TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sitedeki Fotoğrafları Kullanmak İçin İzin

rockisland rockisland 16.10.2008 12:23:00
Herkese merhaba,

Sitedeki arkadaşlardan, abilerimizden, ustalarımızdan bir ricam olacak.

Şu an çalıştığım kurum olan Balıkesir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü nün web sitesinin tasarım ve yönetim görevini de yürütüyorum.

Bu sitedeki aşağıda linkini vereceğim sayfada Manyas Kuşcenneti nde gözlenmiş olan kuşların fotoğraflı bir listesi bulunmaktadır.

Burada her tür için 3 adet fotoğraf kullanmıştım.

Tabi o zamanlar ne kuşlara ilgim ne de trakus dan haberim vardı.

Ama o zaman isimlerine göre arayıp yabancı sitelerden derlediğim fotoğrafları kullanmıştım.

Şimdi ise bu sayfada kendi fotoğraf ustalarımızın kendi ülkemizde çekilmiş olan fotoğraflarını kullanmak istiyorum.

Tabi ki çeken kişileri de belirtilerek.

Sitemiz devlet kurumuna ait olduğu için ticari bir amacı yoktur. Sadece bilgi amaçlıdır.

Sitede kuş bilgilerinin olduğu sayfanın linki:

http://www.balikesir-cevreorman.gov.tr/mp_manyas_kuslar.asp

Bu konuda sizlerden yardım ve fotoğraflarınızın kullanımı için izin istiyorum.

Selamlar

rockisland rockisland 16.10.2008 15:18:00

Hakan Bey merhaba,

Ben zaten fotoğraf sahibinden izin almadan kesinlikle kullanmayacağım.

Belki demek istediğim yanlış anlaşılmış olabilir.

Yani buraya mesaj yazıp da izin veren kişilerin fotoğraflarından seçerim diye düşünmüştüm.

Zaten izin almış bile olsam fotoğrafı kullandığım zaman hangi fotoğrafı kullandığımı da kişiye bildireceğim.

Zaten çok fazla fotoğraf olduğu için başta buradan izin verenlerin fotoğraflarını kullanabilirim diye düşünüyorum.

Tabi bir düşüncem de buradaki fotoğrafları daha fazla insana izlettirebilmek ve bu işi gerçekten iyi yapan insanların ülkemizde de olduğunu göstermek.

Selamlar

korhan korhan 16.10.2008 16:42:00

yanlis anlamayin ancak bir elestirim olacak...

ulkemizde telif konusunu bir turlu gelisemiyor. bu tur konular rica ile halledilmek yerine ilgili il cevre ve orman mudurlugu olur verse de bu fotograflari uygun bir telif ile isteseniz. bu sayede kamu adina is yapan bir kurum kanuna da uygun olarak profesyonelce bu tur isleri sonuclandirsa.

sadece web sitesine koymayi iceren bir telif icin yuksek meblaglar olamayacaktir soz konusu olan. ama en azından emege olan saygı daha guzel vurgulanır ve isler kuralina uygun yapilmis olur...

saygilarla...

rockisland rockisland 16.10.2008 20:46:00

Merhaba,

-Korhan Bey e

Korhan bey telif hakkı ile ilgili dediklerinizde çok haklısınız. Her zaman ben de dahil emeğe saygı der dururuz. Ancak devlet dairelerinde böyle bir ödenek için pek imkan yok. İl Müdürlüğü olarak hele hiç yok.

İlginiz için teşekkürler.

- Zafer Bey e

Zafer bey ben herhalde bir yöntem hatası yaptım. Daha önce bu konuyla ilgili mesajları görmedim.

Değer vermek anlamında ben sizin gibi düşünmemiştim.

Sonuçta bu sitedeki her üye ve çektiği fotoğraflar benim için aynı değere sahip. Harcanan emek zaten tartışılamaz.

Dediğiniz yöntemi denemek daha mantıklı.

Yöneticilerimiz eğer takip ediyorlarsa mesajın silinmesini rica ediyorum.

Yanlış anlaşıldıysam da tekrar herkesten özür diliyorum.

Selamlar

serhattigrel serhattigrel 17.10.2008 01:51:00

Sevgili Okan,

Yaptığın iş son derece faydalı, Duvara asacak fotoğrafları da verebiliriz.

Bu forunda yanlış hiçbir şey yok, silmeye de gerek yok, Fotoğraf kulanma olayında bizim olayı netleştirmemiz, üstelik biryerde bu siteden fotoğraf kullanmak isterseniz yöntemi şudur diye açıklamamız gereği ortaya çıktı. Zafer de aynısını söylemiş.

Yöntem :

Sitedeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir. Kullanmak için sitede yapılacak çalışma ile seçilecek fotoğrafın sahibine, site kanalı ile mail atarak iletişim kurmak ve izin alamak şarttır.

Korhan ın dediği gibi telif ücreti ile izin vermek en güzelidir, ancak sitemizde büyük çoğunluk sitemizi duyurmak amacı ile bir müddet daha ücretsiz telif hakkı verecektir. Şimdiden telif hakkı isteyen üyelerimizde vardır.

Forum ortamında izin almak işi bir iki kere yapıldıysa da sınırlı sayıda izin çıkmıştı . Bu yöntemi bıraktık.

Sil

rockisland rockisland 17.10.2008 08:35:00

Serhat bey merhaba,

Daha önceki tartışılan yöntemden haberim olmadığı için böyle bir mesaj yazmıştım. Doğrusunu öğrenmem iyi oldu.

İlginize teşekkür ederim.

Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT