AA filtresi çıkarılmış sensörlere sahip makinalar, net görüntü verirler. Netlik kaybı birçok sebepten olabilir. Örneğin termaller, ya da yeterli perde hızı ve stabilizasyon olmayabilir. Kameranızın gürültü giderme ayarını açık bırakıyorsanız, daha sonra bilgisayarda raw dosyayı açınca otomatik bir gürültü programı uygulanır, bu da netliği götürür. Bunlardan başka lens back-focus vb. birçok faktör olabilir. Şimdi sizin haklı olduğunuz nokta ise d7100 oldukça yüksek mp li krop sensöre sahip olduğu için (küçük piksel) yukarıda bahsettiğim şartların hepsi daha fazla etkilenir. Dolayısı ile bu tarz makinaları kullanmak ustalık ister. Netlik kaybı makinada problem var demek değildir. Netlik kaybının nedenini ortaya çıkarmak için daha sistematik testler yapmalısınız. Arazideki birkaç kare ile yoruma gitmek zor. Ancak, kameranın sonuçlarını bir türlü beğenmiyorsanız, (yüksek mp li tüm kameralarda bu olağandır), o zaman d750 alın derim. Bence sizi memnun edecektir. Almadan önce deneme imkanı bulabilirseniz daha iyi olur. Bir arazide bir arkadaşınızdan alıp kullanın bakalım nasıl olacak.

Boraunver1 Boraunver1 15.12.2015 23:15:00

Ben de olmuyor.Artı otomatik ISO da var :) Netlik kaybı yok fotolar oturuyor. :)Ama elbette sen yine de dene içine ısınan hangisi ise en iyisi o dur.

beratt beratt 15.12.2015 22:43:00

teşekkür ederim yorumlarınız için Murat Abi geçen günde bir postta ff i önermiştin D750 ile deneme şansım var aslında tamron u fakat ff ile kuş olurmu ? kafamda soru işareti.. bana sorarsan 500 -600 prime lar ile olur fakat tamron gibi tele zoom larda ne olur ?... bu soru işareti aslında bende tamron un ff performansı daha iyimiş ! öyle diyorlar... fakat kendim bizzat denemem lazım biraz havalar düzelsin bu kapalı havalarda D750 ile pek tatmin edici test edemem sanırım hava hep kapalı.. Bora Abi 2 kere okudum yazını 7200 den yana izlenimlerin memnun etti beni ben aslında sadece şu tekil pixel olayındayım 7100 ile cidden zaman kaybı yaşıyordum... sabit çekimde ise net fotoğraflar veriyor crop dahil kabul ediyorum fakat büyük tekil sensörlü bir body de düşük tekil pixelli bir body e geçince beklentilerimi karşılamadı... sürekli titrek fotoğraflar... ve bu durumu genel olarak 7100 de bir cok forumda okudum.. özelliklere bakınca aynı tekil boyuta sahipler 7100 ve 7200 eğer alıpta aynı sorun devam ederse üzer beni Aklımda D7000 var fakat 1-2 ek özelliğinin olmaması ? işareti yapıyor bende eğer ki D7200 de bu titreme olayı yok edilmiş ise D7100 e göre tercih sebebim olacaktır 7200..

Boraunver1 Boraunver1 15.12.2015 22:17:00

Berat Nikon D300, D7100 ve D7200 kullandım. Bunlar arasında D300 de genel de netlik olarak büyük bir yüzde ile fotoğraflar oturuyordu. D7100 de bu stabil olmana bağlı, ancak ne kadar dikkat edersen et düşük estantene de büyük sıkıntı çıkarıyor.Burda VR gibi stabilizatör lensinde varsa ne ala tolere edebilir. Ancak D300 ile D7100 arasında bariz oranda crop farkı var.D7100 bu yönden iyiydi.Tabiki D7100 de buffer şişmesi ve D300 ün hızı da tartışılmaz.ISo performansları arasında D300 daha iyi olmasına rağmen D7100 ün fotoğraflarını daha çok beğeniyordum. Şimdi D7200 de ise büyük fark var.D7100 deki sensör değişti (Toshiba yerine Sony).Buffer şişme sorunu giderildi ki yine de bir D300 seriliğinde değil ama etkili.ISO performansı Nikonun croplu makinaları arasında en iyisi diyebilirim.Sensörün görüntü kalitesi yüksek.D7100 e oranla net olmayan fotoğraf oranı çok çok daha düşük.300 mm f/2.8 de 1.7 TC kullandığımda 6,3 7,1 ve 8 netlik ve keskinlik düşmüyor.D7100 de 7.1 ve 8 de netlik ve keskinlik varken düşük ışıkta 6,3 de netlik ve keskinlik kayboluyordu. Şimdi yukardaki yazdıklarıma rasyonel bir yaklaşım ile fiyat/performans karşılaştırması yaparsak fiyatına göre FF lere göre ISO ve sensör den yana düşük elde ettiğin performansı fiyata oranlarsan çok çok tatmin edici. Tabi FF ve Crop sensörün artıları ve eksileri mutlaka var.Burda sana bir link vereceğim: www.lightstalking.com/full-frame-vs-crop-sensor-cameras-which-one-is-right-for-you/ Burda da karşılaştırabilirsin. D7200 ü almadan önce çok düşündüm.Yani tek buffer ın şişmesi için aradaki 500 TL farka değer mi diye ancak inan bana fark yanlızca buffer da değil.Yüksek ISO performansı, sensör resim kalitesi de oldukça geliştirilmiş ve fark bariz görülebiliyor. Bu durumda eğer 2,500-2,800 civarında uygun bir fiyat ile iyi performans almak istiyorsan ben sana Nikon D7200 ü şiddetle öneririm.

msaltik msaltik 15.12.2015 21:12:00

daha önce yazmıştım. D7100 elime ulaştığı gün deneme için gizli yere gitmiştim. Daha ilk 1-2 karede soğumuştum makineden. Haa çok güzel fotolar da çektim. Net, keskin ama verim çok düşük... Aynen dediğin gibi 10 kareden 2-3 ancak kalıyor. 7100 karşılaştığımız şartlarda bize yardımcı olacağına biz ona yardımcı oluyoruz. Ben verim alamadım. Tecrübemiz, el becerimiz ortada. Kalkıpta Nikon'un makinesini eleştirebilecek seviyede değilim, olacağım da yok. Ama ben 7100'den memnun kalamadım ve sonunda sattım. Bundan sonra da 7000 serisi herhangi bir crop'lu makineye para vereceğimi sanmıyorum. İyi koşulları sağlarsanız tamam, ama her zaman bu koşulları sağlayamıyoruz. şu an D600 ve kuş için D750 kullanıyorum. Kafam rahat... özellikle D750'den çok memnun kaldım. bir arkadaşıma da yoğun baskı yapıyorum. Yakında fotolarını görürsünüz muhtemelen :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT